Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - боби

Страници: [1]
1
Здравей, Ели.
Отдавна не бях влизала във форума. Днес случайно влезнах и видях, че си ми писала. Оттогава е минало доста време, затова ти се извинявам, че чак сега ти отговарям!
В биопсията ми пише разни неща, които не разбирам. Но накрая пише ДИАГНОЗА: ХРОНИЧЕН ХЕПАТИТ С УМЕРЕНА АКТИВНОСТ И УМЕРЕНА ФИБРОЗА.
А за д-р Георгиев - продължава да твърди, че съм с автоимунен хепатит, въпреки че всички антитела са ми отрицателни. Но истина е че АСАТ и АЛАТ падат само от кортизон и имуран. Д-р Георгиев е много добър лекар! Дори смятам, че е най-добрия гастроентролог в Пловдив. Но той се премести в частната МЕДЛАЙН, а там не мога да ходя с направления и винаги трябва да плащам по 40 лв. Идва ми скъпо. Затова ходя рядко при него или му се обаждам по телефона. Ще помисля дали да не се прехвърля при твоята лекарка, въпреки че тя пък ще ми е далеко като разстояние.
От 25-ти февруари започнах да пия и имуран, защото АСАТ и АЛАТ пак се бяха вдигнали. Но с имурана спаднаха, слава Богу!
Писнало ми е вече от изследвания заради тази болест, вените ми вече са унищожени и всеки месец като правя изследване и отивам за резултата, изпитвам ужас дали АСАТ и АЛАТ ще са добре. Гадна работа. Гледам по-малко да мисля за болестта, че то и без това целия ми живот се върти около нея.
Пролет е вече, времето е хубаво, обади се някой ден да се видим!
Оставам с пожелания за здраве към теб и всички във форума!

2
Здравей, Ели!
Хепатитът ми откриха при профилактичен преглед. Бях 7.5 години на ХЗТ и за това два пъти годишно изследвах АСАТ и АЛАТ.
Имам СЧБ, прави ми я д-р Георгиев в Окръжна болница. Той очакваше, че тя ще покаже данни за автоимунен хепатит, но не стана. Диагнозата на биопсията е "хроничен хепатит" - заключение на доц. Михова от ВМА-София.
При първото лечение бях на кортизон и имуран. За 11 месеца спрях имурана и бях още 2 месеца на кортизон. И после спрях всичко, защото АСАТ и АЛАТ от няколко месеца бяха в норма.
Нали ти писах, че аз изнудих д-р Георгиев да спра лекарствата. Той не беше съгласен, ама как да ме накара насила?!
И така, понеже съм "голям доктор" след 5 месеца пак започнах кортизона. Пих и 1 месец имуран, но го спрях, пак по "моя преценка".
Може би се чудиш как така аз си решавам какво да пия? Ами да ти кажа, като знам какво представляват кортизона и имурана и какви вреди ми нанасят, развих "психически ужас" от тях. Мразя ги! Не искам да ги пия! Мразя и болестта си!
Преди бях толкова жизнена, занимавах се усилено с фитнес, чувствах се прекрасно! Последната ми тренировка беше на 10-ти август 2008 година, тогава съм била с АЛАТ-1700, без да знам, не чувствах нищо. Тренирах два часа и половина като "луда". А сега вече трета година се чувствам като "инвалид". Защото започна ли да тренирам и АСАТ и АЛАТ скачат нагоре.
Понякога се чудя дали черния ми дроб не се е увредил от тренировките. Ти чувала ли си нещо такова? И моето лице се поду от кортизона, не приличах на себе си. Сега, като съм на по-малка доза, малко ми се оправи.
Ям плодове, риба, и пилешко филе, овесени ядки, и обезмаслено кисело мляко, зеленчуци, маслини, и по малко сирене - все едно и също вече трета година.
Искам да те питам, ти като си в ремисия защо продължаваш имурана? И коя ти е лекуващата лекарка?
Ели, аз трудно се оправям с компютъра, затова рядко съм във форума. Това е телефона ми, ако решиш да се обадиш - 0884323636. от БОБИ.

Поздрави!

3
Здравей Ели, аз съм Боби от Пловдив.
Видях във форума с какво желание да ми помогнеш си ме търсила и искам безкрайно да ти благодаря за това!
И сега да кажа защо се получи така - прочетох имейла ти и повече не можех да продължа, защото не разбирам нищо от компютри. Но днес помолих едно момиче да ми покаже и така най после успях да прочета това, което си написала.
При мен АЛАТ беше 2000, а АСАТ 1700, но АНА и АГМА бяха отрицателни.
Въпреки това ми сложиха диагноза "Хроничен автоимунен хепатит". Като прочетах във форума, че си излекувана помислих, че е окончателно. В момента си в ремисия, но взимаш ли накакви лекарства?
Аз пих 13 месеца преднизолон. Още на 4-5 месец АСАТ и АЛАТ влезнаха в норма, но продължих кортизона до 13-ия месец. Чувствах се добре като изключим това че имам остеопороза и въобще не трябва да пия кортизон.
Лекуващият ми лекар не даваше да спирам кортизона, но аз настоявах и той се предаде.
За жалост, защото минаха 5 месеца и АСАТ и АЛАТ пак се вдигнаха - съответно 170 и 150. И така от 1-ви юли 2010 пак съм на кортизон.
И при всяко хапче, което пия изпитвам ужас, защото знам какво ми причинява. Затова исках да говоря с теб, мислех, че ти може да си се излекувала с нещо друго, а не с ужасния кортизон.
Аз смятам да потърся друг вид лечение. Записах се при д-р Папазова и чакам да ми определи час.
А за преливане на стволови клетки и за Хюмира ще се консултирам с моя лекар.
Ако и ти си от Пловдив и ако искаш може да се срещнем за да поговорим по обстойно.

Поздрави за теб и за всички от форума!
И ЗДРАВА 2011 ГОДИНА за всички!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007