Помощ

Съобщения

SMF е изцяло свързан с живота в общност и общуването. Има много начини да общуваме, например като постваме във форума, чрез лични съобщения, мейл, ICQ, AIM и YIM. Но често функцията на SMF за лични съобщения, достъпна за регистрирани членове на форума е най-удобният начин.

 1. Лични Съобщения
  1. Описание
  2. Преглеждане на личните ви съобщения
 2. Интерфейс Лични Съобщения
  1. Създаване или Отговаряне на Съобщение

Лични Съобщения

Описание

Макар е-мейл да е добър начин за общуване директно с членове, той има и няколко недостатъка за целите на форума: трябва да отворите мейла си, да напишете и изпратите съобщение, съответно получателят трябва да отвори неговия/нейния е-мейл и да провери мейлбокса си. При това вашето съобщение ще е смесено с всички останали и понякога може да отнеме от няколко минути до час за да може даден е-мейл да бъде прочетен от получателя.

Като алтернатива на е-мейла, SMF предлага по-бърз и по-личен начин за осъществяване на връзка. Личните съобщения във форума предлагат моментално доставяне в личната пощенска кутия на получателя. Мейлът се изпраща и получава изцяло чрез SMF, при което нито вие, нито получателят трябва да отваря друга програма или да напуска SMF. Системата за лични съобщения предлага едновременно на изпращача и на получателя по-добро запазване на личното им пространство, тъй като не се виждат истинските мейл адреси. Личните съобщения показват само потребителското име във форума на изпращача и на получателя.

Ако получателят не е онлайн във форума, личните съобщения стоят в личната му пощенска кутия до като той влезне във форума и ги прочете и/или изтрие. SMF Лични Съобщения е самостоятелна система с висока степен на запазване на личните данни.

Преглеждане на личните ви съобщения

За да четете личните си съобщения, вие трябва да сте logged in (логнат), и да кликнете върху бутона МОИТЕ СЪОБЩЕНИЯ [x] ,където x е броят непрочетени съобщения.

Интерфейс Лични Съобщения

Интерфейсът за лични съобщения е подобен по начин на работа както на списъкът със съобщения. Тук показваме интерфейса на входящите съобщения, но изходящите изглеждат по същия начин:

+  Име на Форума
|- +  Лични Съобщения
| |- +  Входящи
Съобщения
Ново съобщение

Входящи
Изходящи

  Дата  Заглавие От
Дата и час на съобщението Заглавие на Съобщението Друг Член
Страници: [1]
 


 • Някои форуми показват дърво за навигация хоризонтално разположено в горния край на екрана.
 • Основният бутон Почистване от ненужни съобщения изтрива всички входящи (или изходящи, ако са отворени) съобщения. Обърнете внимание, че избирането/маркирането на съобщение последвано от бутона Изтрий избраните също ви позволява да изтриете всички избрани съобщения, ако е маркирано най-горното поле за избор на съобщения.
 • Бутонът Изходящи отваря списъка с изходящите ви съобщения, като се превръща в бутон Входящи съобщения.
 • Бутонът Ново Съобщение служи за започване на ново съобщение, което е подобно на функцията започване на нова тема но добавя полета До: и Bcc: (blind carbon copy) както и възможност да запазите съобщението в списъка с изходящи съобщения.
 • Бутонът Опресняване проверява за нови съобщения като опреснява страницата.
 • Линковете Дата, Заглавие, и От дават възможност да подредите колоните по тези параметри (повторно кликване на Дата променя възнодящо и низходящо подреждане в зависимост от стрелката).
 • Кликването на Основното заглавие отваря началото на съобщението, което се намира по-долу на същата страница.
 • Страница номер отваря следващи страници на съобщението.

Създаване или Отговаряне на Съобщение

Има няколко различни начина за създаване на ново лично съобщение, но всички те изискват да сте logged in (логнат):

 • Можете да кликнете върху бутона МОИТЕ СЪОБЩЕНИЯ [x], x е броят на новите съобщения, след това да кликнете бутона Ново съобщение във кутията с входящите ви съобщения.
 • Можете и да кликнете върху името на друг член, последвано от Изпрати лично съобщение на този потребител от неговия/нейния профил, екран Обобщение.
 • Можете да започнете ново съобщение директно чрез кликване на иконата Лично съобщение (Активен/Неактивен) на съответния потребител във всяка от неговите/нейните публикации.
 • Можете да започнете ново съобщение директно кликвайки иконката Лично съобщение (Активен/Неактивен) от полето Текущ Статус в неговия/нейния профил, екран Обобщение. (Тази иконка/линк често е дублирана в полето на потребителя във всяка от неговите/нейните публикации.)
 • Отговаряне на съобщение е много подобно на отговаряне на тема.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007