Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 217
1
Здравей,

нито си прокажена, нито нищо, просто имаш нормално хронично заболяване, което изисква да се запознаеш с него и менажираш. Ако от сега не промениш този начин на мислене, сама ще си пречиш. За мен хепатит В е както диабета например.

Вирусният товар ти е висок - 280 млн, с леко завишени чернодробни ензими - това може да е сигнал, че ще имаш нужда от лечение. Съветът ми е да си запазиш един ден за прием в Токуда по клинична пътека, да ти направят всички нужни изследвания и да се прецени дали ще се следиш или лекуваш. Във Токуда ще ти направят и еластография, която ще види дали и какво увреждане имаш на черния дроб, както и възможна стеатоза (омазняване).
С хепатит В се живее както с всяко друго заболяване, просто трябва да прочетеш всичко, което касае диагностика, лечение и да направиш промени в начина на живот, ако се налага. Лек спорт, корекция на храна и кг, каквото и е нужно в твоя случай.
Ако не си чела нашата брошура за хепатит В, горещо ти я препоръчвам.

https://www.hepactive.org/sites/default/files/2021-04/hepactive_hbv_brochure_2021_web.pdf

2
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Ноември 28, 2022, 11:17:51 »
Според някои лекари ваксинацията е препоръчителна в такива случаи, други лекари считат, че тъй като имаме клетъчна памет, в случай на досег с вируса ще се изработят скоростно антитела и няма да се инфектираш. Изборът е твой.

3
Хората сме единна система от тяло и душа. Ако ще се чувстваш емоционално добре да танцуваш, не мислиш ли че това ще е от голяма полза за общото ти физическо състояние? Ние нямаме само черен дроб, а толкова много други органи и системи, които забравяме, фокусирайки са само в дроба. Плувай, тичай, танцувай, прави йога, прави каквото душата ти иска и останалата част от тялото се нуждае. Презастраховането и мисленето в повече не са добра идея при хронично заболяване. Имай хобита и живей пълноценен живот.

4
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Ноември 22, 2022, 22:26:21 »
Веднъж в годината ехограф, защото дори и при прекаран и изчистен вирус, една част от него остава завинаги интегрирана в черния дроб и в много редки случаи може да предизвика рак на черния дроб.

5
Общи теми / Re: Информация
« -: Ноември 11, 2022, 11:13:27 »
Здравейте! Поздравления за дейността, която вършите. Имам няколко въпроса, които искам да задам. Никой не е застрахован да се зарази с някой от вирусите на хепатит, затова малко повече информация за това, което не знам ще ми е от полза.
1. След риск от заразяване с хепатит В или С след колко време мога да се изследвам? - ако правиш ПСР, който струва 150 лв - след седмица. Ако правиш изследване за антитела, което прави всяка лаборатория - най-рано след 30 дни.
2. Къде в София се правят бързите тестове за хепатит В и С от пръста, които стават за около 10 мин.? Всеки личен лекар вече може да назначава на лица над 40 г. Иначе в Рамус правят безплатен за хепатит С, за В нямат.
3. Опасно ли е ходенето на маникюр, процедура, която почти всяка жена днешно време прави? Както всяка една манипулация, да, но няма кой да ти каже колко точно.
4. Вярно ли е, че след риск от заразяване с хепатит В, ако се направи ваксината, може да не се стигне до инфекция и до какъв период от време е добре да се направи? Максимум след няколко дни.
5. Как се казва ваксината за хепатит В, има ли избор между различни производители на ваксини, ако да, кои са по- добри? Енжерикс за В, или Туинрикс за А и В. Взимай, каквато успееш да намериш, има голям недостиг по аптеките. Слага се от ОПЛ.
Това е за сега от мен. Благодаря предваритрлно за отговорите. :)

6
Не си подвела никого, просто обсъждаме каква може да е причината за различните резултати. Радвайте се на живота, всичко е наред вече.

7
В Токуда или която и да е друга болница няма как да манипулират резултата заради финансови облаги. Какво точно ще се облагодетелстват от високия ви резултат, че не мога да разбера :) ?

Когато няма вирус, спада и фиброзата. Възможно е да се намали драстично, въпросът е че както при всяко изследване с апарат, е важен човекът, който го управлява - една неправилна позиция на ръката и вместо Ф1 може да се измери Ф0. Ако трябва да се търси причина за голямата разлика при резултатите, това може да е тя. Затова е хубаво всяко изследване да се прави на едно и също място, за да може наистина да се проследи прогреса във времето.

Съветът ми е да се радвате на това че сте излекувани и черния дроб се възстановява, без да задълбавате в числа, очевидно всичко е наред.

8
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Октомври 28, 2022, 06:04:06 »
Над Ф2

9
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Октомври 20, 2022, 09:48:15 »
Здравей,

Ако в момента нямаш нужда от лечение, не го предприемаш само защото те е страх какво евентуално може да се случи в бъдещето. Ти се следиш изкъсо, така че при нужда винаги може да се започне НУК.
Страхотни резултати, дано ги задържиш така.

10
Здравейте,

Ако сред нас има пациент с хепатит В или С, който има желание да разкаже историята си и защо скринингът за хепатити е важен да се случва регулярно през личните лекари, моля да се свърже с мен.

11
Възможно е, но нали не очакваш да ти цитирам проценти и точни данни и да ти кажа колко точно го изчислявам този риск от реактивация ? :)

Това са неща, които трябва да се преценят от лекуващия лекар и да се обсъдят с него. При всички положения, ако ензимите тръгнат рязко нагоре, това ще е показател,че нещо става и с един ПСР ще се установи дали има реактивация и ще се даде светкавично зефикс.

12
Няма как да заразиш някого при тези резултати.

Реактивация настъпва в редки случаи при сериозен срив на имунната система, например онкологично заболяване.

13
Безкрайно много се радвам за теб. Това е чудо, наистина. С пожелание антителата да се множат и никога повече да не видиш HBsAg :)

14
През последните няколко дни получихме сигнали от пациенти, че срещат затруднения при изпълнението на протоколи за лечение с тенофовир майлан. В тази връзка се свързахме с фирмата - вносител, която ни увери, че при тях не съществува проблем с наличностите или доставките към аптечните складове, които захранват аптечната мрежа. При невъзможност да се изпълни даден протокол за лечение, съветваме пациентите да се насочат към друга, по-голяма аптека или да се свържат на посочените в листовката на медикамента телефони.

15
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Октомври 13, 2022, 10:22:49 »
Аз мога да препоръчам д-р Акрабова в Пловдив. Препоръките и мнението ѝ досега винаги са се припокривали с проф. Антонов и от двамата съм много доволен.

Не съм я чувала, може ли повече инфо за нея - къде практикува и тн?

Страници: [1] 2 3 ... 217

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007