Автор Тема:  HCV Обучение и подкрепа: Тестът ми за хепатит С е положителен – а сега какво?  (Прочетена 5113 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Автор: Heather Lusk

Дата: януари 2009
 
Да разберете, че имате положителен тест за антитела на вируса на хепатит С (анти-HCV), може да бъде стряскащо, но сега Вие имате информация, която може да подобри Вашето здраве и благосъстояние. Този факт лист ще обясни какво означава положителния тест за Вас и какво можете да направите за това. Няма нужда от паника – познанията, които ще Ви даде този документ ще Ви помогнат да вземете правилните решения за Вас и Вашия черен дроб. Информираността е ключа за да живеете добре с хепатит С.
 
Ако тестът Ви за наличие на антитела е положителен, това не означава непременно, че сте с хепатит C
При положителен тест за анти-HCV, това означава, че сте били заразени с вируса на хепатит С (HCV). Този тест не показва дали в момента имате HCV. Около 55-85% от хората с анти-HCV все още имат вируса в тяхното тяло шест месеца след инфекцията. Това означава, че 15-45% от хората (около 1 на 4 души) имат антитела, но не и вируса. При тези хора, тяхната имунна система е била в състояние да "изчисти", или да се отърве от HCV. Ако сте с положителен тест за анти-HCV, вие трябва да си направите потвърдителен тест за вирусен товар, за да видите дали все още имате HCV. Този тест измерва HCV РНК, или генетичния материал на вируса в кръвта. Ако Вие сте "изчистили" вируса, този тест ще покаже "неоткриваеми нива". Ако тестът покаже резултат "откриваеми нива", тогава вие имате хроничен (дългосрочен) хепатит C.
 
Ако все още не знаете дали имате HCV, живейте както преди
Ако знаете, че имате антитела срещу HCV, не не сте успели да си направите потвърдителен тест за HCV РНК, то знайте, че не сте сами. Тестовете за вирусен товар са скъпи и ако не сте застраховани, ще Ви излезе скъпо. Тъй като повечето хора, които са положителни за анти-HCV, имат HCV, то най-хубавото нещо, което можете да направите, докато чакате за теста за вирусен товар, е да живеете така, като че ли имате хепатит С - като се грижите добре за себе си и за здравето на черния си дроб.
....................

Цялата статия може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив - HCV Обучение и подкрепа: Тестът ми за хепатит С е положителен – а сега какво?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007