Автор Тема:  Одобриха ме !!! HCV-генотип 3  (Прочетена 14278 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vesetoo

• Гост
Одобриха ме !!! HCV-генотип 3
« -: Юли 25, 2017, 19:53:23 »
Здравейтеее .................  :dance:

Искам да споделя с вас радостнаааа новина, одобрена съм за лечение с Харвони+Копегус за 12седмици
Още не мога да повярвам(мислех ,че е "мисия невъзможна"),подадох документите преди 2м  и 5дни(броих ги ,като в казарма)  :clap: ,а се бях въоръжила с търпение,по думите на доки, щели поне няколко пъти да ме разкарват и мотаят за допълнителни изследвания и т.н.........................ДА ама НЕ(късмет), звъннаха ЗК с хубавата новина  :dance:,таа..тука имам едно питане за гр.София ,от коя по-голяма аптека ги поръчахте? Другата седмица,ще ми пускат изследвания с какви показатели почвам,последните от месец февруари бяха АСАТ в норма  ,АЛАТ -малко завишен-60 ,ГФФ-в норма ,ПСР 5500(гадчета в мен)

Благодаря на всички,които  споделихте своите истории и премеждия   :flowers:,на мен лично много ми помогнахте,както с информацията, така и морално със срещите в София.....Благодаря на Бог  :girl_angel:....още една крачка напред!

Сега  остава лечението да е успешно и да "изтрепя" тази гад в мен! :carate: Стискайте  палци!  :bravo2:

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Одобриха ме !!! HCV-генотип 3
« Отговор #1 -: Юли 25, 2017, 20:24:12 »
Добре, при мене, защо са решили само Харвони без копегус? Аз утре ще подавам документите. Експеримент ли си правят? Също съм с генотип 3.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #2 -: Юли 27, 2017, 13:33:02 »
Не мога да разбера защо за ген. 3 изписват по-скъпото Харвони, вместо по-евтиното Совалди, безинтерферонова терапия с "риба"  :shocked1:

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #3 -: Юли 27, 2017, 14:02:55 »
По груба сметка Харвонито е 64% успех, с малко мъка 75%. По-добре е от нищо, но ако не подейства вируса може да мутира и после майка плаче. Ставам "treatment experienced"! Питах го д-р Цонев без рибавирин ли, той вика да. В този случай от касата ще ми откажат лекарството, този вариант на лечение не е одобрен в правилата. Ако ми го откажат има вариант да стана клиент на Даниил, гледем че генерика е поевтинял.
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 14:09:28 от snd242 »
- старт 197 498 IU/ml

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #4 -: Юли 27, 2017, 15:18:31 »
Совалдито е 400мг софосбувир, Харвонито е 400мг софосбувир + 90мг ледипасвир, реално ледипасвира няма никъкъв ефект на ген.3, просто излишно се натоварва организма, но го комбинират харвонито с риба заради софосбувира, по щадящо за организма си е  само совалди + риба, от 4 варианта за безинтерфероново лечение на хеп.С, за ген.3 са ефективни 3(Софосбувир+Даклатасвир,Софосбувир+Велпатасвир и 24 седмичната Софосбувир+риба)

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #5 -: Юли 27, 2017, 17:46:08 »
На харвонито ефекта му върху генотип 3 е слаб, но комбинирано с рибавирина за 3 м. е по-добре, това лечение е "suboptimal" според европейската асоциация!
Реално Harvoni e изпитано само върху 26 човека в Нова Зеландия с генотип 3 без рибавирин по време на траила, от които няколко с цироза и ефекта е бил 64 % SVR 12.
За това си мисля, че експеримента за генотип 3 с това лекарство делеч не е приключил.
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 17:55:16 от snd242 »
- старт 197 498 IU/ml

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #6 -: Юли 27, 2017, 19:22:02 »
Гледам нашите търгаши изобщо не ги е еня, че от половин година има епклуса, която по-цена е горе долу като харвонито, а що се касае, че има още хляб с харвони и ген.3, единствено, ако цената му е два пъти по-евтина от епклусата, но така е като в БГ няма даклатасвир и велпатасвир, по време на засуха и градът е дъжд.
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 19:28:59 от Даниил Андреев »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #7 -: Юли 27, 2017, 20:10:27 »
Даниил, за да се вкара едно лекарство в България в ПЛС се спазват определени процедури, които изискат много време, да не говорим че сe прави само два пъти в годината и ако се изтърве срока, трябва да се чакат нови 6 м.
Така има ли смисъл за теб?
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 20:42:01 от Силвана Лесидренска »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #8 -: Юли 27, 2017, 21:57:35 »
Тия неща се знаят предварително и всичко може да се направи предварително, бавната процедура в тоя случай не е аргумент, друг е въпроса, че ако нашите герои направят неизгодна зделка за здравна каса, но която включва големи бонуси и комисионни и се спусне отгоре, как бавните и дълги процедури се прескачат и всичко се удобрява и става за един ден, така че тези бавни и дълги процедуре са прах в очите на народа.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #9 -: Юли 28, 2017, 06:59:11 »
Даниил, няма компания, която да не иска да си продава новите лекарства. Не е нужно да насаждаш излишна омраза срещу ''търгашите'', защото мога да те уверя, че ако не бяха те, тук още нямаше изобщо да има безплатни безинтерферонови терапии до 2018 и единствения начин хората да се лекуват щяха да са генериците (което пък е твоя бизнес). Да ти обясня ли  как в Македония се лекуват с интерферон и рибавирин и там има списък със 150 циротици,  които се молят за успеха, който имаме у нас?
Не разбирам тая нужда постоянно да се оплаква от нещо, при положение че сме една от ПЕТТЕ държави в ЕВРОПА с неограничен достъп до лечение.
« Последна редакция: Юли 28, 2017, 07:04:30 от Силвана Лесидренска »

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #10 -: Юли 28, 2017, 08:21:04 »
Има поле за експерименти, в Египет например лекуват на едро и със голям размах!
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #11 -: Юли 28, 2017, 13:32:32 »
  Как например лекуват в Египет???

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #12 -: Юли 28, 2017, 15:01:45 »
- старт 197 498 IU/ml

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #13 -: Юли 28, 2017, 20:19:43 »
Даниил, няма компания, която да не иска да си продава новите лекарства. Не е нужно да насаждаш излишна омраза срещу ''търгашите'', защото мога да те уверя, че ако не бяха те, тук още нямаше изобщо да има безплатни безинтерферонови терапии до 2018 и единствения начин хората да се лекуват щяха да са генериците (което пък е твоя бизнес). Да ти обясня ли  как в Македония се лекуват с интерферон и рибавирин и там има списък със 150 циротици,  които се молят за успеха, който имаме у нас?
Не разбирам тая нужда постоянно да се оплаква от нещо, при положение че сме една от ПЕТТЕ държави в ЕВРОПА с неограничен достъп до лечение.

Да, безплатните безинтерферонови лечения с критерии, които отхвърлят поредния пациент, който е принуден да се закупи генерик, наркозависими, които не се одобряват понеже се водят високорискови, да ти звъни майка на наркозависим, който е минал успешна безинтерферонова терапия с генерик и да ти плачи на телефона, че сме спасили сина, и да не зная как да реагирам на това, безплатна безинтерфферонова терапия, която не е предазначена за голямата група вирусоносители в БГ, като наркозависимите(бивши такива), безплатни безинтерферонови терапии, които водят до бум на продажби на генерици, безплатна уж безинтерферонова терапия, но с риба за ген.3 и ако стане, поради некадърност и недалновидност за комбинации с други препарати с по-голяма ефективност и по малко странични ефекти,и за +25 години преход  здравеопазването ни да е в състояние на будна кома и да се споменава, че сме били една от петте държави в Европа с неограничен достъп е просто смешно.

П.П. За това после има теми, като Виреад доплащане и подобни, защото е безплатно и сме топ 5 в Европа.
« Последна редакция: Юли 28, 2017, 21:52:52 от Даниил Андреев »

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
« Отговор #14 -: Юли 28, 2017, 21:55:20 »
Весееееее
Не знам какво стана, ама ми изчезна постът..., в който освен, че се жалвах от изчезването на емотиконите :-(, ти честитих.
Пожелавам ти успешно лечение! Моля те споделяй как върви!

Целувки
мравчето

П.П. Не се впрягай от бурята от коментари горе.
« Последна редакция: Юли 28, 2017, 22:03:41 от mravche_ot_gorata »
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #15 -: Юли 28, 2017, 22:33:16 »
Изместихме темата, на какво да се прави! Пием това, което дадат. Да не говорим, че се чака по два месеца за решение, а през това време може да се влоши положението. За мен от откриването на вируса до старта на лечението трябва да има не повече от 2 месеца с направени всички изследвания. При мен го откри GP то януари сега върви към август, до тук 7 месеца иди ми, дойди ми. И сега още 2 месеца чакане от умрял писмо. Ако решението е положително мъчим вируса с к'вото можем и се кръстим да стане. Тъпата хоспитализация по няколко дни не я коментирам, как ще я оправдаем пред работодателя, ако искаме нещата да са анонимни и да не ни изритат. Някой сега ще каже може да съдиш работодателя. Вие май вярвате и в задгробния живот?
- старт 197 498 IU/ml

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #16 -: Юли 29, 2017, 12:32:52 »
Даниил, лечението на наркозависимите е проблем навсякъде, не само в Бг. Има определени причини за това. Обаче пациентите, които са на метадон имат право и се лекуват. Самата аз съм насочила за лечение над 10 човека, които не са имали проблеми. Също така да не забравяме, че част от тези пациенти нямат здравни осигуровки, но искат лечение. Е, няма как да стане.

Отиди в Македония, Сърбия или Германия да видиш какъв е достъпа до лечение. Знаеш ли че в Германия се чака между 4-5 м. за преглед от специалист?  В Швейцария има доплащане от страна на пациента.
Тук сме свикнали да гледаме само в нашата паничка и да се оплакваме безспирно, без дори да си направим труда да сравним къде сме спрямо другите държави спрямо нашия бюджет. И ако ще се сравняваме с държави, които имат нашия бюджет за здравеопазване, падаме до нивото на Македония, които се лекуват с интерферон. Дали сме толкова зле?

За здравни осигуровки 18.40 лв на месец сме се справили повече от чудесно. Да, има проблем с хоспитализациите и болнични, но проблемите се решават един по един. Пациентите обаче си мълчат и очакват те да се решат от само себе си. Ако всички тук напишат жалби и излязат на протест, то нещата ще изглеждат може би по-различно. Но само от оплакване в интернет не става.
Аз съм благодарна за това, което се преборихме да имаме, костваше ни/ми много нерви, протест и две дела срещу Касата. Никога няма да е идеално, но нека не забравяме къде живеем.

Веси, писах ти на лично. Спирам да ти спамя темата. И честито.  :girl_wink:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007