Вирусен хепатит - Лечение > На лечение съм

 Считано от 16 октомври пациентите ще доплащат за лечението с Viread

(1/8) > >>

Силвана Лесидренска:
Считано от 16 октомври НЗОК ще заплаща максималната сума от 271,31 лв за лечението на хроничен хепатит В с препарати с активна съставка Tenofovir disoproxil.

Повече информация на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

Dessita:
Чудесно, и аз отново съм с нов протокол...Малко са ни посещенията в болницата, ами сега отново това, оффф, как пък все ни вгорчават живота и един път не направиха нещо, което да ни облекчи :crying2:

Ani_sv:
Ми...как да облекчат пациентите...като не мислят за тях, а за себе си.... :(

Георги1973:
Здравейте и от мен, днес разглеждах новия лекарствен списък на НЗОК и там тенофовира на Мулан е 271,31 лв. , а на Виреада са го вдигнали на старата цена 574,91. Обаждах се на здравната каса и ми отговореха, че това е положението и те заплащат 271,31 лв. , посъветваха ме да се обадя на фирмата вносител на Виреад, от там ми отговориха , че от фирмата производител категорично са отказали да свалят повече цената и това е положението. Звънях и в министерството на здравеопазването с въпрос как така НЗОК са длъжни веднага да вкарат новата цена, но не могат да презаверят протоколите , а трябва да се мине по каналния ред ( чакаш около месец да ти излезе датата за прием и още толкова да ти издадат протокол и след това още месец здравната каса да го одобри.) най рано три месеца. Попитах ги след като са приели цената на генерика дали го има в достатъчни количества в аптечната мрежа? Отговора им беше ние не сме запознати с проблема , само служители сме има ма гореща линия отнеси въпроса там длъжни са да ти отговорят и пак ме посъветваха да се обърна към здравната каса, общо взето параграф 22. Всичко си е за наша сметка и като гледам разликата в цените ще доплащаме 303 лв. Не знам какво да правя да се ядосвам ли да плача ли? Моля някой който му се отдава да оформи едно по стилистично запитване до здравното министерство и дали имат решение на проблема.

Силвана Лесидренска:
Разликата е 134,99 лв, не е 303 лв. Има вътрешен механизъм по който тази разлика е намалена до 104,99.
Аз също бях абсолютно изумена от събитията, но генериците започват да настъпват в България и то не само за хепатит, и пациентите, които не можем да заплащаме разликата, ще се лекуваме с тях. Генерикът на Майлан е хубав медикамент, доколкото знам има вече около 30 пациенти, които са на него. Аз самата също ще премина. За мен тук по-големия проблем е протокола, но се надявам НЗОК да измисли бързо решение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия