Автор Тема:  Одобриха ме !!! HCV-генотип 3  (Прочетена 14278 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Одобриха ме !!! HCV-генотип 3
« Отговор #15 -: Юли 28, 2017, 22:33:16 »
Изместихме темата, на какво да се прави! Пием това, което дадат. Да не говорим, че се чака по два месеца за решение, а през това време може да се влоши положението. За мен от откриването на вируса до старта на лечението трябва да има не повече от 2 месеца с направени всички изследвания. При мен го откри GP то януари сега върви към август, до тук 7 месеца иди ми, дойди ми. И сега още 2 месеца чакане от умрял писмо. Ако решението е положително мъчим вируса с к'вото можем и се кръстим да стане. Тъпата хоспитализация по няколко дни не я коментирам, как ще я оправдаем пред работодателя, ако искаме нещата да са анонимни и да не ни изритат. Някой сега ще каже може да съдиш работодателя. Вие май вярвате и в задгробния живот?
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Одобриха ме !!! HCV-генотип 3
« Отговор #16 -: Юли 29, 2017, 12:32:52 »
Даниил, лечението на наркозависимите е проблем навсякъде, не само в Бг. Има определени причини за това. Обаче пациентите, които са на метадон имат право и се лекуват. Самата аз съм насочила за лечение над 10 човека, които не са имали проблеми. Също така да не забравяме, че част от тези пациенти нямат здравни осигуровки, но искат лечение. Е, няма как да стане.

Отиди в Македония, Сърбия или Германия да видиш какъв е достъпа до лечение. Знаеш ли че в Германия се чака между 4-5 м. за преглед от специалист?  В Швейцария има доплащане от страна на пациента.
Тук сме свикнали да гледаме само в нашата паничка и да се оплакваме безспирно, без дори да си направим труда да сравним къде сме спрямо другите държави спрямо нашия бюджет. И ако ще се сравняваме с държави, които имат нашия бюджет за здравеопазване, падаме до нивото на Македония, които се лекуват с интерферон. Дали сме толкова зле?

За здравни осигуровки 18.40 лв на месец сме се справили повече от чудесно. Да, има проблем с хоспитализациите и болнични, но проблемите се решават един по един. Пациентите обаче си мълчат и очакват те да се решат от само себе си. Ако всички тук напишат жалби и излязат на протест, то нещата ще изглеждат може би по-различно. Но само от оплакване в интернет не става.
Аз съм благодарна за това, което се преборихме да имаме, костваше ни/ми много нерви, протест и две дела срещу Касата. Никога няма да е идеално, но нека не забравяме къде живеем.

Веси, писах ти на лично. Спирам да ти спамя темата. И честито.  :girl_wink:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007