Автор Тема:  Лечение на Хепатит Б +Д с интерферон  (Прочетена 4863 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен koralche

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте,
Март месец диагностицираха съпръга ми с хепатит Б, HBV DNA 3086 c/ml, 617 IU/ml. Дотук, добре, казаха, неактивен хепатит, но не беше излязъл резултата за хепатит Д(делта). След 2 , седмици се оказа, че резултата е положителен. Направихме PCR и за Делта хепатита - HDV RNA 24 243 copies/ml, 4,38 log 10. Професор Антонов , каза, че трябва да се започне незабавно лечение с интерферон( Делта хепатита, бил много агресивен, увреждал скоротечно черният дроб, а единственото лечение за него е с интерферон). Въпроса ми е, дали интерферона не може да активира Б вируса? Някой с аналогични резултати от изследвания или близки, лекувал ли се е? Изобщо някой лекувал ли се е от Хепатит Д? Не намерих никаква информация във форума... и като цяло информацията за хепатит Д е много оскъдна. Съпруга ми е съсипан и много наплашен заради лечението с интерферон. Мисли си, че ще му опадат косата и зъбите и, че ще е нон стоп с грип през цялата година на лечението. Виждам как е на път да се откаже...Аз изчетох доста за страничните ефекти, но си давам сметка, че те нр се проявяват при всеки пациент. Искам да му помогна... моля ви ще съм благодарна на всяко мнение и информация. Толкова ли е ужасно наистина лечението? Има ли някой с Хепатит Д  с положителен резултат след курс с интерферон?
Благодаря предварително!

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 48
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Лечение на Хепатит Б +Д с интерферон
« Отговор #1 -: Юни 09, 2019, 15:46:16 »
Аз незнам отговорите на твоите въпроси - имам само 'в' и за сега неактивен.Но от това което съм прочел знам че лечението което му приписват не е леко ,може би ще му падне косата,зъбите мисля че не.Като спре ще му поникне косата отново.
Незнам какъв съвет да ти дам!Аз лично без бой няма да се дам ,докато мога и имам сили ще се боря.
Единствено което бих те посъветвал е да го вдигнеш духом,да му дадеш сили и кураж да  свали нивата до неактивеност.
Желая успех .

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Лечение на Хепатит Б +Д с интерферон
« Отговор #2 -: Юни 09, 2019, 23:55:58 »
За Д няма друго лечение, и тук приоритета е да се спаси черния дроб, не мислете за косата. Колко хора тук са загубили коса по време на интерфероново лечение и всички си я възвърнаха. Да, лечението е тежко, неприятно, депресиращо, невинаги има добър и дълготраен ефект, но съпругът ти е длъжен да опита, а ти да му вдъхнеш увереност, че ще е хубав и с поопадалата косица.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007