Здравейте отново
С прибежки и припълзявания успях да изкарам 3 месеца след приключване на лечението, като наближава моментът в който трябва да явя за установяване на ефективността му, а именно дали ще съм постигнал SVR12
Така и не успях да се явя на предните - точно в края на лечението (за които ми казахте и тук, че не са толкова важни) - коронавирусната ситуация ме сгащи точно когато щях да ходя.
Освен че аз самия искам вече да знам дали е успешно, също така доколкото знам съм и длъжен да го направя това изследване, защото в протоколите, които подавах към касата имаше и една декларация, която подписвам и тя беше именно за това - че ще се явявам на всички необходими изследвания.
Това, което ме опасява е следното:
- Дали ще ме приемат в Токуда и дали ще е безопасно да ходя там? Аз съм в Габрово и спазвам все още доколкото мога някои мерки за Ковид19, особено тези за дистанция. А гледам и случаите тези дни пак са нагоре...
- Ако дори и да искам да ида, ми кажат примерно, че не могат да ме приемат на момента, какво ще се случи, ако се окаже, че не съм успял да се излекувам?
Знам че вече се осигурява Восеви от касата, който се прилага за точно такива случаи - на неуспешно лечение с ДААС.
Да, но ако не се явя на трите месеца, може ли да ме отрежат занапред от касата, ако евентуално се развият така нещата - т.е. неуспешно лечение и неявяване на контролен преглед на точно три месеца след приключване на лечението?
Иначе май разбрах още някои неща за моя случай, вкл. и това, че явно съм от хората със по-силен имунитет и всички възможни последствия от това - автоимунни усложнения, поради постоянната засилена активност на имунния отговор и борба на тялото ми с вируса, което между другото обяснява както множеството ми екстрахепатални прояви (в момента имам още няколко такива остатъчни усложнения), така и сравнително ниския вирусен товар, който толкова ме беше учудил в началото (на фона на симптоматиката си). С една дума, не само вируса ме дълбае, даже той по-малко, колкото самият ми имунен отговор, който също може да причини доста поражения на цялата система.
Междувременно си пуснах едни общи кръвни изследвания, но без PCR (май нещо нямам вяра на местния клон на Рамуса и дали ги пращат като хората в София), като вече Алата също ми беше влязъл в нормата, а Асат и ГГТ вече бяха минимални, което е доста добре. Единствения проблем са ми отново нивата на лимфоцитите - още по-нагоре, за сметка на неутрофилите - надолу, но това явно ще иска допълнителни изследвания, защото от както се помня съм с такива отклонения.
Наскоро ми се обади и жлъчката (горе долу тогава си пуснах и изследванията), засега успешно я успокоих със зехтин и лимон - всяка сутрин по една супена лъжица зехтин с няколко капчици лимон.
Като цяло поне се чувствам една идея по-спокоен и повече с акъла си (имам си и спадове като сънливост, уморяемост и т.н., но май стават все по-редки), макар и да е възможно да не си личи на първи поглед от горните ми въпроси