Здравейте приятели по съдба !
На кратко за моят случай: На 44 години съм от София. Преди няколко месеца при рутинни изследвания установих, че имам леко завишени АСАТ (37 при горна граница 34) и АЛАТ (58 при горна граница 49) при което посетих гастроентеролог който реши да ми пусне изследвания за хепатит Б и Ц. След като излязоха резултатите бях много изненадана, когато видях, че имам антитела за Хепатит Ц. Държа да отбележа, че нямам никави симптоми с изключение на това, че от лятото страдам от безсъние (което в последствие установих, че най - вероятно е симптом).
Започнах да търся информация за болестта в интернет и така попаднах на Вас, за което съм изключително благодарна, тъй като във форума получих много полезна информация и отговори на много от въпросите, които назряха в главата ми. Абсолютно не предполагах, че това е доста коварно заболяване за което няма почти никаква информация !
Тъй като съм от София се насочих към Токуда и доц. Радин Цонев за последващите изследвания от които се установи: След направен Фиброскан: Начална степен на фиброза Ф0 към Ф1, ПСР: 684 973 копия; Генотип 1Б;
От Токуда изготвиха документите ми за касата и на 17.01.23г. ги подадох. Сега явно се започва заветното чакане за одобрение, което както разбрах може да продължи и два месеца. Назначиха ми терапия с Мавирет по 3 таблетки дневно за 56 дни (8 седмици) и тук започват многото въпроси, на които не намирам отговори и моля за вашето съдействие от някой който е запознат или някой който се е лекувал по същата схема:
Може ли някой да ми съдейства с инфо от коя аптека или коя верига аптеки в София бих могла да поръчам и взема хапчетата, когато дойде време ? Знам, че се поръчват предварително, тъй като са скъпоструващи. Понеже прочетох тук, че трябва да потърся аптека която може да достави лекарството и на няколко места влизах и показвах протокола и имам чувството, че когато в аптеката видят лекарството и цената му, аптекари дори в големи вериги директно отказват да го доставят с претекст, че го няма в складовете с които работят (чрез познати съм проверила, че лекарството го има в складове в различни населени места) в друга аптека казаха, че трябва да пишат мейл......, в друга посочена дори на сайта на НЗОК, че работи с тези протоколи ми отговориха, че лекарствата за хепатит са специфични и точно тяхната аптека не работи с тях !!! Общо взето съм притеснена, дали въобще ще мога да взема хапчетата.....
На протокола който получих е записано 2 опаковки Мавирет по 84 бр. за 56 дни, означава ли това, че когато посетя аптеката ще мога да взема двете опаковки накуп или не се дават така, защото чета във форума, че когато се вземат лекарствата не започват да се пият веднага, а си оставяте няколко дни аванс не разбирам защо ?
Какъв е срока за взимане на лекарството след като стартират протокола ? Протокола е с някаква валидност явно и ако за срока на валидност на протокола не намериш място откъдето да ти доставят хапчетата, какво следва
Извинявам се за многото въпроси, които поставих и ще съм изключително благодарна ако някой ми отговори !
Само за това мисля и ще се побърка накрая......
Поздрави и успех на всички !