Здравейте,ще карам по накратко.При профилактични изследвания повишени стойности на Асат и Алат.Два месеца диета и никакъв алкохол+Легалон 2х1т. Без коренно подобрение на чернодробните показатели.Направени изследвания за хеп. Б и С. и честито HCV положителен.Спестявам ви първоначалните тревоги и терзания.Пак на кратко 21.11.2022г. първо постъпване в болница-,,Каспела,, гр.Пловдив.Второ постъпване на 02.02.2023г. за изготвяне на документите за отпускане на лечение по здравна каса(здравно осигурен съм). На 06.03.2023г. протоколите са готови за РЗОК.На 07.03. сутринта ги подавам в касата с нужната писмена молба.Дотук добре,жената която ми даде входящият номер ми каза- до 2 месеца трябва да имате отговор от НЗОК .Та към днешна дата 02.05.2023г. нямам отговор от касата (очаквам по телефона) каквато била практиката.А и забравих - генотип 1, ф3 (доколкото разбрах,че много неса по обясненията)Назначена терапия с Епклуза за 3месеца.Сигурен съм,че много от вас знаят колко е изнервящо това чакане.Моля за съвет ако не се обадят до 07.05.2023г. прочетох,че се пише жалба в РЗОК.Какво да пиша в нея?И нормално ли е два месеца почти да няма отговор от касата,преди 2 седмици им звънях на телефона който ми дадоха.Отговора е иска чакане от НЗОК,не са върнати при нас.Благодаря на всеки който би помогнал или споделил своя опит с ,,борбата,, със здравната каса.