Автор Тема:  Здравната каса .Очакване на отговор ...!  (Прочетена 1761 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dodo84

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте,ще карам по накратко.При профилактични изследвания повишени стойности на Асат и Алат.Два месеца диета и никакъв алкохол+Легалон 2х1т. Без коренно подобрение на чернодробните показатели.Направени изследвания за хеп. Б и С. и честито HCV положителен.Спестявам ви първоначалните тревоги и терзания.Пак на кратко 21.11.2022г. първо постъпване в болница-,,Каспела,, гр.Пловдив.Второ постъпване на 02.02.2023г. за изготвяне на документите за отпускане на лечение по здравна каса(здравно осигурен съм). На 06.03.2023г. протоколите са готови за РЗОК.На 07.03. сутринта ги подавам в касата с нужната писмена молба.Дотук добре,жената която ми даде входящият номер ми каза- до 2 месеца трябва да имате отговор от НЗОК .Та към днешна дата 02.05.2023г. нямам отговор от касата (очаквам по телефона) каквато била практиката.А и забравих - генотип 1, ф3 (доколкото разбрах,че много неса по обясненията)Назначена терапия с Епклуза за 3месеца.Сигурен съм,че много от вас знаят колко е изнервящо това чакане.Моля за съвет ако не се обадят до 07.05.2023г. прочетох,че се пише жалба в РЗОК.Какво да пиша в нея?И нормално ли е два месеца  почти да няма отговор от касата,преди 2 седмици им звънях на телефона който ми дадоха.Отговора е иска чакане от НЗОК,не са върнати при нас.Благодаря на всеки който би помогнал или споделил своя опит с ,,борбата,, със здравната каса.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравната каса .Очакване на отговор ...!
« Отговор #1 -: Май 02, 2023, 22:43:09 »
Жалба свободен текст като е задължително да включите, че ще се обърнете към адвокат за нарушаване на правата ви като пациент и ще заведете дело срещу нзок и нейния управител.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Dodo84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 03, 2023, 14:50:45 »
Благодаря за отговора!Днес ми се обадиха от касата,че протокола ми е удобрен.Утре отивам да го взема,и продължавам с аптеките.От Карлово съм,надявам се да има аптека която да изпълни протокола.За сега толкова,че съм много развълнуван.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Май 03, 2023, 22:05:05 »
Не знам защо, но обикновено сякаш чакат да минат точно 2-та месеца и ги пускат в последния момент. И при мен беше така. Надявам се си успял да убедиш аптека да ти ги доставя, добре е да си дадеш поне десетина дни горница - т.е. да не ги почваш веднага след като си взел първата опаковка, за да имаш време което да се застъпва след като се наложи да вземеш следващата опаковка, понеже е много важно да няма прекъсване в лечението. Освен ако не ти дадат възможност за взимане и на 3те опаковки наведнъж, което не помня как се правеше - питай в РЗОК да ти обяснят - през личната се минаваше за рецепта, но поне аз май я взех някаква тройна, а после ходех с всяка част на рецептата всеки месец да ги взимам (т.е. пак не беше наведнъж но си спестявах ходенето до личната всеки месец).
П.п. Имаше и някакъв срок за изпълняването на протокола... та питай в РЗОК ако не си сигурен кое как се прави.

Неактивен Dodo84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 04, 2023, 17:50:01 »
Благодаря за съветите.В двете аптеки на Марешки които има в града ги осетих,че се правят на луди.Първо ми казаха да изчакам протокола да е готов да знаели за какво точно става въпрос.Така не можели да поръчат Epclusa.Днес взех протокола от РЗОК,от там при личната за рецепта.Връщам се при Марешки показвам протокола съответно и копие.Поглежда на компютъра,минута две мълчание.....Трябвало да се провери по складовете с които работят дали го има!Казвам и да провери -отговора  беше оставете си номера ще ви се обадя да кажа какво правим.Това се случва в 11ч. сега е 17.45ч. ни вопъл ни стон./по мое настояване говорих с управителката/Утре сутрин пак ще ида да ги тормозя.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #5 -: Май 25, 2023, 09:23:10 »
Aз пробвах в малка аптека и се съгласиха. Е, реших и да почерпя, макар че не съм длъжен, но все пак и те си слагат сериозна сума да им виси, докато НЗОК им я възстанови.
Съжалявам че толкова късно отговарям, дано вече е решен проблема.

Неактивен Dodo84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Май 28, 2023, 23:52:33 »
Софармаси свършиха работа с първата опаковка Епклуса.Дано и с другите две да няма проблеми .Вече съм на 14 хап.Дано свърши работа препарата.Желая здраве

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007