Петрана, не знам къде ще ражда твоята приятелка, но аз раждах със секцио в изолатора в Стара Загора.
НЕ ХОДЕТЕ ТАМ, ЖЕНИ!
Там има само малолетни ромки, без документи, изследвания, лични карти и т.н.Условията са като в концлагер.За отношението към родилките и бебетата просто нямам думи/при нашия богат език/
По скоро ми идват на устата едни цветни, цветни......
Ако почна да разказвам няма да ми стигне работното време
Кажи на приятелката си да не се доверява на лекарите и да не разчита на това, че в родилно знаят какво да направят в нейния случай и ще го направят.Голяма грешка.Поне в нашето е така.
Аз платих на специалист, който да се погрижи за мен./Сега този специалист има частна родилна клиника в Ст.Загора/
Резултата беше, че само дето не умрях от кръвоизлив.
Изследвания никакви.Нито на мен, нито на бебето.
А на бебето сложиха ваксина за хеп.В на седмия ден/просто забравиха хорицата/ и нищо друго.
Оставиха ме сама да реша дали да кърмя.
С две думи :
В инфекционно отделение лекуваха хепатит, абстрахирайки се от това, че съм бременна в седми месец
"Паднаха ли ензимите? Паднахааааа.
Какво ще става с бебето да му мислят в родилно" ,
а в родилно отделение се абстрахираха от проблема ми с остър хепатит
"Има ли бебе? Имаааа А пък за хепатитите си има специалисти"
Така е по-удобно.Едно си знае баба, едно си бае.....
При нашата здравна система и при нашите"специалисти", Петрана, самообразоване и самолечение му е майката.
Трябва да сме наясно с диагнозата и лечението и от тях да търсим само изпълнението.Само така ще си спокоен, че се прави каквото трябва.