Автор Тема:  Проблем с лечението!!! Моля за съвет!  (Прочетена 1023 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BlackMoon

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
През септември 2023 г бях в болница Св Иван Рилски за Хепатит С диагноза и изготвяне на протокол. Тогава ми казаха като излезе протокола за лекарството Мавирет трябва да се свържа с проф Антонов да следи моето лечение.
През ноември  ми излезе на изследване бактерията Хелокобактер и затова личният реши да ми даде направление да ме лекува той за двете неща . Аз му звънях на стационарния и мобилния да си запиша час, но НЯМАШЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР!!!След това му написах имейл да му обясня случая и отново НЯМАШЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР!!
На 02.01 здравната каса ме одобри за Мавирет , личния го изписа и тази седмица го взех. Звънях ОТНОВО на професора, но НЯМАШЕ ОТГОВОР написах му смс  да кажа коя съм и че сме се разбрали да ми следи лечението след като взема лекарството. И пак НЯМАШЕ ОТГОВОР.  На следващия ден се опитах отново да му се обадя  и установих ,че МЕ БЛОКИРАЛ.
Не ми е ясно защо така постъпва , след като аз съм се държала с уважение към него и нищо лошо не съм направила. С други хора чета е бил много мил и аз също смятах ,че е добър човек. Явно си има лично отношение.Но съм възмутена от това отношение.

Сега се чудя какво трябва да се направи:
1) Да започна сама да пия лекарството. Казаха ми по 3 хапчета наведнъж всеки ден по едно и също време. НО  не знам с кои лекарства и добавки прави взаимодействие, че пия много неща.
2) Да ме следи личния лекар, ако иска.
3) Да взема двете опаковки и направление ново от ЛЛ (ако се съгласи да даде) и тогава да търся друг хепатолог да ме следи и да се надявам да е по-отзивчив и човечен. Ама дали ще е съгласен, като протокола не го е издал той?

Изобщо кое е правилното решение в тая ситуация. Аз повече нямам желание да издирвам Антонов щом има такова отношение към мен. Нямам даже желание в тая болница повече да се връщам , защото и лекуващият Митев също беше много изнервен  и с подигравателно отношение за хранителните добавки и лекарства които пия за депресията и тревожност.
 Не желая да се натрапвам като не искат да ме лекуват .
На регистратурата също  никой не вдига телефона. Когато трябваше да ме приемат веднъж ходих с багажа направо, после трябвало след 1 месец да ме приемат. Ами ако човек е от далечен град как така ще се разкарва и ще го правят на маймуна?!
Провеждано лечение с Мавирет. Още не знам, дали е успешно.
----------
За връзка с мен пишете в Телеграм @izidora27.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Проблем с лечението!!! Моля за съвет!
« Отговор #1 -: Януари 18, 2024, 17:59:12 »
Здравей,

започвай си лечението сама, изобщо не е нужно да бъде под лекарско наблюдение. Това лечение се изписва в Англия от медицински сестри вече, толкова е безопасно и просто за приемане. Само тук е усложнено и пациентът се увещава, че трябва да се приеме по клинична пътека, за да го наблюдават.

3 таблетки накуп всеки ден по едно и също време. Три месеца след края на лечението си направи ПСР, за да видиш дали си изчистила вируса.

По отношение на добавките само се увери, че няма жълт кантарион сред състава.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен BlackMoon

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Януари 19, 2024, 16:19:00 »
Благодаря!  Не знам защо толкова ме наплашиха ,че даже се налага в болница да си или не знам си какво наблюдение. Аз четох  упътването на лекарството не виждам, нито да пише страшни странични ефекти , нито нищо. Дори един антибиотик има повече странични ефекти.
Личният и той мълчи и не ми казва какво да правя.  Ами щом  са толкова безотговорни тези лекари сама ще се лекувам. Очевидно нямат грижа за пациентите.
Провеждано лечение с Мавирет. Още не знам, дали е успешно.
----------
За връзка с мен пишете в Телеграм @izidora27.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Януари 20, 2024, 19:08:34 »
Заради хилядата лева, които болницата получава по клинична пътека...
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007