Автор Тема:  отново на лечение за хеп C след 16 години  (Прочетена 1467 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 304
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте, преди 16 г. когато ми откриха хепатит С този форум беше моето спасение, източник на информация и съвети и сега когато отново започвам лечение не мога да мина без него. Виждам, че вече форумът не е толкова активен както тогава, но дано все  пак някой чете от време на време и може да ми отговори. Накратко - през 2009г. преминах експериментално  лечение с  Локтерон - интерферон с удължено освобождаване и рибавирин и лечението ми не беше успешно. Имам хепатит С, генотип 1а. Днес започнах лечение с Епклуза, преди малко изпих първото си хапче, след като изчерпателно прочетох листовката. Сега на първо време следя дали няма да получа алергична реакция в следващите часове и се притеснявам изобщо какви странични реакции мога да очаквам, какво да предприема ако се случат и дали ще успея да си завърша лечението. Затова ми се иска да поговоря с някого, който го е минал или го минава в момента и особено да съм подготвена за всички нежелани ефекти.  Ще прочета и темите по въпроса, макар да не са много.

Пожелавам ви здраве!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3242
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: отново на лечение за хеп C след 16 години
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2025, 19:13:16 »
Здрасти,

причината форумът да е слабо активен е, че лечението е толкова безпроблемно и кратко, че пациентите нямат нужда да си говорят за странични ефекти като окапване на кожата, депресивни състояния и тн.-просто нямат такива :)

Радвам се, че ще се излекуваш, днешните терапии са песен в сравнение с интерферона. Не очаквай кой знае какво да ти стане, можеш да имаш главоболие и това е в общи линии.

успех :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 304
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: отново на лечение за хеп C след 16 години
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2025, 09:58:23 »
Благодаря ти, Силванка! Надявах се, че поне ти ще ми отговориш и знам, че имаш поглед върху лечението на повече хора. Успокояващо е, че не си чула за никакви извънредни случаи, така казаха и лекарите, но аз винаги се тревожа и презастраховам :). След две хапчета наистина не се случи нищо, помня какво беше след инжекцията с интерферон и ми е странно, но все пак едва започвам и ще видим по-нататък.

Радвам се, че все още си на линия -  позитивна, подкрепяща и с боен дух, надявам се и здрава!

Ще пиша пак ако се случи нещо "интересно" :)   :flowers: 

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007