Автор Тема:  Отлагане на лечението  (Прочетена 10682 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 115
    • Профил
Отлагане на лечението
« -: Юни 18, 2008, 20:13:12 »
Здравейте.Хубаво казват хората да не слагаш тигана докато рибата е в морето :(.зарадвах се ,че ще подам документи,но..не би.професора ми отказа да ми даде сега протокол-имала съм малко вирусно натоварване и щал да изчака до септември :scream:.Трябва да се разболея съвсем ,да стигна до умирачка ли,за да ми дадат да се лекувам :crying3:.Да умре човек от яд.Иначе  ми каза,че резултатите от биопсията са ми наред,но мен ме притеснява нещо и ще съм благодарна,ако някой ми разтълкува това:"ацидофилна интралобуларна некроза".
Ето и резултатите-вече ви ги взех:
Фиброза-нормална ПП 0

Портално и/или септално възпаление:
обща оценка-липсва(0)до минимално 1
лимфен фоликул-липсва(0)

Некроза:
само това горното,което не разбирам е с 2,другото ми е 0

Среатоза и цироза-0.

и най-отдолу при заключението не ми става ясно какво е :"групи от хепатоцити тип"матово стъкло"?какво е това??
Ами май това е при мен-ядосана съм на професора и следващият път като гововря с него по тел предварително ще уточня дали ще ми даде протокол или само ще ме разхожда:(.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Отлагане на лечението
« Отговор #1 -: Юни 18, 2008, 20:51:27 »
Здравей, Лили!  :flowers2:
Мисля, че трябва да си щастлива, а не ядосана на професора. Ти нямаш почти никакво увреждане на черния дроб и толкова малка репликация на вируса, че направо можем да те причислим към неактивните носители.
Прочети този пост и ще се убедиш сама, че е така. http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=745.0

Спокойно, не се ядосвай, за да не си причиниш някакви по-големи вреди! :flowers:

Поздрави,
Мери

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Отлагане на лечението
« Отговор #2 -: Юни 19, 2008, 00:27:01 »
Според мен трябва да почерпиш за тези резултати. :wink3:

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Отлагане на лечението
« Отговор #3 -: Юни 19, 2008, 01:11:24 »
Чудесни новини!
Браво, радвай се!
Що се отнася до протокола и лечението, не се натискай толкова и спри да се ядосваш.
Всяко зло, мисли е за добро!
Поздрави!

Петя!
 :bye: :bye: :bye:
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Отлагане на лечението
« Отговор #4 -: Юни 19, 2008, 11:11:30 »
И аз те съветвам да не се ядосваш на професор, а да се радваш за резултатите си!
Професорът си знае работата!!!

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Юни 20, 2008, 09:40:12 »
Здравейте.Хубаво казват хората да не слагаш тигана докато рибата е в морето :(.зарадвах се ,че ще подам документи,но..не би.професора ми отказа да ми даде сега протокол-имала съм малко вирусно натоварване и щал да изчака до септември :scream:.Трябва да се разболея съвсем ,да стигна до умирачка ли,за да ми дадат да се лекувам :crying3:.Да умре човек от яд.Иначе  ми каза,че резултатите от биопсията са ми наред,но мен ме притеснява нещо и ще съм благодарна,ако някой ми разтълкува това:"ацидофилна интралобуларна некроза".
Ето и резултатите-вече ви ги взех:
Фиброза-нормална ПП 0

Портално и/или септално възпаление:
обща оценка-липсва(0)до минимално 1
лимфен фоликул-липсва(0)

Некроза:
само това горното,което не разбирам е с 2,другото ми е 0

Среатоза и цироза-0.

и най-отдолу при заключението не ми става ясно какво е :"групи от хепатоцити тип"матово стъкло"?какво е това??
Ами май това е при мен-ядосана съм на професора и следващият път като гововря с него по тел предварително ще уточня дали ще ми даде протокол или само ще ме разхожда:(.
Не се очертава скоро да стигнеш до умирачка при това твое състояние  :wink3:
Нямаш фиброза, а възпалението ти е минимално.
По отношение на това "ацидофилна интралобуларна некроза", ще се опитам да го изтълкувам.
Ето какво значи "ацидофилна" в терминологията, която използват хистолозите: Acidophile (histology). Тъй като обяснението в Уикипедия е малко неясно, ще ползвам един друг източник: Definition of acidophil in the Medical dictionary:
Цитат
1. a histologic structure, cell, or other element staining readily with acid dyes.
Тълкуване на Acid dye, можеш да видиш тук: Acid dye.
Термина "интралобуларна" трябва да е свързан с лобовете в черния дроб, за тях можеш да прочетеш в този пост: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=350.msg3094#msg3094
Интралобуларен значи, че става въпрос само за процес, който се случва в рамките на лоб - това идва от думата "интра". Ако се говореше за процес, който обхваща повече лобове, щеше да се ползва термина интерлобуларен.
Некрозата е процес, свързан с умирането на чернодробни клетки /хепатоцити/.
И сега, като ги свържа всичките, моето тълкуване е следното: имаш съвсем начален стадий на отделни малки области от хепатоцити, при които е започнал процес по некротизиране и той е в рамките на отделните лобове. Т.е. дори не може да се каже, че имаш некроза, а само начален стадий по формирането на такава.
С две думи, имаш много време, в което май наистина е по-добре да бъдеш наблюдавана, за да се види дали в черния ти дроб ще започне да се формира сериозно възпаление и някаква начална степен на фиброза. Това би било знак, че вируса уврежда черния ти дроб. Ако обаче на следващата биопсия няма почти никаква промяна, това ще значи че вируса ти нанася много малко вреди.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
« Отговор #6 -: Юни 20, 2008, 10:08:50 »
Здравей, Лили!

Ето малко пояснение и от мен за твоя случай!

Цитат
При пациентите с HBeAg-негативен хроничен хепатит B и компенсирана чернодробна болест, по-ниските серумни HBV DNA нива (≥ 2000 IU/mL), повишената АлАТ и/или значителното чернодробно увреждане, установено чрез биопсия, са индикатори за иницацията на терапия

При теб нивото на HBV DNA е под 2000 IU/mL, нямаш повишени стойности на АлАТ и нямаш значително увреждане на черния дроб! Затова и професора е отказал да започне терапия. При хепатит В, трябва много добре да се прецени дали и кога да започне някакво лечение. А също е много важно да се прецени какъв медикамент да се приложи.

http://www.doctorbg.com/page.php?id=14473 Прочети в тази статия - Препоръки за лечение на HBeAg-негативни пациенти

По-важно е в момента, че ти си наясно със заболяването, знаеш че трябва редовно да следиш чернодробните ензими, да не натоварваш черния си дроб с тежки храни, алкохол и голямо физическо натоварване. Можеш да опиташ да вземаш някакви имуностимуланти, за да подпомагаш имунната си ситема и да не позволиш на вируса да се размножава и стойностите на репликация може и да паднат още и да станат неоткриваеми за тестовете. Пък може и в някой хубав да установиш, че имунната система сама се е справила и се е освободила от вируса.

Поздрави и здраве ти желая! :flowers2:
Мери

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #7 -: Юни 21, 2008, 14:51:33 »
Лили_ана, мисля,че нямаш основание да се ядосваш...При резултати като твоите не се провежда лечение,доколкото ми е известно.
Аз съм с подобно положение като теб-с тази разлика,че количеството на вируса при мен се мени от месец на месец,но след биопсията (която бе добра) се отказаха от идеята за терапия(била ненужна на този етап) и засега само трябва да ми вземат кръв за контрола(редовно), за да се следи общото състояние.
Свиркай си :whistle:, всичко е наред !!!

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
  • Публикации: 115
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 19, 2009, 00:26:15 »
Здравейте.Не съм писала от мноооого време.Много неща се случиха при мен-може би както при всички :).В най-общи линии-Проф.Чернев ,след биопсията ми каза,че иска да ме види след няколко месеца и тогава пак да ми вземе кръв,за да ми направи веремия.Оказа се,че това "виждане " с него е мнооооого трудно.Както и да е -сега се опитвам да се прехвърля към Проф.Коцев във Варна.Бях при него, видя резултатите ми,и предложи няколко поредни месеца да си правя изследвания на чернодробните ензими,след което той да ги види,да ми пусне пак веремията и тогава да прецени какво точо да ме прави.Поне за сега чернодробните ми ензими,с много малки изключение са в норма,но получих побеляване на изпражненията ,гади ми се доста често-не знам вече какво става.Силно се надявам да ми няма нищо  :girl_angel:.Иначе-работя усилено,поне върху 4 неща,няма време да се наспя :).Желая хубав празник на всички и нека добротата бъде наш спътник  :flowers:

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #9 -: Април 20, 2009, 16:43:39 »
Здравей,
Не е задължително тези симптоми да са от хепатита. Както ти споменаваш, в момента си доста натоварена и под стрес, така че причината може да е заради това.
Успех с прехвърлянето във Варна!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007