Автор Тема:  Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис  (Прочетена 60340 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #75 -: Февруари 22, 2014, 16:24:46 »
Здравейте,

Това са последните изследвания на Миро - от 11.02.2014 г. и от 22.02.2014 г.
Първите са от служебни профилактични прегледи:

ASAT - 43
ALAT - 46
GLUCOSE - 7.5

ПКК - всичко в норма.

2-3 дена преди тези изследвания си позволихме да пием. Не го бяхме правили от много, много време. Дъщеря ни имаше рожден ден, събрахме се с приятели и не знам как се случи.  :scream:  :crying3:
Как мислите, възможно ли е тези резултати да са повлияни от алкохола?!
Между другото, Миро е говорил и с лекарката - шеф на лабораторията и тя е споделила, че в последно време имат доста завишени резултати на много хора. Та не знам дали можем да приемем резултатите като напълно достоверни, но ... бяха доста обезпокоителни и немалко се стреснахме.

Днес, 22.02.14 г., пусна нови изследвания в Кандиларов - София и ето резултатите:

Глюкоза - 6.04 /2.8 - 6.1/
ASAT - 20 /6 - 37/
ALAT - 26 /0 - 49/
GGT- 25 /0 - 50/

« Последна редакция: Февруари 22, 2014, 17:51:27 от pgzenga »

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #76 -: Ноември 24, 2014, 12:39:08 »
Здравейте,
Включвам се да напиша резултатите от последните изследвания на Миро, петък /21.11.2014 г./ - 4 години и 1 месец след лечение с Пегасис.

   WBC   7.94   10^9/L   3.5 - 10.5

   RBC   5.53   10^12/L   м. (4.4-6.1) ж. (4.2-5.4)

   HGB   164   g/L   м. (135-180) ж. (120-160)

   HTC   0.495   L/L   м. (0.40-0.54) ж.(0.37-0.47)

   MCV   89.5   fL   82-98

   MCH   29.7   pg   28-33

   MCHC   331   g/L   330-350

   PLT   270   10^9/L   130-360

   LYM%   35.4   %   20.0-48.0

   MОNО%   9.4   %   1.0-11.0

   EО%   1.10   %   0.0-6.0

   ВАSО%   0.40   %   0.0-2.0

   NEUT%   53.70   %   40.0-70.0

   LYM#   2.81   10^9/L   1.1-3.8

   MОNО#   0.75   10^9/L   0.07-0.80

   EО#   0.09   10^9/L   0.00-0.50

   ВАSО#   0.03   10^9/L   0.00-0.14

   NEUT#   4.26   10^9/L   2.1-6.4

   RDW   0.14     

   MPV   10.4   fL   9-13



ASAT 15   /<35/

ALAT 24   /<40/

GGT 25   м. /<55/

ALP 54   възрастни /<280/

GLUCOSE 6,36 /3,5-6,7/

ПСР-ът още не е готов. Стискайте палци, че ми е доста притеснено.
« Последна редакция: Ноември 24, 2014, 12:58:45 от pgzenga »

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #77 -: Ноември 24, 2014, 15:01:08 »

Излязоха и резултатите от ПСР-а:

 УМБАЛ"Св. Ив. Рилски"
21.11.2014   

Лекар   проф. Антонов

Test (profile) name                                     Result                          Measurement              Reference values
HBV DNA LCycler Real Time PCR                        *                               Профил                      Виж по-долу

HBV DNA                                             4 531 (3,65)                              c/ml (lg)                    Не се открива
HBV DNA calc                                         906 (2,95)                            IU/ml ( lg)   

Ето как са се движили резултатите:

в края на лечението - вирусът не се открива
6 мес. след лечението - 28700 copies/ml
1 г. и 1 мес. след лечението - вирусът не се открива
2 г. и 2 мес. след лечението - 5470 copies/ml
3 г. и 2 мес. след лечението - 10260 copies/ml
4 г. и 1 мес. след лечението - 4531 copies/ml

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 3023
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #78 -: Ноември 24, 2014, 20:53:15 »
Здравей,

резултатите са му чудесни, очевидно имунната му система успява да държи вируса под контрол, и то без лекарства.
Лекарите какво казват, искат ли да го слагат на орален препарат или засега се въздържат?

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #79 -: Ноември 25, 2014, 09:37:01 »
Миналата година, след като излязоха резултатите, проф. Антонов каза - само проследяване.
АСАТ и АЛАТ на 3-6 мес., веднъж годишно ПСР.
Сега не се е чувал с него. Никога не е обсъждан орален препарат.
След края на лечението /преди 4 години/ професорът беше обяснил, че е добре възможно най-дълго да се задържат тези резултати. Тогава спомена, че след време и ако се наложи, може да се мине още един курс интерферон.
Миро реши да не се обажда сега, защото всеки път му се казва да се пускат редовно изследвания и ако АЛАТ скочи двойно, тогава консултация. Винаги ПСР пуска в Иван Рилски+другите изследвания. През годината изследванията са правени в други лаборатории.
Мислите ли, че трябва да се предприема нещо при тези резултати?!
« Последна редакция: Ноември 25, 2014, 09:44:24 от pgzenga »

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Резултати от служебни профилактични прегледи на Миро /12.02.2015 г./

WBC - 7,4 (3,5-10,0)
RBC - 5,55 (3,80-6,00)
Hb - 156 (110-180)
Hct - 0,496 (0,350-0,540)
Plt - 198 (150-500)
Pct - 0,162 (0,100-0,500)

MCV - 89 (80-100)
MCH - 28,2 (26,5-33,5)
MCHC - 315 (315-360)
RDW - 13,2 (10,0-15,0)
MPV - 8,2 (6,5-11)
PDW - 12,1 (10,0-18,0)

WBC Flags: G2
DIFF:
%LYM: 44,2% (17,0 - 48,0)
%MON: 4,5% (2,0 - 10,0)
%GRA: 51,3% (43,0 - 76,0)

#LYM: 3,2 (1,2 - 3,2)
#MON: 0,3 (0,3 - 0,8)
#GRA: 3,9 (1,2 - 6,8)

ASAT - 32 U/L
ALAT - 41 U/L
GGT - 33 U/L
Glucose - 6,06 mmol/L
Cholesterl - 4,02 mmol/L
HDL - 0,68 mmol/L
Triglycer - 1,04 mmol/L
TBILI - 6,98 umol/L

Резултатите от биохимичните на всички изследвани за деня, излязоха на следващия ден /имало проблеми с апарата и го настройвали допълнително/.
Миналата година пак на профилактичните в работата му имаше леко завишени АСАТ и АЛАТ, които повторени в друга лаборатория излязоха съвсем в норма. Силно се надявам при следващите изследвания /след 3 месеца/ резултатите да са по-добри.
« Последна редакция: Април 02, 2015, 20:03:17 от pgzenga »

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 3023
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ала-та е съвсем леко завишен, надявам се да няма нищо.
Глюкозата ми се струва, че е извън норма, но като цяло аз не виждам нещо притеснително, добре си е човека :)

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Миналата година, в тази същата лаборатория /служба Трудова медицина към работата/, пак АСАТ и АЛАТ бяха леко завишени. Повторихме изследванията в други лаборатории и - всичко в норма.
Сега пак е имало някакви проблеми с апарата за биохимичните изследвания, викали са хора да го настройват/калибрират и са пускали изследванията на всички повторно, та дадоха резултатите на следващия ден. Този път Миро не ги е повтарял в друга лаборатория. През 3-6 мес. пуска контролно АСАТ, АЛАТ, ГГТ, АФ, Глюкоза.
АЛАТ - 41 притеснителен резултат ли е?! :sad3:
Надявам се да не е бил достоверн, всичко да е било в норма, а и така да е занапред.

 
« Последна редакция: Април 03, 2015, 19:10:39 от pgzenga »

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Да се отчета с днешните резултати /20.08.2015 г./ от контролни изследвания на Миро:

ASAT - 21,1 (0-44)
ALAT - 29,2 (0-44)
GGT- 17 (м. 5-50, ж.5-38)
ALP - 160 (д. 0-660, 30-150)
GLUCOSE - 5,73 (3,3-6)

WBC - 7,7 (3,5-10,5)
Neu% - 52,9 (44-76)
Lym% - 39 (20-40)
Mon% - 7,8 (3-13)
Neu# - 4,1 (2-7,8)
Lym# - 3 (0,6-4,1)
Mon# - 0,6 (0,2-1,5)

RBC - 5,4 (м. 4,2-6,2)
Hb - 163 (130-180)
Hct - 0,49 (0,37-0,55)
MCV - 90 (82-98)
MCH - 30 (26,5-32)
MCHC - 335 (295-360)
RDW - 14,8 (11,5-14,5)

Plt - 207 (130-440)
MPV - 7,5 (7,5-11,5)
Pct - 0,15 (0,002-0,45)
PDW - 16,3% (15,5-30,5)

Притеснителна ли е тази алкална фосфатаза малко над горна граница?! :sad3: :shocked1:
Разтревожена съм, защото не се сещам друг път да е била извън референтни стойности.
« Последна редакция: Август 20, 2015, 19:57:10 от pgzenga »

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1164
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здрасти,
Изследванията на Миро са добри. Алкалната фосфатаза е много малко над нормата. Провери колко е била и ако покачването е значително, се консултирайте с лекаря, който го следи за твое успокоение. Или я повторете след няколко седмици и ако продължава да се покачва, тогава се обърнете към лекаря. Пиши ако искаш последно колко е била и кога е изследвана.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Прегледах всички контролни изследвания назад и забелязвам, че не винаги е пускана АФ.
И друго нещо ми направи впечатление - ясно е, че всяка лаборатория работи с различни референтни стойности. Но АФ сме изслевали през цялото време на две места и в едната лаборатория /в Козлодуй/ стойностите винаги са 140-170 /като тук няма посочени реф. ст-сти на лабораторията, но не са подчертани като завишени/, а в другата в Св. Иван Рилски - София стойностите са около 50-60.
Сега за пръв път пускаме изследвания в лаборатория Рамус. В предишните тестове от Февруари не намирам АФ, значи не е пускана.
Какъв показател е това?! :shocked1:
Трябва ли да се притесняваме или може и да изчакаме следващите изследвания - в края на годината, които прави в София, когато пуска и задължителния годишен ПСР?
С доц. Антонов през последните две години Миро се чува по телефона след излизане на ПСР-а и той досега е казвал винаги - проследяване на 3-6 месеца на АСАТ и АЛАТ и веднъж годишно ПСР. Никога не е коментирано друго.
« Последна редакция: Август 20, 2015, 21:23:30 от pgzenga »

Неактивен Аника

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1164
  • Пол: Жена
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Да, различните лаборатории имат различни референтни граници. Стойността не е притеснително завишена, просто повторете изследването след 2-3 седмици. При него ГГТ-то е нормално, което е добре.
Повишени, но сериозно повишени стойности може да сочат към проблем с  жлъчката (жлъчните пътища), но при Миро не е сериозно повишаването.
Повторете изследването и говорете с лекар, ако отново са високи.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #87 -: Декември 11, 2015, 10:46:43 »
Здравейте,
Това са резултатите от последните изследвания на Миро от 10.12.2015 г. - 5 години и 1 месец след лечение с Пегасис.

   WBC   7.47   10^9/L   3.5 - 10.5

   RBC   5.44   10^12/L   м. (4.4-6.1) ж. (4.2-5.4)

   HGB   165   g/L   м. (135-180) ж. (120-160)

   HTC   0.472   L/L   м. (0.40-0.54) ж.(0.37-0.47)

   MCV   86.8   fL   82-98

   MCH   30.3   pg   28-33

   MCHC   350   g/L   330-350

   PLT   270   10^9/L   130-360

   LYM%   30.9   %   20.0-48.0

   MОNО%   13.8   %   1.0-11.0

   EО%   1.30   %   0.0-6.0

   ВАSО%   0.40   %   0.0-2.0

   NEUT%   53.60   %   40.0-70.0

   LYM#   2.31   10^9/L   1.1-3.8

   MОNО#   1.03   10^9/L   0.07-0.80

   EО#   0.10   10^9/L   0.00-0.50

   ВАSО#   0.03   10^9/L   0.00-0.14

   NEUT#   4.00   10^9/L   2.1-6.4

   RDW   0.14     

   MPV   10.0   fL   9-13



ASAT 19   /<35/

ALAT 28   /<40/

GGT 25   м. /<55/

ALP 60   възрастни /<280/

GLUCOSE 7,36 /3,5-6,7/

ПСР-ът ще е готов другата седмица. Стискайте палци, че ми е притеснено.

От ПКК виждам, че MОNО са леко завишени. Надявам се да не е толкова притеснително. Какво ще кажете?!
За кръвната захар ни е ясно ... Последните 3 месеца Миро не се ограничаваше от сладко и т.н. и резултат е явен. :(

Неактивен pgzenga

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 155
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #88 -: Декември 12, 2015, 20:45:44 »
Днес излезе и ПСР-а:

 УМБАЛ"Св. Ив. Рилски"
10.12.2015   

Лекар   проф. Антонов

Test (profile) name                                     Result                          Measurement              Reference values
HBV DNA LCycler Real Time PCR                        *                               Профил                      Виж по-долу

HBV DNA                                             6 486 (3,81)                              c/ml (lg)                    Не се открива
HBV DNA calc                                      1 297 (3,11)                            IU/ml ( lg)   

Ето как са се движили резултатите след края на лечението:

в края на лечението - вирусът не се открива
6 мес. след лечението - 28700 copies/ml
1 г. и 1 мес. след лечението - вирусът не се открива
2 г. и 2 мес. след лечението - 5470 copies/ml
3 г. и 2 мес. след лечението - 10260 copies/ml
4 г. и 1 мес. след лечението - 4531 copies/ml
5 г. и 2 мес. след лечението - 6486 copies/ml

След Нова година Миро мисли да посети проф. Антонов, защото последните 2 години се чувахме да коментира резултатите
само по телефона.

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 3023
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Миро след края на лечението на Хепатит Б с Пегасис
« Отговор #89 -: Декември 12, 2015, 20:52:23 »
На мен резултатите ми изглеждат фантастични. Пиши какво е казал професорът.

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007