Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - edna_ot_vas

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Цитат
"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:


Цитат
или hbsag от време на време ти и това е.

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.

Цитат
edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш! 
  :congrats: :dance:

2
Цитат
И почвайте да си правите секс, както си трябва.

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

3
anti-HBs, много ти благодаря за включването! Твоите отговори винаги са ми важни, защото знам, че си по-навътре в нещата и даваш ценни съвети и мнения. Ами помниш с каква космическа виремия бях, защото не съм на лечение и бях събудила хепатита с разните експерименти, но знаеш и защо не можех да съм на терапия (спомняш си темата ми за Тенофовира, предполагам и бруталната ми реакция спрямо него)...
Еми, прав си, да, трудно е да се удържа положението с въздържание и не знам и колко е нужно, но тази неизвестност лично мен ме побърква.
И съответно ще побъркам и всеки, когото смятам, че излагам на риск. Ако нещата са наистина както казваш ти, значи трябва да спра да треперя по въпроса, но не мога и не мога... Страх ме е ужасно. Искам да ми се махне от главата тоя въпрос. Обаче нито мога да ходя да се изследвам вместо партньора, нито да  си сложа ваксина вместо него... а натискът може би дава обратния ефект и не знам какво да правя... явно съм твърде отговорна.  :scream:
Ти детето си го правил, докато си бил на терапия, нали?
Аз се чудя ако ми се задържи така неоткриваем вир.товар, дали има някакъв шанс да съм изчистила австр. антиген?  :dance: :dance: :dance:

4
hristo_gb, много мил отговор!

5
Благодаря за отговора, да, ще се внимава с вампирския секс, ама достатъчно ли ще е това?
Ще стане малко офтопик, но ще отговоря на зададените въпроси, защото са важни:

Цитат
След бурната реакция и високите чернодробни ензими беше написала, че нещата са започнали да се нормализират, а сега вируса е стигнал до неоткриваеми количества - това се случи с времето без допълнителни терапии и билки ли?

Да, това плюс промяна в хранителния режим, което не знам дали е повлияло, аз го направих, заради ендометриозата и заради хранителни непоносимости, ендометриозата е основно на червата и след няколко престоя по болници реших, че ще правя експерименти с режима, спрях изцяло пърженото, избягвам млечни и глутен... пазарувам от био магазини и т. н. Спряла съм всякаква битова химия и козметики и съм заместила с натурални. Нищо друго не съм правила, билката след спирането още дълго ме съсипваше с реакциите от нея (по-страшно от това като изживяване мога да кажа само, че беше с Тенофовира).
Виремията започна да спада драстично след Филантуса със сигурност - аз пих бг варианта Мениран. Мислила съм си го това за бурната реакция, че точно нещо такова се е случило... Проверила съм на фиброскан състоянието на дроба, перфектен е. От фиброза 2 минах към 0-1! Имах натиск вдясно, който дълго мислих, че е от дроба, обаче се оказаха сраствания от ендометриозата, защото след лапароскопията изчезнаха. Въпреки страхотния резултат с Мениран бая се наплаших и повече не бих експериментирала с билки. Но отчитам като супер правилно решението ми да не започна Бараклуд, а да изчакам. Бях проучила достатъчно всичко, за да знам, че започна ли друго на мястото на Тенофовир, подлагам бъдещото си дете на риск, което също нямаше как да допусна. Затова избрах да рискувам себе си...

Цитат
Също така мисля, че прочетох, че ти е направена и гинекологичната операция и сега си и с овладян вирус, следователно имаш зелена светлина за бебче ли?
Да, тогава още при 40 хил копия становището, което е записано и в епикризата е, че мога да започвам опити, а това беше важно, за да се предотврати рецидив, а и след лапарото шансът е най-добър, предвид изчистването на лигавицата, продухването на тръбите и т. н., нооо съдбата ме тласна в друга посока и колкото и да ме тероризираха лекарите, просто не е било писано да е тогава. Много се травмирах и в момента въобще не искам да мисля за това. Ако ще и всеки ден да се изтезавам на тая тема, в крайна сметка Бог решава кога какво да стане, не ние, колкото и да си мислим, че сме ние. И лекарите не са. Нито те ще ни гледат децата. Не искам повече да си причинявам този стрес. Искам да ми се случат хубави неща, но без да пострада друг човек.


Цитат
HbsAg количествен също е от важно значение след тази борба.

Той не беше мръднал особено, между 3 и 4 хил се движи.

В допълнение да кажа, че другата глупост, която направих, беше да пия в ударни дози един имуностимулант, успоредно с билката, както и с Тенофовира и кой знае как са се съчетали... но тогава бях на проба-грешка и се подведох по една докторка, която твърдеше, че точно с подобна реакция ще предизвикам спонтанно изчистване и ще негативирам вируса. Става въпрос за Трансфактор плюс.

Фактът, че в момента питам за секс, а не за хапчета, показва, че съм се подобрила  :dance: :dance: :dance:

 

6
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм, отрицателен е-антиген. Последният ми резултат за виремия е от януари и не се открива ДНК... Ензимите са ми в норма. Hbsag количествен не съм пускала скоро. Не провеждам никаква терапия, няма необходимост от такава за момента, само се наблюдавам - тоест вирусът не е потиснат с лекарства, а от имунната ми система.
Въпросът ми е следният: Разделих се с дългогодишния си партньор, който беше ваксиниран с Туинрикс, но сега как да предпазя следващия? Не мога да го пращам на ваксина още от първия ден  :angry3:, а и за да подейства тя, е нужно време... три дози са и т. н. За момента това не е опция. Информирала съм го, но не мога да си позволя да заразя друг човек.
Естествено, ще използваме презервативи, но те са неприложими при целувка, орален секс  (двустранен) и т. н.  - какъв е рискът при тях, трябва ли да ги избягваме ?
Моля за съвет и мнение... Хем искам да си продължа живота, хем не бива да е за сметка на нечий друг... има ли от какво да се притеснявам при моментното ми състояние? Имате ли подобен опит и какво показва той? Ще съм много признателна за бърз отговор  :congrats:

7
Ние сме двама в домакинството от 9 години и приятелят ми е ваксиниран от мига, в който разбрахме, че съм с хепатит Б.
Аз си пера моите дрехи отделно, вкъщи готвя аз, ако се порежа, ножът си минава през миялната след измиването на ръка, така или иначе аз си режа с него... гледам да си държа четката за зъби по-настрани, да не се допре нещо до неговата. Прибирам си ножчето за бръснене да не вземе да  го използва по погрешка (Макар че е розово, знам ли)...
Иначе извън това, при положение, че имаме незащитени сексуални контакти, не знам доколко има смисъл от това пазене, общо взето разчитам на ваксината... проверяваме му антителата на 5 г., както ни препоръчаха.
Когато отида на гости някъде, където не знаят, ми е напрегнато особено ако съм в цикъл, но си увивам хигиенните материали в хартия и разчитам, че никой няма да ги пипа с голи ръце, при това в рани...  В крайна сметка личната хигиена предполага да не се правят подобни неща. Защото в противен случай не само от мен, но отвсякъде може да се пипне какво ли не.
Спрях посещенията си при маникюристка, която непрекъснато ме порязваше и ми оставяше кървясали възпалени кожички по ръцете, макар и с моите инструменти, не го считам за безопасно нито за мен, нито за останалите.
8
Ще ти кажа едно - такова нещо като "носител на вируса" няма. Това са остарели и неверни представи за хората с хроничен хепатит Б, каквато си ти, аз и всички тука. Не е въпрос на заяждане кое как ще се нарече, това е важно, но го разбрах години по-късно след откриване на моето "носителство", при това бях наречена "неактивен здрав носител", нито бях неактивен, нито здрав, но както казах, разбрах го години по-късно, как ли? Случайно. Така както разбрах и за хепатита навремето. Влязох в гастроентерология, заради болки в корема, които НЕ бяха от хепатита! Обаче покрай тях взеха, че пуснаха виремия и хоп, изненада - 6 милиона копия :)
После станаха 40 хил и ензимите влязоха в норма, как защо... един Господ знае... кой знае как е варирала виремията през годините, никой не ми беше казал да я следя!!!! Казаха ми, ако ензимите са в норма, всичко е ток и жица. Да, ама не. Също така имах фиброза 2 на биопсията, тоест той си е увреждал тихомълколм, докато съм се считала за здрава! Ама какви блажени години бяха, не се и сещах за него, освен веднъж годишно, като пусках ензими. Ей така си живеех прекрасно без стреса, че съм хронично болна. Понякога искам това невежество да продължи... Както и да е. Това исках да ти кажа, като са ти казали и другите по-горе, виремията не е константа и спрямо доста фактори се преценява от лекуващия лекар (стига да си попаднала на компетентен) дали трябва да правиш нещо или не. Наблюдение със сигурност.

9
Общи теми / Хепатит Б и ендометриоза
« -: Октомври 12, 2020, 11:07:11 »
Здравейте, освен хроничен хепатит Б с отрицателен е-антиген, имам ендометриоза и декември месец ми направиха лапароскопска операция за отстраняване на лезиите както в яйчниците, така и по тънките черва и в дебелото черво - докъдето може да се стигне, тоест почти доникъде. Оттогава насам нещата се влошиха още повече и започнах да правя кисти на жълтото тяло и още куп неща, няма много възможности за контрол, основно хормонални контрацептиви. Всички гинеколози вдигат рамене какво да ми изпишат и ме отпращат, а аз твърде често се тъпча с нестероидни, заради болки, симптоматично при кисти ми дават някакъв курс противозачатъчно или Дуфастон и се действа на парче. Медицината е дотука. Оттам нататък разни хора с тази диагноза си купуват добавки от рода на NAC, Витекс, indole-3-carbinol - общото между тях е, че осъществяват някакъв контрол над естрогена, но това, което ме притеснява е, че променят точно някои процеси в черния дроб и не знам как това би повлияло на човек с хроничен хепатит, с уговорката, че хепатитът ми е само под наблюдение без лечение и погрешна стъпка не знам как би се отразила. Гинеколозите не са запознати, а гастроентерологът на тема билки, добавки и хомеопатия е настроен негативно, счита ги за опасни, без необходимия контрол, какъвто има при лекарствените средства и че може да стане всичко... Затова се лутам между неправенето на нищо, избор на хормонални терапии и опитване на алтернативни средства... Много жени се подобряват с тези добавки, намаляват си размер на кисти и т. н., но те нямат хепатит. Затова, ако имате информация по темата, ще бъда изключително благодарна! Защото може пък и да са опция за мен, а от страх и незнание да се мъча напразно.

10
Месо, риба, яйца ям, кокосово масло, слънчогледово олио (нерафинирано), зехтин,
въпреки че първите изброени пак ги дават не ок за ендо, но не искам да си докарвам анемия, количествата не са големи, не ям много след лапароскопията, бях отвикнала, после карах на супи, докато червата проработят пак като хората, но и не гладувам. Просто не мога много наведнъж. Не ям много плодове, в смисъл ям ги, но като количество не са много на ден - днес например съм изяла една смокиня (малка) и 1 праскова, зеленчуците са всеки ден, плодовете по-скоро на няколко дни веднъж ако се сетя или ако имам. Месото не е всеки ден, но почти. Рибата я ям по-рядко, на морските дарове ми излезе непоносимост на теста, и преди не съм им била фен, риба обичам.
Никога не съм била вегетарианец или веган, и свинска пържола ям. Просто не пържа и внимавам кое откъде е, няколко дни ядене на крак навън веднага ми се отразява негативно, но се случва.
Напълно прав си за фибрите, получава се противоречие, че хем това е препоръчителното хранене при ендометриоза, хем то е изключително дразнещо за червата, затова съм избрала нещо по средата.

11
Не спазвам протоколи от лекари, по тяхно мнение или няма нужда от диети, или спазването им не би повлияло нито положително, нито отрицателно на двете ми основни хронични заболявания. Така че решението си е лично мое.
Не ям пържени храни, полуфабрикати, глутен (с изключение на тези с ниско съдържание като лимец и ръж), млечни, бяла захар. Правих си тест за непоносимост към храни, който като цяло съвпадаше с това, което бях спряла по усет. Без пластмаса, козметика и битова химия, заради потенциалния прием на ксеноестрогени от тях, доколкото е възможно, с пластмасата е голям зор, че тя е повсеместна, но поне да се ограничи, намали употребата й до минимум... В по-голямата част от времето си приготвям храна сама, използвам колкото може повече домашни продукти (плодове, зеленчуци от градината), пазарувам от биомагазини, стремя се към разнообразно меню в диапазона, който е позволен със сравнително редки изключения. Така например днес ще обядвам печен сладък картоф, броколи, карфиол и домашна краставица, но нямам дневен или седмичен график, гледам и да ям, каквото ми се яде пак в рамките на позволения диапазон, защото покрай хормоналните проблеми ми се гади често, от ендометриозата червата са много капризни и чувствителни, а някои здравословни продукти са доста дразнещи. Купих си книга за готвене по този начин - без глутен  и захар, следя какво качват и в специализирани групи като рецепти, ако нещо ми допадне, го правя.

12
От години съм на противовъзпалителна диета за ендометриозата, въпреки че според голяма част от лекарите нямало смисъл от това, вчера бях на имунолог да си получа резултатите за епщайн и разните други подобни, които се оказа, че съм изкарала и питах за този биозин, каза докторката, че не трябва нищо да взимам за имунитет, защото ще влоша фибромиалгията, която се отключи през последните месеци. Изписа ми две други добавки, ще ги видя какви са, не съм ги взела още.

П.С. Добавките са Триптозин и Флексофитол

13
Здравейте, отдавна не съм писала... ще започна малко по-отдалеч... последно февруари месец нещата ми откъм хроничния хепатит бяха ок - виремия под сто хил копия (при положение, че беше милиони), ензими - в норма, мнение, че на този етап не е необходимо да се провежда лечение, само наблюдение, това добре. Само че нищо извън това не е добре - след направената ми лапароскопия за ендометриоза (която се доказа) и препоръки за бързо забременяване всичко тръгна стремглаво надолу и започнах да хващам всякакви вируси и бактерии. Започна една ужасна фибромиалгия, изпих сто антибиотика, та ревма фактор излизаше завишен, антистрептолизин, ту суе, все болна, все на лекарства, ту заради гинекологично кървене, ту заради поредна инфекция. Един омагьосан кръг. Започнах да търся причината за болките в ставите, които не минаваха с месеци. И дотук открих: уреаплазма, прекарани херпес-симплекс, Епщайн бар и цитомегаловирус, взеха ми натривка от букална лигавица да проверят дали са активни. Ако са, най-вероятно ще ме лекуват с някакви имуностимуланти, за които навремето ме предупреждаваха да внимавам и да не приемам в никакъв случай, че не се знае как ще реагира хепатитът... Обаче и така не става. Лекувам едно, появява се друго. Затова искам да попитам имате ли опит, информация за Биозин мама и възможно ли е да се приема без да навреди, тъй като единият имунолог това ми препоръчва, уреаплазмата ще я трепя с пореден антибиотик. Отделно непрекъснато правя кисти на жълтото тяло, просто е въртележка. Има и още една въртележка и тя е, че лъвът не се интересува какво става откъм опашката му или всеки лекар си изписва нещо, без оглед какво ще каже по въпроса специалистът - хепатолог или обратното и се получава едно непрекъснато въртене сега кого да слушам, кой колко разбира, не винаги има как да се пита за всяко нещо, то трябва само на телефона да спи докторът при всичко, което до момента са ми изписали... опитът ми показва, че никой нищо не съобразява, въпреки че непрекъснато повтаряш каква е ситуацията... та така, затова разчитам на опитните и по-знаещи от мен тук да дадат мнение. Мерси

14
Здравей! Първоначалният шок е повече от нормален, с времето ще се ориентираш. Силвана ти е отговорила компетентно и те е насочила, аз като пациент ще допълня от моя опит каквото се сещам. На мен ми отне известно време, докато намеря мястото и хората, където да се лекувам, според мен това място задължително е София. Вече конкретните болници са няколко и не си заслужава да губиш време при стандартни гастроентеролози, които не са толкова на "ти" с хепатитите, защото могат доста да те объркат, за провинцията пък съвсем.
Така че това ти е първата задача. Да си намериш своята болница и своя специалист, ти ще си усетиш.
Втората ти важна задача е да уведомиш близките и да направите изследвания, дори и на тези, които не са били в сексуален контакт с теб, а само в битов - макар че отрицателните хепатити сме по-малко заразни, в сравнение с положителните, си заслужава да се провери, при нас цялото семейство е прекарало Б. Даже наскоро се разбра случайно за сестра ми.
Трето, не разчитай, че проверката на Алат и Асат ти е достатъчна. Трябва да се следят и останалите показатели, както и да се прави ехография, по възможност и фиброскан. Когато години наред алат и асат ми бяха в норма, впоследствие се оказа, че си имам фиброза 2, както и че хич не е бил неактивен хепатитът, както съм си мислила- при съвсем малко кривнали от нормата ензими, като решиха да ми пуснат виремия, тя беше до небесата! Така че наблюдението е комплексно.
Четвърто, не бързай с биопсията, докато не си намериш при кого ще се следиш. Защото ако преценят засега само да се наблюдаваш без лечение, предвид ензимите, ехографа и като гледам не особено високия вирусен товар, е излишно да се бодеш на този етап, можеш да си направиш фиброскана и пак ще получиш относително добра информация. Биопсията ти е необходима единствено ако ще правиш протокол за лечение по каса. Не, няма да те бодат непрекъснато, на мен ми направиха само една, защото смятаха, че ще се лекувам. Обаче пък показателите ми се обърнаха, смених си лекуващия - в момента се следя в Софиямед, там прецениха, че състоянието ми не изисква "абонамент" към лекарства, затова ми пуснаха изследванията, написаха си заключението в епикризата и си тръгнах. Нещата са динамични и се менят. Аз се напатих от билки, макар че може би точно от тях ми се оправиха показателите, но реагирах зле в други направления, тоест едно направих, но друго развалих, затова не ти препоръчвам подобен подход. Моето лично мнение е ако може да не се взимат лекарства, да не се взимат, най-вече заради това, че започнеш ли, няма откачане, но това е само ако специалистите го преценят, на база изследванията и общото ти състояние.
И последно, не се отказвай от варианта за София, защото ти е неудобно да пътуваш, отново казвам, че според мен това е мястото, където трябва да се лекуваш.  Успех!


15
Силвана, с удоволствие! Пиши ми да се разберем. Опаковката е цяла, изпила съм едно хапче от нея.

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007