Автор Тема:  Нови секции и раздели във форума  (Прочетена 5734 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Нови секции и раздели във форума
« -: Февруари 26, 2011, 10:07:18 »
Здравейте!

Както може би някои вече са забелязали, от снощи има доста размествания в структурата на форума.
Първо, секциите "Обща дискусия", "Повече за хепатита", и "Лечение", бяха прекръстени съответно на "Вирусен хепатит - Обща дискусия", "Повече за вирусния хепатит", и "Вирусен хепатит - Лечение". Целта е в тези секции да останат само раздели (също се наричат и "категории"), свързани с вирусните хепатити - основно хепатит B и C, но това включва всички вирусни хепатити (като хепатит A и D, и всички останали, причинени от вируси).
Извън тези нови секции бяха създадени още три нови такива: "Не-вирусен хепатит", "Други чернодробни заболявания", и "Черният дроб".
В секцията "Не-вирусен хепатит" бяха създадени три нови раздела (също се наричат и "подфоруми"): "Автоимунен хепатит", "Алкохолен хепатит", и "Друг не-вирусен хепатит". Целта е в тези подфоруми да могат да се откриват хората с по-специфични хепатити, като автоимунен, и т.н. и да имат свое място, където да откриват цялата споделена информация за заболяването си, и най-важното, да откриват и други хора с подобен проблем. Всички бяхме свидетели колко трудно Ели и Боби успяха да се открият и да споделят историята си. Надявам се, че сега, при появата и на други хора със същия проблем, това ще става по-лесно. Алкохолния хепатит също беше отделен в специален раздел, защото при него също се касае за доста специфични проблеми - надявам се да е полезен и да можем да помагаме на такива хора, поне с добри думи и насочване към добри лекари.
В секцията "Други чернодробни заболявания" отново има три отделни раздела: "Чернодробна стеатоза", "Други диагностицирани чернодробни заболявания", и "Чернодробни проблеми без поставена диагноза". Стеатозата всъщност става все по-масов проблем и все по-често започват да се появяват хора във форума, които да се интересуват от предложения за добър режим на хранене, но мисля, че когато има отделен форум, ще може да се отделят на едно място и многото специфики, добри лекари, и информация, от която се нуждае всеки човек с такава диагноза. Неизбежно, трябваше да се направи и раздел за всякакви други специфични чернодробни заболявания, които на пръв поглед изглежда, че се срещат много рядко, но не е точно така. Например, в България има над 200 души с диагноза "болест на Уилсън", което е едно много сериозно и тежко заболяване, и което засяга и много млади хора - всъщност, болните са основно млади хора. Всички специфики, свързани с тези заболявания, би трябвало да се обособят, отново с цел тези хора да могат да се откриват един друг по-лесно, и да споделят всякаква информация за тяхното заболяване в този подфорум.
И третият раздел е за всички т.нар. недиагностицирани, които също често се появяват във форума - с чернодробен проблем, но с отрицателни изследвания за хепатит B и C, но явно с реален проблем, който трябва да се разследва и да бъдат насочвани към добри лекари, и т.н. Мисля, че на всички тези хора ще им е много по-лесно да пишат в свой подфорум и да търсят информация и обсъждания и за други подобни случаи като техния, събрана на едно място.
В последната нова секция "Черният дроб" бяха създадени три нови подфорума: "Статии и новини, свързани със здравето на черния дроб", "Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб", и "Хранене при чернодробни заболявания". Това са теми, от които се интересуват всички хора с чернодробни заболявания, и те не са обвързани стриктно с вирусните хепатити, затова и беше много по-добре да бъдат обособени отделно. Оказа се, че наистина има много новини, свързани с черния дроб и с неговото здраве. Хепатопротекторите стават все по-обширна тема, като в този подфорум бяха включени и всички билки, хранителни добавки, методи и лечения, с които се цели да се подобри работата на черния дроб. Подфорумът "Алтернативни методи на лечение" в секцията "Вирусен хепатит - Лечение" си остава, но той вече ще включва само предложения и методи, за които се предполага (или се твърди), че имат имуностимулиращо и/или антивирусно действие. Останалите предложения с билки с хепатопротекторни свойства и методи за очистване на черния дроб, ще отидат в раздела "Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб". И накрая, в раздела "Хранене при чернодробни заболявания" ще се включат всички теми, свързани с храненето и различните хранителни режими при хора с чернодробни проблеми. Въпросите по тази тема винаги са били много и мисля, че е много по-добре те да получат свое отделно място във форума.
Какви са промените във вече съществуващите раздели:
- "Срещи на потребителите на форума" беше преместен в секцията "Сдружение ХепАктив".
- "Нов член" беше преименуван на "Моята история".
- В раздела "Превенция и заразяване" беше създаден отделен под-раздел "Бременност и вирусни хепатити".
- Поясненията към всеки един от разделите бяха ревизирани и коригирани.
- Всички теми от старите раздели ще бъдат преместени в подходящите нови раздели. Затова днес и утре очаквайте доста размествания на темите от разделите, надявам се, че ще е за добро.

Още една промяна, която ще бъде основно за секциите за вирусен хепатит. Всички статии и новини, които в момента стоят закачени най-горе в различните подфоруми, ще бъдат върнати обратно, съответно в раздела "Терминология, статии и обща информация за болестта", и "Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии". Във всеки един от разделите, свързани с вирусни хепатити, ще бъде създадена специална тема с име, подобно на това "Препоръчителни статии и новини ...", която ще бъде залепена най-отгоре и в която ще бъдат всключени всички преместени статии и новини, а и периодично в тях ще бъдат добавяни и новоизлезлите такива, имащи отношение към темата на раздела. Целта тук е всички новини и статии да бъдат върнати в техните оригинални раздели, за да могат да бъдат открити на едно обособено място. Когато някой иска да прегледа всички статии, свързани с вирусните хепатити, които сме пускали, просто ще отиде в раздела "Терминология, статии и обща информация за болестта", и така ще му е много по-лесно. Същото важи и за новините.
Статиите и новините от другите секции, които не са свързани с вирусните хепатити, ще продължат да си влизат директно в дадения раздел, като част от тях ще бъдат закачвани най-отгоре в раздела.


Ако някой не харесва промените, има забележки, или предложение за някаква редакция, нека да го сподели тук. Идеята е форума да стане още по-полезен и ако някой има мнение по всичко, което написах, независимо, какво е то, ще се радвам да го сподели!  :smile:Поздрави,
Радо
 
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 22:52:25 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007