Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Здравейте мили хора!

(1/2) > >>

waterlily:
Моят проблем е следният , публикувам го тук, защото има много специалисти, ако сметнете че съм ви досадила извинете предварително.
След лечение на невралгия на троичния нерв с тегретол и обилна консумация на алкохол близо десетина години , след изследвания на биохимични показатели имах гама гт 150, алат 66, които на другият ден пак след нова проба бяха спаднали гама 130 , алат 51. Всички други показатели в норма. Отрицателни тестове за хепатит С и В. Леко увеличен черен дроб и диагноза леко преходно медикаментозно увреждане . Трансметил ми изписаха. Не са ме питали дали пия алкохол, а и аз не съм казвала. Отдадоха го само на лекарствата. Дотук ще кажете проблема не е голям, но след като разбрах цената на трансметила, която ми е непосилна в момента имам към вас следните въпроси . След като тотално спрях алкохола и всякакви лекарства да изчакам ли един месец без да пия лекарството , тогава да отида на нови проби да видим дали след спирането на алкохола дали ще са в норма докато намеря парички за скъпото лекарство. И какъв е риска от едномесечно забавяне на невзимането на лекарството .Благодаря на всички и ви желая бързо излекуване!

niki85:
Един месец не е толкова фатален,но определено алкохола си вреди доста на черния дроб дори и да нямаш хепатит.Така че можеш да изчакаш,но можеш да си вземеш по- евтини хапчета до тогава,например....Легалон,есенциале или Лив 52 който е най- евтиния вариант.
И дано да не е нещо сериозно.
Поздрави

polina:
здравей и от мен
Моят съвет е да потърсиш лекарска помощ колкото  се може по- скоро, мога да ти препоръчам доцент Антонов,той работи в болница "СВ. Иван Рилски'.Много добър специалист е, поне според мен.Той работи както със здравната каса, така и на частно.Кабинета му е в самата болница на първия етаж.

Пожелавам ти успех и пиши какво се случва с теб !

waterlily:
Благодаря за бързата реакция. Тези данни са след обстоен преглед от професор.Просто цената ме затруднява, а на него не му казах , защото не подозирах колко е  скъпо. Чета из нета, че тези високи стойности на гамата може да са повлияни от непосредствена употреба преди теста на доста количество алкохол (ден и половина) но и лекото уголемяване ме безпокои , но пък казват че всички дето пият са с такъв дроб. Вярно ли е?

niki85:
Ние не сме лекари така че не можем да кажем дали е така,но това не бива да те успокоява.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия