Автор Тема:  Привет и благодарности от един нов боец с HCV !  (Прочетена 91494 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
 :congrats: Здравейте всички съфорумници!
Реших че не е коректно само да чета и да се информирам от темите във форума,без да ви се представя,да ви разкажа моята история и най вече - ДА ВИ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ИСКРЕННО И ОТ СЪРЦЕ :flowers:
 - за това че го има този форум;
 - за това че пишете и споделяте своите преживявания;
 - за това че отговаряте,съветвате и окуражавате новите "бойци";
 - за това че съпреживявате болката на другите;eptsir

Б Л А Г О Д А Р Я   В И !!!!

Не зная как щях да се справя дотук без нещата които прочетох и научих от вашите постове!

Казвам се Петър и съм от Бургас!
Ето накратко и моята история:
Преди 18г. прекарах остра форма на Хепатит-С!
Тогава той беше много непознат,и дори в болницата го наричаха NON "A" - NON "B" !?!? Сиреч: нито А - нито Б !
Месец преди това бях претърпял тежка операция на с кръвоизлив на стомаха,при която ми преиливаха кръв,и заразяването е станало тогава,защото в инфекциозното отделени бяхме 4 с кръвопреливане в този период!
Оказа се че тогава не изследвали кръвта за хепатит - само за СПИН !!!???
След 25 дни в инфекциозното отделение ме изписаха и аз си мислех че всичко е отминало!
ДА ама НЕ !!!
Никой не ми беше казал да си правя переодични изследвания за вирусно натоварване,а и за съжаление моята здравна култура не е била на необходимото ниво!
Октомври месец 2011' след един контролен преглед на ехограф,лекарят забеляза че черният ми дроб е разширен и омазнен и ме посъветва да се консултиран гастроентерлог!
Добре че отидох при добра лекарка - д-р Нондева - която ме изпрати са тест за хепатит В и С и ми даде брошурка за този форум!
Оказа се че теста за С е положителен,за В е отрицателен,но маркерите показаха че и с него "съм се срещал" но организмът ми си е изградил антитела!
И оттам се започна!
Добре че изчетох почти всичко в този форум и ми стана ясно какво е положението /а то не е никак розово/ и какво ми предстои!
След безтегловноста в която изпадаш в началото - взех се в ръце и започнах изследванията!
Така стана че започнах във ВМА - при д-р Стоян Ханджиев - за което съм му адски благодарен!
Накратко:
Хроничен Хепатит С  с висока активност, генотип 1, вирусно натоварване 483 000 , септална фиброза F3 без цироза!
Най-доброто е че липсва цироза!
И всичко това е защото 18год. не съм взел никакви мерки!!!
О,Свещенна простота - колко по-лесно е било когато са живели в незнание - няма такива душевни мъки и терзания!
Но.......!
Ке се тепаме - нема да се даваме :fight:

Благодарение на вашите постове бях психологически подготвен,стиснах зъби,направих всичко,взех си протокола от ВМА,подадох го в НЗОК, и да не повярвате без никакви проблеми след 25 дни получих протоколите за лекарствата!
Оставих си 3 седмици дупка,и...................
В понеделник,07.05.2012 забих първият пирон /инжекция/ в ковчега на вируса!
Добре че вечерта вдигнах за малко 38,8* защото бях започнал да мисля че не ми действа!
Вече пети ден си гълтам кукурина /копегус-с/ и ....... засега всичко е ОК - нямам отклонения от нормите!
Разбрах че такова животно нема,и ше му сърбам попарата по-натам,ама дотогава нищо не ми остава да се надявам че ще минем по "по терлици" :laugh:

Та това е в общи линии!
Направо се учудвам как написах толкова дълъг пост /много мразя да пиша,нещо тегаво ми е/ и дано не съм ви оттегчил / ако някой го прочете/ - ама ми стана нещо гузно,защото ако и вас ви мързеше да пишете - как щях да науча всичко,и което е най-важно - да съм психически подготвен :clap:

Затова,още веднъж ви благодаря и в тешение на идната година - ще си разказваме лъкардийки за интерферона / това с ушичките на Ели ми вдигна много тонуса/

Няма да му се дадем така лесно на тва вирусче! :congrats:
« Последна редакция: Май 11, 2012, 15:26:59 от пепи »

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
 :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:
Привет, привет, Пепи! Добре дошъл във форума. Тук наистина има страхотни хора, които на мен и са ми се скарвали на място, и са ме подкрепяли, и ми прощават шантавото поведение от една година насам.
Как няма да го изчетем твоя пост, бре човек, ти пишеш интересно и грамотно, удоволствие е да се чете! Само като стигнах до фиброза Ф3 и се поизплаших, но доколкото знам щом няма цироза, то фиброзата след лечение е обратима! Стискам ти палци бързо да избиеш гадта! И ще има "Хо-хо-хо и бутилка сок  :wink3:". Споделяй смело.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
За пръв път чета толкова подреден пост с история на хепатитно болен.
Стана ми много приятно за добрите думи.
Този твой пост ще бъде много полезен на следващите четящи го.
Поздравления за началото и успешен край ти желая.

Рано е още за отклонения в кръвните резултати. Те се появяват в края на първия месец.
Пожелавам ти да имаш поносими странични ефекти, че една година е доста време.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
За пръв път чета толкова подреден пост с история на хепатитно болен.
Стана ми много приятно за добрите думи.
Този твой пост ще бъде много полезен на следващите четящи го.
Поздравления за началото и успешен край ти желая.

Рано е още за отклонения в кръвните резултати. Те се появяват в края на първия месец.
Пожелавам ти да имаш поносими странични ефекти, че една година е доста време.

:doubleup: еми когато човек знае какво да прави - наистина е по-лесно!
А колкото до отклоненията  - имах в пред вид "психическите отклонения" :morning:
Аз от тях се притеснявам - и съм предупредил тъщата какво пише в указанията на лекарствата: "склонност към агресия"!!! Тъй че ако направя "нещо" - няма да съм отговорен пред закона :dance:

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Това му е най-хубавото на това лечение, че може да злоупотребяваме  и да психясваме на воля :laugh:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
Успех и от мен и поздравления за куража. Пожелавам ти да преминеш през лечението с възможно най-малко странични ефекти и да го завършиш с отрицателен ПСР. Ако имаш някакви притеснения или просто искаш да се оплачеш, тук е най-правилното място  :good:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Miglena

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит В
Привет и от мен, Пепи!!!   :flowers: 
И аз в началото бях доста шашната от хепатита, но благодарение на хората от форума и семейството ми успях да се взема в ръце и да започна да се боря. Няма да му се даваме, я...  :carate: 

Поздрави и успехи,
Меги   :flowers:

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Пепи,

добре дошъл,
честит старт,
леко лечение и
успешен изход от борбата!
:fingerscrossed:

П.п. Това с тъщето - много ми хареса  :laugh:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Алоу, Бургас.
Привет от софийската станция с локатори във всички агрегатни състояния  :laugh:
Поздравления за грамотното включване във форума и процеса на лечение.
Пожелавам ти успех и леки странични ефекти.
На този етап мога да те посъветвам да не се вживяваш чрезмерно в темата за заболяването и лечението и да се стремиш колкото е възможно повече да съхраниш добрите си навици и начин на живот.
Дори да имаш неприятности в рамките на предстоящата година, ти гарантирам, че няма да са фатални - освен това всички те отшумяват. Общо взето няма вечен страничен ефект. Просто ги отхвърляй и забравяй максимално бързо и по този начин годината ще се очертае като благоприлична.
 :congrats:

Неактивен eli13

• Профил
Според мен тази тема може спокойно да заеме мястото си в раздела "На лечение съм".
Пепи вече остави зад себе си стартовата линия!

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил

Здравей Пепи!
    Хубаво е когато хората са ориентирани,знаят пред какво се изправят и какво да очакват през следващата една година.
    Без паника,без хленчене-ясно и точно.Възхищавам се на хора като теб!Бих искала и аз да съм такава,но.................
    Заразена съм  при същите обстоятелства и в същите години на диагнозата нито А нито Б но това е друга тема :girl_wink:
    Важното е,че си стартирал нещата и,че всичко е обратимо!Попаднал си и на страхотен лекар :good:
    Желая ти от все сърце тази битка да е успешна за теб!
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
:doubleup: Единствено се притеснявам малко дали ще мога да правя сутрешните си плувания в морето,и повече се притеснявам че тъщата може да има неприятности - ако се вярва на указанията на лекарствата :hug1:

Иначе може и да се потретвам,но благодарение на всички вас от форума приемам нещата дори с лека доза ирония :pardon: /е поне засега мога да си го позволя/

Дано да ми се запази оптимизма,защото като видях първият път резултата от биопсията - хич не ми беше до шеги!

А за мястото на темата - доста се чудех къде да я пусна /че да не изложа Бургазъ/,но прецених че е за представяне,а ако има нужда от преместване - ми то си има админ-и затова :pardon:

Неактивен eli13

• Профил
Така де, админ-ът ще я прехвърли.
Еееееех, бургазлии - ще ми плувате сутрин в морето преди закуска, а?
Ние цяла година бачкаме като мулета, за да понаквасим мощите си сред хладните вълнички с бели, тупирани гребенчета, хихих.
Вече казах, че това лято ще се срещнем на ваш терен - в Лозенец, да речем, и ще бъдем мноооого!
Ще ви поканя да се явите във Фънки кичън, любимия ми спот в Лозенец и ще пием дъъъълги кафета, ще се олежаваме в лаундж обстановка и ще се повелесим, както подобава на заслужили пичове като нас.
Айде, доскоро!
 :flowers:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
Така де, админ-ът ще я прехвърли.
Еееееех, бургазлии - ще ми плувате сутрин в морето преди закуска, а?
Ние цяла година бачкаме като мулета, за да понаквасим мощите си сред хладните вълнички с бели, тупирани гребенчета, хихих.
Вече казах, че това лято ще се срещнем на ваш терен - в Лозенец, да речем, и ще бъдем мноооого!
Ще ви поканя да се явите във Фънки кичън, любимия ми спот в Лозенец и ще пием дъъъълги кафета, ще се олежаваме в лаундж обстановка и ще се повелесим, както подобава на заслужили пичове като нас.
Айде, доскоро!
 :flowers:

:pardon: еми то плуването сутрин ни остана,след такато така оакаха цялото южно черноморие със строежи, и след свежите среднощни "освежавания" от "любимият" ни ЛукОйл :angry3:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
Страничните ефекти от лечението
« Отговор #14 -: Май 15, 2012, 14:16:04 »
Здравейте,
искам да попитам тези с повече опит - нормално ли е след втората инжекция с интерферон да нямам абсолютно никакви симптоми - дори и лека температура не вдигам!?!?
Да не би да не ми действа проклетията!
След първата апликаци,вечерта вдигнах 38,8* но след като ми дадоха ампула аналгин - край!
От тогава - абсолютно нищо!!!
Дали е нормално това :sad3:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007