Автор Тема:  Хайде и аз в групата на Шаро - започна се трепането на таралежи.  (Прочетена 168923 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Добър вечер приятели. Рък бъзък, тва онова и ето, че и аз започнах лечението на скромната дата 22.02.2013г.

Бих споделил, че въпреки бюрокрацията, преснимането на всякакви изследвания в поне 5 екземпляра, чакане на срокове за одобрение, разходки по болници, боцкане вената на ръката ми незнам колко десетки пъти от който може би за година съм дарил за изследване на всякакви тромбоцитни, еритроцитни, асатни и алатни величини може би над 1 л. кръв си струва усилията. Струва си времето, ядовете защото се чувствам пълноценен, че правя нещо по въпроса.

Много  ми се чете някой фентъзи роман на Стивън Кинг, но за съжаление нямам време за това и в свободното си време чета за новости свързани с хепатита. Както и да е.

Сега по лечението. Първата инжекция ми я биха в 11.30 на обяд. Сестрата сподели, че първите странични ефекти като температура и болки в ставите ще се появят не по рано от 4 часа след боцкането. И наистина към 21.00 вечерта батко си направи една готена температура от 38.6 която си поддържах около 2 часа. През 10 мин. ходих на мивката и с ледено студена 15 градусова чешмяна вода си обливах челото. Помислих си, че може би е неправилно така ударно да смъквам температурата. Тва се едно заврял буркан от компот от ягоди да го извадиш от казана и да го сложиш на студена земя. Получава се лютеница с късмети. Но така постъпих. След 2 часа Температурата си спадна.

Редовно си пия Копегуса- 3 сутрин + 3 вечер по време на хранене. Засега съм добре. Днес си бих сам и втората инжекция в бедрото. Засега съм герой.

Та с две думи засега понасям тия белтъци дето си ги бия. БЕ ако ям сурови  яйца няма ли помогна на интерфероновия белтък като му доставя и яйчен  :smile:

След седмица ми престой първа проверка на 2 седмици от лечението на ПКК.

Ако има нещо ще рева тука за хелп.

Благодаря за вниманието. Иво.  :fight: :wink3:

Свързана тема: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3206.0

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Айде, Иво, честито начало!
На късмет да е!
 :good:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ееех, че позитивен пост- пожелавам ти обаче отрицателни резултати когато му дойде времето :)

И леко лечение.  :congrats:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
Ивчо, честит старт и успешен край! :bravo2: Ще шашнем лабораториите в Русе с този хепатит. :sad3:
Ние само се надяваме да спечелим битката, а те със сигурност печелят от нас. Няма как!

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Леко и успешно лечение и от мен, Ивчо!  :fingerscrossed:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
Леко и безаварийно  :congrats: Пожелавам ти максимално добри кръвни показатели и отрицателни ПСРи.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
Ми, честито започване и дано мине леко!!! :girl_in_love:

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
Поздравления ман , леко и успешно лечение .
Почивай си повечко и хапвай обилно  :good:

и ииииииииии  умната !    ............  ако не умната поне русата :wink3:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
С поздравления и пожелания за минимално странични ефекти и максимално отрицателни ПСР-и! :congrats:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
 :chat: айде честито начало,и дано и финалът ти да е толкова успешен!
Иначе тук е най-доброто място за "реване' - може да си сигурен че винаги ще има кой да "попие сълзите" и да удари едно рамо  и да даде съвет! :wink3:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте колеги и колежки по съдба.  Вече сме на 18 ден от лечението с 3 инжекции зад гърба ми. Бих казал, че засела се чувствам добре. Леко главоболие от време на време но не мога да съм сигурен, че е от лекарствата поради системното ми недоспиване.

Днес си пуснах ПКК +ДКК мануално + АСАТ, АЛАТ, протромбиново време и активност.

Дори си пуснах и билирубини, креатини - без да знам за какво са ми ама да има там докторите да гледат. Довечера ще публикувам резултатите.

Аз съм в програмата на РОШ. На първия месец трябва да пратя кръв за ПСР в София. Днеска питах Спийди дали може да ми я занесат кръвната проба в София в хладилна чанта. Викам плащам кот трябва. Не не можело било забранено.  :laugh: Се едно пренасям Тракийското съкровище. Ще пробвам утре с Екон, ако и те се заинатят, ще се консултирам с лекуващия ми лекар как да процедирам. Сега за едно кръвовземане за 3 мин. да пътувам 750 км. малко не виждам келепир но ако се наложи и до там ще прибегнем.

Та на някой от провинцията да му се е налагало да носи кръвчица за ПСР до София без той да ходи лично ? Как се процедира ?

Поздрави Ивчууу  :smile:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
То и недоспиването,както и главоболието е от лЮкарствата - така че те съветвам да се настроиш че ще е така до края - свиква се!
Колкото до кръвната проба - вдигай си задника и отивай да си направиш ПСР-а! Да кофти е когато не си от София /и аз пътувам по 800км. всеки път/ ама има и доста по-кофти неща!
Мисля че осъзнаваш важноста на тези изследвания,и е доста тъпо да се правят разни хватки да ти вземат кръв за ПСР в "някоя" друга лоборатория и да я транспортираш - не че не е възможно,ама струва ли си?
Още повече,че когато си по Рош,на мен ми вземаха повече епруветки - 6 зелении или нещо подобно - те там си знаят!
Рано е още да те хваща канапа  :wink3:

Неактивен Rumi_

• Профил
Иво, слушай патило - няма как по куриерска ф-ма да пратиш кръвна проба , дори в хладилна чанта.
Сега, аз ходя в лаб." Здраве" - централен офис/стоматология/. Само там могат да вземат и да изпратят кръв пак по куриер, но техен до съответната лаборатория в София.
На мен д-р Цветанска ми е обяснила в каква епруветка и при каква температура трябва да се транспортира пробата.
Аз обяснявам на лаборантката, давам мой адрес, телефон и точен адрес на софиска лаборатория/написани на лист и сложен в найлоново пликче.
На следващата сутрин пробата е в лабораторията. Предварително съм говорила с лекарката за изпращането и.
Изискването е да не се праща кръв след четвъртък т.е. в петък, защото няма кой да получи и съхрани пробата.
Не знам къде ще правиш ПСР?
Всичко това ти го пиша в случай, че нямаш възможност да пътуваш.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Ако се наложи ще пътувам какво да правя. Пробата трябва да стигне до Иван Рилски - София. Днеска бях в лаборатория "Здраве" - Русе. Там каката ми каза, че може да ми вземе кръв и да ми даде епруветките. После обаче ми обърна внимание, че 30мин. след вземането на пробата тя се поставя в центрофуга и се въртяла 10 мин. След това можело да се транспортира при определена температура. Ще се обадя утре на лекуващия ми лекар и ще видим какво тя ще ме посъветва.

Неактивен Rumi_

• Профил
3DRABEY IVO
DA TAKA , E KPUVNATA PROBA ZADALGITELNO SE CENTRUFUGIRA .
 :oops: V MOMETA EZIKA  MI E TACUV :laugh:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007