Автор Тема:  Хайде и аз в групата на Шаро - започна се трепането на таралежи.  (Прочетена 171948 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
браво,браво,стискам палци  :bravo2: значи твоето лечение ще е 6 месеца,но ще издържиш :) то да ти кажа и с моето лечение,хем е старо,хем и аз 30 изследвания правих за вторите протоколи,че и два консулта имам с ендокринолог,че тоз боцко много бели прави и ТСХ и пикочната ми киселина летят нагоре :( да видим колко ще ме бавят от ЗК,че имам много малко лекарства и не знам какво ще правя ако не ми стигнат,много са скъпи да си ги купувам,около 8000 на месец,че и повече.. Това фибромакс не го бях чувала,сигурно е скъпо,ако не е и аз бих си пуснала,че от биопсията ми минаха 3,5 години :) Хайде чакаме да пишеш края на май,че си подал протоколите :)
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
Да се включа и аз в листа с прекалено дълго чакащите.

Тази административна сага, лист с чакащи, комисия след комисия, членове и алинеи, подчленове и подкомисии, промени на критерий и т.н и т.н се оказва рай за таралежът в мен.

Той си хапва сладко сладко и не го вълнува въобще комисията към ЗК и критериите според който трябва да бъде убит.  :smile:

Разделяй на комисии и критерии и владей черният дроб- манна за таралежът.

Три месеца чакаме да видим още колко???

Днес пуснах ЗАПИТВАНЕ към Директора на ЗК с вх. номер. Тука вече за 1 м. би трябвало да отговорят.

Ако чакам повече от 1 месец ще пусна и запитване за забавен отговор на запитването.

« Последна редакция: Август 25, 2016, 14:10:11 от preslav1980 »

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
 :mad: :mad: оххххх думи нямам за тези от ЗК ,дано по-скоро те одобрят,не ги е срам... всичко е така при тях,аз сега си чакам третите протоколи,дават ми резерва лекарства за 28 дни,а ми бавят протоколите по 45 дни минимум,хайде кажи ми какво да правя,как да дам 4 000 лв. за лекарства ,писна ми и на мен  :sad3: за сега все отрицателни ПСР имам,но да видим накрая де,иначе заради ранния отрицателен отговор ми намалиха с 4 седмици приема на боцепревир и ми остават още 10 седмици да го пия това чудо,после само с двата медикамента е по-лесно  :medicine:  Дано всеки момент да получиш положителен отговор и да започнеш по-скоро лечение  :flowers: Чакам скоро да ни зарадваш тук и най-накрая да убиеш тези таралежи  :love5: стискам палци,да знаеш  :bravo2:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
Преслав, съжалявам, че не си от онази група с бързо одобрените протоколи след протеста - не знам за всеки закъснял протокол на спешен случай ли трябва да се викат по 10 телевизии? Браво, че си пуснал запитване, може пък това да е достатъчното побутване  в твоя случай, наистина се надявам да започнеш лечение най-скоро!  :(. Ралка и за твоето ходене по мъките нямам думи - но дано трудния ви път да е индикатор за радостния му край!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
оххх дано всички да се излекуваме  :love5:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Днеска честваме 100 дена откакто съм подал документите в ЗК.

До момента ни вопъл ни стон.

Иначе днес ми отговориха от РЗОК- Русе.

Горе долу ми казват информация която аз вече знам. Кога съм подал документите, кога са разгледани от комисията в Русе и кога са пратени в централното управление на НЗОК -София.

Най - ми харесва цитата " Още същият ден, когато в РЗОК - Русе бъде получено решение на Комисията за извършване на експертизи ... ще бъдете уведомен."

И кога е този ден???  След 1000 дни ли?

Незнам защо от РЗОК- Русе не са пратили запитването ми  до София, защото е адресирано до директора/ управителя на НЗОК, а не до директора на  РЗОК- Русе.

В Русе Здравната Каса нямат никаква вина, че някой в София не си гледа работата. Документите са изпратени  в рамките на 3 работни дена за София.

Проблемът е в София.

И ние докато, чакаме пожълтяваме и ни ядат отвътре.

Не ги вълнуват хората от ЗК докато не стане лично- това е истината.

Мисля да пратя ново запитване вече ще пиша директно името-  д-р Глинка Комитов -Управител на НЗОК. 

Тъй като звънях на телефона на НЗОК- 0800 14 800-  нищо не могат да кажат и незнаят. Викам им да не са изгубени документите. Не били. Разгледани ли са. Незнаем. Кога ще се разгледат. Незнаем.

Дано поне управителят знае нещо.

:smile:

Неактивен valerii2323

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Борбата с вироса и борбата с бюрокрацията е една ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕПЯТ.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
 :shocked1: :shocked1: :shocked1: Оле ужас,това е нашата ЗК,само да знаеш,че аз чаках повече от 6 месеца да ме одобрят за боцепревир,така че вече от нищо не се учудвам  :fight2: и аз още чакам от умрял писмо,демек третите си протоколи  :angry3:

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
е много ясно, че ако искаш отговор от НЗОК трябва да пратиш запитване в НЗОК, а не в РЗОК (още повече че това е и инстанцията, от която зависи финалното одобрение) - не може да се очаква, че ще препратят писмото. Лошото е, че явно пак са зациклили нещата в касата...

Неактивен valerii2323

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
Ако бяхте прочели писмото щяхте да разберете до кого е адресирано.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Колеги и Колежки един въпрос:

Възможно ли е ако черният ти дроб е сериозно увреден да усещаш симпроми като при хипогликемия?

Чета тука из сайтовете. В събота като ставах от леглото ми се зави свят и трябваше да легна пак за около 2 мин.

После през  деня на няколко пъти усещах леки прояви на световъртеж и замъгляване. Зех да чета и правя следната връзка:

1. Тялото съхранява запаси от глюкоза (под формата на гликоген) в редици тъкани. Тя се освобождава след преработката на фруктоза и по-сложни въглехидрати в черен дроб. Глюкозата е от жизненоважно значение за нервните клетки и главният мозък.

Ако черният дроб е увреден възможно ли да освобождава по малко количества глюкоза отколкото трябва на мозъка?

Оттам вече идват и симптомите за хипогликемия:

Двойно или замъглено виждане;
Учестено или тежко сърцебиене;
Раздразнителност, нервност, агресия, тревожност;
Главоболие;
Глад;
Пребледняване;
Треперене;
Нарушения на съня;
Обилно потене;
Умора;
Изтръпване, студенина и скованост на кожата;
При по-тежки случаи: изтощение, припадъци, кома. Те обикновено настъпват когато мозъкът е лишен от глюкоза;
Промени в умствения статус, объркване;
Замайване, опиянено състояние, залитане.

:smile:

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
Ти по едно време не беше ли на метформин или бъркам. Ако смяташ, че те спохожда хипогликемия и боднеш едно захарче има ли ефект? Иначе си прав - основното депо за складиране на енергия е черния дроб.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
И на мен днес така ми казаха в ЗК ,като ми пристигнат протоколите веднага щели да ми се обадят  :laugh:  :laugh: :laugh:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Добър Ден.

Да се похваля и аз. Вече държа в ръцете си Харвони. Получих одобрените протоколи и днес лекарствата са в мен.

Сега остана да си запиша час за хоспитализация в Иван Рилски за прием на първото хапче.

Някой знае ли дали телефонът на приемният кабинет даден на сайта им :  02/9522831 е актуален. Звънях вчера и днес но никой не отговаря. Утре продължаваме с опитите за свързване.

Дано не чакам сега пък 2 месеца за хоспитализация. И така да е това е малък проблем.

Важното е, че Харвонито е до мен. Остана и да ми помогне да утрепем таралежа.

Успех на всички. Много съм щастлив след тази борба досега.

А като оздравея ще бъда на седмото небе... :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
оле много се радвам  :flowers: този път ще убиеш таралежите,сигурна съм  :flowers: пиши редовно как си,как се чувстваш,докато ги пиеш  :flowers: аз изпих боцепревира и сега съм само на ребетол и пегинтрон до края на януари,но моето лечение е много тежко и сама не знам как го издържах и дали изобщо ще си е струвало мъките :(  много се радвам за теб,дано и Алис пише скоро,че е одобрена,пожелавам ти леко лечение и само отрицателни ПСР  :love5:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007