Автор Тема:  Хайде и аз в групата на Шаро - започна се трепането на таралежи.  (Прочетена 169352 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Желая ти от все сърце да утрепеш тоя упорит пустиняк и съм сигурен, че ще успееш.
Е.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Успех,приятел. :congrats:Не се съмнявай в крайния резултат. :carate:

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
Добър Ден.

Да се похваля и аз. Вече държа в ръцете си Харвони. Получих одобрените протоколи и днес лекарствата са в мен.

Важното е, че Харвонито е до мен. Остана и да ми помогне да утрепем таралежа.

Успех на всички. Много съм щастлив след тази борба досега.

А като оздравея ще бъда на седмото небе... :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Много се радвам за теб  :congrats: :bravo2: :dance:
Пожелавам ти успех и леко лечение!
 :flowers:
мравчето
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен nikolai1221

• Немедицинско лице
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Статус: Остър хепатит В
успех и от мен :carate:

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Честито, Ивчо!
Много, ама наистина много се радвам за Харвонито!
Браво! Най-накрая ще се разведеш с таралежите!
:)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ксантипа

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте!
Надявам се да пиша в точната тема,ако не е така-моля,за извинение...... :girl_in_love:
Майка ми миналата година мина курс на лечение/хроничен хепатит С/ с Интерферон и Рибаварин,за съжаление-неуспешно.След 7-месечно чакане на одобрение от НЗОК за новото лечение,от три дни вече приема Ексвиера.Проблемът е в това,че се чувства зле-гадене,главоболие и спорадично разстройство.Силно съм притеснена и се обръщам към тези от Вас,които са се лекували вече с този препарат,да споделят дали са имали странични ефекти и как им е понесло лечението.Искрено желая на всички,борещи се с тази гад-успешно и бързо излекуване!Благодаря в аванс,на тези,кито ще споделят своя опит! :girl_in_love:

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Браво Ивайло.Най сетне да те одобрят,радваме се за тебе дано по скоро започнеш да ги пиеш да знаеш колко добре ще чувстваш няма да имаш никаква умора. Още веднъж поздрав и успех.

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
Здравейте!
Надявам се да пиша в точната тема,ако не е така-моля,за извинение...... :girl_in_love:.....:girl_in_love:

Здравейте,
За терапията, на която е майка Ви, описаните от Вас ефекти не са необичайни. Казвам Ви това, за да сте по-спокойна. Много пациенти имат диарични изхождания, особено в началото. Това обаче не трябва да се подценява, защото лекарствата трябва да могат да се усвоят от организма и да си свършат работата.
Не се притеснявайте, но задължително се свържете с лекуващия лекар.
Обикновено след като се овладеят изхожданията, тези проблеми отшумяват. Т.е. проблемът няма да продължи през цялото лечение.
Главоболието и умората също могат да са от лекарствата, но и от напредналото чернодробно заболяване. Но и те няма да са постоянни.
Създайте си собствена тема, ако желаете да споделяте как върви лечението на майка Ви. (Писала сте в чужда, но Преслав ще ни извини, надявам се ;) )
Желая успех на майка Ви, но диарията трябва веднага да се овладее, първо за да не се дехидратира и второ за да могат лекарствата да се усвоят пълноценно и да подействат.
Успех и отрицателен ПСР завинаги!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
Много се радвам Преслав  :clap: :clap: :clap:
Стискам палци да е финално това лечение :)

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
Здравейте.

Благодаря на всички за пожеланията.

Вече 14 дена се лекувам с Harvoni и COPEGUS. Тъй като съм с цироза би трябвало да пия харвонито за 6м. Но както знаем "No Money", затова ще го пия за 84 дена в комбинация с рибавирина.

Сега малко суха статистика:

Преди 1 Хапче        24ч. след 1 хапче            след 14 дни

АСАТ                    96                              85                                 46
АЛАТ                    94                              86                                 56
ГГТ                     133                             116                                99
Хемоглобин         156                                                                136
Тромбоцити         104                                                                158

Забелязваме спад на смъртността на чернодробните клетки. Незнам дали скоростта на спадане е нормална но това е. Определено се чувствам и по добре. Аз вече искам да видя АСАТ- 15 и АЛАТ- 15. Това не съм го виждал никога при мой изследвания. Най - ниските ми резултати са тези от днес -АСАТ- 46 и АЛАТ- 56.

От друга страна тромбоцитите са се качили, което е добре. Хемоглобина пада, което пак е нормално заради рибавирина.

Бе с 2 думи сам си разчитам сичко :smile: :smile: :smile:

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
Супер си Ивчо!
Чудесно вървиш! Ще видиш и ензими в норма и отрицателен ПСР!
Весели празници :)

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ивчо, не може да те лекуват само 3 м., при положение че по всички правила са 6 м. Просто имаш протокол за 3м., след което ще ти издадат нов за второто тримесечие. Ако обаче са ти казали, че заради липса на пари ти намалят лечението, ще се разправяме.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Силвана изрично ми казаха, че лечението ще е за 3 месеца заради високата цена. Именно затова е рибавирина като помощ.

В интерес на истината подхващаш интересна тема и като бъда в Иван Рилски през януари 2017 ще питам дали наистина ще се лекувам само 3 месеца.

Ако ДА, то следва въпроса защо има правило за 6м. лечение, а заради високата цена се намалява на 3 м., като се добавя рибавирин.

Силно се надявам тези решения на докторите  да не объркат  лечението ми.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
Спадът на чернодробните показатели в такива кратки срокове е впечатляващ, много се радвам, наистина изглеждат като някакво чудо новите лекарства!
За другото - не схващам логиката за пестене - ако е клинично доказано, че лечението в твоя случай е ефективно при 6 м. терапия, а те за по-евтино я направят 3 месечна и не даде резултат и се налага после второ лечение, какво ще спестят? Може би това е българския принос към клиничните изследвания на новите терапии :)
Аз също ти желая и следващото чудо - отрицателен ПСР.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Поразрових се малко затова колко време трябва да се лекувам.

В листовката от официалния сайт на лекарството http://www.gilead.com/~/media/Files/pdfs/medicines/liver-disease/harvoni/harvoni_pi.pdf

пише, че за лекувани преди това  пациенти с компенсирана цироза Чайлд А,  Харвони се пие 24 седмици.

От друга страна в клиничните изпитвания на лекарството публикувани на:  http://www.harvoni.com/discover-harvoni/clinical-study-results

се казва, че за  лекувани преди пациенти с цироза,  Харвони се пие за 24 седмици, НО в забележка е споменато:

"||HARVONI plus ribavirin for 12 weeks can be considered in previously treated genotype 1 patients with cirrhosis who are eligible for ribavirin"  или казано на БГ:

"Харвони + рибавирин за 12 седмици може да се приложи на пациенти, който са допустими да приемат рибавирин".

Предполагам аз съм по тази схема. Това го има и в официалната листовка на стр.2 и 3, като дори препращат към клиничните изпитвания в точка 14.2. Самото изпитване  SIRIUS (Study 0121) е на стр.35 от листовката и може би най- важното от него е:

"The SVR12 was 96% (74/77) and 97% (75/77) in subjects treated with HARVONI +
ribavirin for 12 weeks and HARVONI for 24 weeks without ribavirin, respectively"

или на БГ:  траен вирусологичен отговор са постигнали 96% (74/77) от хората на HARVONI +
ribavirin за 12 седмици  и 97% (75/77) от хората на HARVONI за 24 седмици.

Та те така. Явно се лекувам по забележката и звездичките, в случая на листовката е едно кръстче до числото 24.

Надявам се това кръстче да помогне.
« Последна редакция: Декември 21, 2016, 21:17:40 от preslav1980 »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007