Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 83428 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 110
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте и от мен!
« -: Декември 16, 2013, 19:43:37 »
Здравейте отново! Най-после успях да си отворя темичка, в която да разкажа и своята история с хепатита. Толкова съм блокирала, че от снощи се опитвам и нищо не се получаваше.

Първо искам да изкажа огромната си благодарност към тези, които са създали и поддържат това място, безценно е.

Почти случайно и защото е безплатно си пуснах изследвания в КАБКИС в моя град. Напълно спокойна отидох да си взема резултатите, като не очаквах никакви изненади. Но какво се оказа, положителен резултат за хепатит С. Не повярвах и поисках да повторим изследването. За мое огромно съжаление вторият тест също беше положителен. Бях съкрушена и шокирана. От къде ми дойде това чудо? Още след първото изследване започнах да търся информация и попаднах на вас. Радвам се, че ви открих! Много мислих къде може да съм се заразила, но отговора не е ясен за сега. Може да е при зъболекар, от маникюр, имам и една интервенция в болница ... В крайна сметка важен е крайния резултат, но направо се ужасих колко много хора може да са заразени и да не знаят.

Имам познат гастроентеролог, но от КАБКИС ми препоръчах друг, който явно работи със заразените с хепатит в нашия град. Казаха, че той ще ме включи в някаква програма /предполагам на Рош/ и няма да плащам за изследването ПСР. Взех направление от личната без да и казвам защо конкретно и днес бях при него. Не знам дали не сбърках, че не отидох при моя познат, но ми се искаше поне засега да не се разбере за заразяването ми. Бях първи номер и след 45 минутно закъснение доктора най-после дойде. Аз бях много притеснена и доста неадекватна, но човека се опита да ме успокои. Каза ми, че хепатит С е сериозно заболяване, но все пак лечимо. Тъй като нямах официален документ за положителния тест ме изпрати в друга лаборатория за нов тест /ще бъде трети по ред, резултата излиза утре, но аз мога да го взема в сряда/ и пуснахме при тях следните изследвания, които вече са готови:
   Билирубин - общ         9,9 микромол/л      реф.граници  3,4 - 21
   АСАТ                           22  U I                                             0  -  40
   АЛАТ                           30  U I                                             0  -  40
   ГГТ                              19  U I                                             0  -  50
   АФ                             100                                                      няма
Не са лоши май, но както се казва совите не са това, което са. Ако някой от вас е достатъчно голям, за да помни сериала Туин Пийкс. Загадката тепърва ще се разплита. Много се надявах да пуснем днес ПСР, ноо ще се наложи да почакам. Следващия път като се видим ще говорим повече и трябва да прочета нещо, което ще разпечатат. Предполагам, че може да ми предложи да се включа в програмата на Рош, ако съм разбрала правилно. Извинявам се, това сигурно е писано някъде, но толкова много четох, че в главата ми е пълна каша. Ако е така, да приемам ли? Малко повече безплатни изследвания няма да са ми излишни. Освен това нямам против лечението ми, ако се наложи такова, да бъде използвано за допълнителна статистика. Мисля, че колкото повече описани случаи имат, толкова повече могат да подобрят лекарствата и начина на лечение. Искаше ми се нищо на никой да не казвам за сега, но след това ще подготвим и документи за уведомяване на личната ми лекарка. Макар, че ако се наложи лечение, това няма как да остане скрито. Бих предпочела да се лекувам в София, аз съм на 100-на км, но не знам при описаните странични ефекти дали ще бъда в състояние да пътувам. Ако реша да се лекувам в София, документите в РЗОК в моя град ли ще подготвям?

Ох, много въпроси имам. Ако се порежа, какво да направя? Предстоят празници и много семейни сбирки и много се притеснявам да не заразя някой, особено децата. Ние се прегръщаме и целуваме, когато се видим и аз съм направо в шах. Имах предвидени зъболекар, козметик, гинеколог, всичко отказах. Страхувам се, както да не заразя някой, така и да не ми бъде отказана необходимата услуга.

И кажете ми, как се казва на близките за това заразяване? Ако можех, не бих казала на никой. Поне до нова година със сигурност няма да го направя, а после не знам. Не искам да страдат и да се притесняват за мен.

Извинете ме, много дълго стана, но думите не стигат. Още много питанки имам, но ще се уча на търпение  и ще продължавам да търся отговори и в другите теми.

Ще се радвам да си пишем и взаимно да се подкрепяме! Успех на всички в личните им битки!
« Последна редакция: Декември 16, 2013, 20:54:13 от лиана »

Неактивен irena

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Неуспешен опит за отваряне на нова тема.
« Отговор #1 -: Декември 16, 2013, 20:23:04 »
Здравей.Представи се коя си и от каде си и какви са ти проблемите.Тук има много хора който ще ти помогнат за каквото и да е то свързано с хепатита.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #2 -: Декември 16, 2013, 21:09:07 »
Здравей Ирена, извинявам се за дългата пауза, но няколко пъти писах и не успявах да публикувам, и затова така се получи.

И още нещо да допълня. В началото на септември ме нападна някакъв вирус, който се задържа необичайно дълго за мен. Не боледувам често и обикновено съм пълна с енергия, но това вече не е така. От септември до сега ту съм добре, ту имам усещането, че пак се разболявам. Отдавах го на преумора, но като продължи толкова дълго дори и аз се замислих. Не обичам да се самонаблюдавам и да ходя по лекари, но този път отидох при личната, обясних и оплакванията си и и казах, че според мен върви някаква инфекция. Пуснахме пълна кръвна картина, която не показа никакви отклонения. Разбира се и през ум не ми е минавало, че може да става въпрос за хепатит.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Декември 17, 2013, 10:59:03 »
Я виж ти, да не караш остра форма на хепатит С? Макар че с тези ниски ензими не ми се вярва. Не знам откъде си, но на твое място бих се обърнала към д-р Балабанска в Токуда или проф. Антонов от "Свети Иван Рилски". От съответната болница към която се насочиш, ще ти пусат ПСР и след това ще ти направят чернодробна биопсия, ако има нужда. Най важното е ПСР-ът - от него ще се разбере хепатитът хроничен ли е, преборила ли си го или в момента караш остра форма. След като се види резултатът, тогава може да се мисли как да се процедира по-нататък. Разбира се, може да избереш и частна лаборатория, но ще ти струва около 200 лева.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Декември 17, 2013, 21:27:12 »
Благодаря за включването Лорей. И на мен не ми се вярва да е остра форма, макар че би било добре. Урината ми е светла, не ми се гади. Имам бодежи и подпиране вдясно под ребрата, отива и назад, но не е нетърпимо. Отдавам ги по-скоро на хранителния ми режим. Имам доста килограми за сваляне и започнах пореден опит.

Аз вече си използвах направлението при д-р Василев. Някой ако има впечатления от него, моля да сподели.
Надявам се следващия път да пуснем ПСР. Ако правилно съм разбрала, работи се в София. Той искаше официален резултат от теста за хепатит С да има.

Мислех, че в София няма да успея да запиша час до нова година. Имам намерение иначе януари да взема ново направление, ако ми даде личната, или да отида на платена консултация направо с резултатите.

Да допълня нещо. Сега видях в темата за система на лечение, че при нас няма център за лечение на вирусни хепатити. Означава ли това, че трябва да ме изпрати с изследванията в София?
« Последна редакция: Декември 27, 2013, 09:19:54 от Vancheto »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Декември 18, 2013, 11:47:52 »
Лиана, според мен сама трябва трябва да се насочиш към София и да потърсиш компетентен специалист хепатолог. Нямам наблюдение лекари доброволно да преотстъпват пациентите си на колеги. Всички се мислят за знаещи и можещи, всички могат да решат всеки случай сами...обикновено за сметка на пациента. Заминавай за София и не се замисляй. Аз бях при Балабанска. Там дълго се чака с направление, а с платена консултация може още същата седмица да те приеме. Прегледът беше 35 лева. Действа се експедитивно, не се мотат. Все пак решението си е твое.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 18, 2013, 13:01:27 »
Права си Лорей, най-добре е да отида в София. Останах с впечатление, че вирусните хепатити се лекуват само в определените центрове и затова помислих, че доктора ще ме изпрати там с направени базови изследвания. Днес излезе третия позитивен тест, но нямаше свободен час при гастрото и не знам какво е замислил от тук нататък.

Ще помисля къде и ще се обадя за час в София. Четох при вас добри отзиви и за Балабанска, и за Антонов и за други лекари. Ако могат да ме приемат до нова година ще си платя прегледа, а ако така или иначе остане за януари ще се опитам пак да взема направление от личната.

Какви изследвания трябва да занеса на консултацията. Ако съм без направление предполагам, че трябва да си платя всичко, което тя прецени, че трябва да се изследва. Колко дни трябва да си предвидя? Имам отпуска, но все пак предстоят празници и не знам как точно ще го организирам. Ще го измисля.

Аз се надявах тук да пуснем и безплатен ПСР, защото това изследване е скъпо, а и без него не може и тогава да ходя в София. Ако отида на платена консултация ще си плащам ли ПСР?
Надявам се да го пуснем утре, но междувременно ще правя опити да се свържа за записване на час.
Благодаря ти.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 18, 2013, 13:50:59 »
Здравей отново Лиана!
Ето как беше при мен. Понеже не ми се чакаше един месец, за да мина с направление при Балабанска в Токуда, се записах за платен преглед, който беше след една седмица. Занесох й всички направени до този момент изследвания, а тя ме разпитваше. Направи ми ехография на коремни органи и попита имам ли възможност веднага да постъпя за биопсия, но аз не можех и се върнах отново след една седмица. Тук е моментът да кажа, че преди да ида при Балабанска  вече имах ПСР, който отчиташе хроничен хепатит С, така че пред нас не стоеше въпросът болна ли съм или не. Така или иначе тя също ми пусна не само количествен, но и ДНК анализ за определяне генотипа на вируса, за което не съм плащала. За престоя си в Токуда поради биопсията платих 100 лева плюс 8 потребителска такса. Изследванията ми бяха готови за около две седмици.
Това е, ако има друго - питай.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Декември 18, 2013, 15:04:41 »
Пак ти благодаря Лорей!
Някъде във форума прочетох, че за биопсията в Токуда се плаща дори и да си със направление. Аз като документирани изследвания имам кръвни пуснати от личната точно преди да излезе изненадата със хепатита, гореописаните чернодробни ензими и вече официален позитивен тест.

Ще си направя задължително консултация в София, просто ми се иска да отида подготвена с максимален брой изследвания, за да се изясни по-лесно ситуацията. Имам в предвид, да не се губи време да се чакат тепърва резултати от изследванията, а направо да се анализира.
Най-добре да записвам час, пък другото ще стане ясно в движение.

Знам ли вече какво да питам. Въпроси много, но нека се поизяснят нещата и тогава ще питам по-конкретно.
Може би само дали да си пусна още някакви изследвания, които да нося с мен. Ако се сетиш и ти нещо пиши.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #9 -: Декември 18, 2013, 15:51:37 »
Лиана,
 във всяка болница изискванията са различни.
Например аз преди първото лечение отидох в Александровска болница/по точно при проф. Чернев в частния кабинет/  с всички изследвания -ПКК, ензими, хепатитни маркери, биохимия.. и въпреки това още веднъж се наложи да си ги направя/платя/ в софийска лаборатория.
На другият ден бях хоспитализирана вече и отново  същите изследвания ми ги направиха в болницата. Тогава взеха и кръв за ПСР. След като резултата стана готов, направиха биопсия/след около 14 дена/

При второто лечение, в болница Токуда представих/изпратих/ на д-р Балабанска всички налични изследвания- последен ПСР/6м. след първото лечение, последна епикриза от Александровска болница, актуални изследвания за спин, хепатит Б, ТСХ , ПКК, ензими, биохимия.
Не съм хоспитализирана в болницата. Докторката подготви протоколите за второто лечение, изпрати ги по куриер и аз ги подадох в ЗК.
В Токуда постъпих чак за първата инжекция.
Така, че не бързай, едва ли ще ти признаят изследванията навсякъде. Запиши си час за хоспитализация където си избереш. В болницата, в която постъпиш ще ти ги направят безплатно. Успех! :congrats:

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Декември 18, 2013, 16:19:36 »
Благодаря и на теб Руми!
То навсякъде във форума пише не бързайте и обмисляйте стъпките, но не е лесно да го спазваш това. 2013 година беше трудна за мен и положителния тест за хепатит С миналата седмица ми дойде малко в повече. Затова и се втурнах максимално бързо да изяснявам ситуацията. Не съм споделила с никой близък човек още и вие сте единствените с които коментирам въпроса. В нормално състояние щях да запазя спокойствие и да си ползвам направлението в София, когато успея. Явно не съм била послушна и Дядо Коледа е много лош към мен  :girl_wink: .
Както и да е, ще си запиша час. Никой не може да знае какво още ще поискат, но при всички случаи е по-добре да се прави нещо, а не просто да се чака.
Успех на всички!

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Декември 19, 2013, 08:19:15 »
Сетих се какво да питам.

Спазват ли се записаните часове в Токуда?

Налага се в един ден да пътувам и да се прибера. Отклонение от 30 минути до 1 час може би не е фатално, но ако много се чака въпреки записания час не знам дали ще успея.
Моля споделете тези, които сте били в Токуда.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Декември 19, 2013, 11:07:05 »
Лично аз не съм чакала много, но знам ли. Запиши си час за по-рано, да имаш време.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Декември 19, 2013, 13:39:38 »
Ето ме пак. Пуснахме най-после прословутия ПСР, но резултата ще излезе най-рано след 20-на дни, а може и месец заради празниците . Не ми казаха в коя лаборатория, само ми обясниха, че се намира до ВМА. Днес ме изпратиха при друг лекар и той ми пусна ПСР-а. Каза, че след това според резултатите ще направим и биопсия при тях и ще се лекуваме. Като ме предупреди, че за лечение се чака 5-6 месеца. Много ми е чудно, видях че нямат клинична пътека да лекуват хронични хепатити, но нямат намерение никъде да ме изпращат. Сестрата беше много симпатична, но според мен не се справи добре с взимането на кръв. За първи път ми се случва кръвта да потече извън иглата. Последните дни достатъчно ме дупчиха за всяко изследване по отделно и това никак не ми хареса.
И не мога да разбера, стана ясно че съм нов случай, но ако не питаш никой нищо не ти обяснява и не те предупреждава с какво да внимаваш. Ами и аз ако не се поинтересувам и прочета сама, какво правим? Иначе са опънали един плакат на вратата, проверете се за хепатит С. Да не говорим, че изобщо не си спомняше, че съм идвала преди два дни и за какво. Сякаш ежедневно имат по няколко случая с хроничен хепатит.Надявам се да мога да си взема после резултата от ПСР-а от тях, но определено се ориентирам към Токуда и доктор Балабанска. Дано ми е на късмет.

И може би последно, да казвам ли на Балабанска, че имам пуснат ПСР. Дали имам право на още един безплатен тази година или няма ограничение.
« Последна редакция: Декември 27, 2013, 09:18:20 от Vancheto »

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Декември 19, 2013, 18:13:26 »
Здравейте!
Днес прекалих, но искам да ви споделя, че на 28 декември съм при доктор Балабанска  :smile: .

И малко актуална информация. С направление часове има за февруари. Платения преглед в момента е 60 лева. Не искам да чакам до февруари, ще отида сега платено, пък после ако се наложи ще търся направление.

Започвам да си правя списък с въпроси. Някакви препоръки, съвети?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007