Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 83427 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ivan86

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 210
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #75 -: Април 09, 2015, 09:59:03 »
Дано да сваля някой килограм, макар че не съм чак толкова пълен. Но по принцип от проучванията пишат че когато натрупаш килограми в областа на корема, започва да се омазнява дробът. Сега сам намалил главно хляба, защото доктора ми каза, че най много от него се качват килограмите. Ами аз след терапията един апетит ти казвам, направо без контрол и много ядях, незнам как е било при тебе, но найстена когато е омазнен фиброскана може да не покаже вярно. Иначе ензимите ти как са , аз и понягога усещам дискомфорт в областа на дроба, незнам дали при тебе е така.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Публикации: 110
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #76 -: Април 09, 2015, 14:26:23 »
Така е  Иване, омазняването на черния дроб не е задължително свързано с много излишни кг. Зависи къде са ти мазнините, дали са основно подкожни мазнини или са натрупани около вътрешните органи. И аз това съм чела, че голямата коремна обиколка обикновено е свързана с повишено отлагане на мазнините вътре в тялото.

На мен ми препоръчаха месо и салатки. По-въглехидратното хранене се свързва с по-голямо омазняване. Но пак зависи от организъм, от възрастта, от начин на живот, дали спортуваш, дали имаш активно ежедневие или седиш по цял ден.

С изключение на алата последния път, ензимите ми до сега са били в норма. По-скоро към горна граница, но в норма. Смятам да ги изследвам пак някъде края на май. Мразя да ме бодат, винаги си ходя синя след това. Все не им харесват вените ми  :smile: Дано не си разваля храненето пак до тогава.

Не знам дали си обърнал внимание, но аз не съм провеждала лечение.
Колкото до тежестта в областта на черния дроб, може да е от доста неща, включително и от внушение  :smile:
Сега си под напрежение, очаквайки резултата от ПСР и прекалено се самонаблюдаваш според мен.
И аз имам такива периоди и усещанията не са задължително свързани с физически причини за тях  :smile:
Опитай да се разсейваш с приятни занимания. Дано се оправи времето скоро, повече разходки в приятна компания и не го мисли прекалено. То каквото има да става, ще си стане, независимо дали се забавляваш или си скубеш косите  :smile:

Много философствам днес. На теория съм подготвена, ама практиката не винаги ми се получава  :girl_haha:
Отивам да изпълнявам собствените си препоръки т.е. на разходка.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #77 -: Май 23, 2017, 21:15:54 »
Привет съфорумци  :smile:
Надявам се всички са добре. Аз днес си записах час при д-р Балабанска за юни месец. Дано не ми мине котка път и успея да го реализирам  :smile: Ще правя нов фиброскан и ще обсъдя с нея притесненията си относно новата ми работа в лаборатория. Ако някой се вълнува, прегледа с фиброскан вече е 170лв, беше 150лв. В тази държава всички цени скачат, само заплатите не. С изключение на депутатските и на някои други избрани де  :smile:

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #78 -: Юни 05, 2017, 20:14:26 »
Привет  :smile:

Още не съм ходила при д-р Балабанска, но ми се иска да питам нещо тези, които вече са се излекували от хепатит С.

Много моля съфорумците, които са излекувани да споделят своя личен опит.

Въпросът ми е, дали след излекуването изчезват мозъчната мъгла и умората.

Не е непрекъснато, но често имам чувството, че в главата ми е налят бетон. Ужасно е това усещане.

Умората рядко е силно изразена, но тогава ми се иска където и да съм, да легна на земята и да заспя.

Разбира се, може да има и други причини за тези състояния, но отново моля, споделете как беше и е, при вас.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #79 -: Юни 12, 2017, 22:09:21 »
Никой не иска да ми отговаря на въпросите, но аз пак да питам нещо  :wink3:

Въпрос към софиянци  :smile:

Другата седмица съм при д-р Балабанска и ми се иска този път да си направя изследванията в София. Моля препоръчайте ми в коя лаборатория да ги направя. Като район около НДК или около площад Славейков.

Аз си правя изследванията в една и съща лаборатория, но напоследък ме гризат едни съмнения... Токуда ми е далече от там където ще отседна, и не знам какво ще правя в дългата пауза между взимането на кръв и часа за фиброскана, иначе там бих ги направила.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #80 -: Юни 12, 2017, 23:39:29 »
Мозъчната мъгла и умората изчезват след време. Тъй като сега лечението е много кратко, повечето пациенти и не стигат до писане във форума, така че не очаквай някой специално да ти пише :) Наскоро Мравче от гората сподели в нейната тема отзиви след приключено лечение, прочети там. Всъщност прочети последните теми от "на лечение".
Най-близо до НДК е Кандиларов, погледни на сайта им точния адрес.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #81 -: Юни 12, 2017, 23:42:35 »
Умората  постепенно ще намалява. "Мозъчната мъгла" също. Просто трябва да мине време. Индивидуално е, но като цяло при всички пациенти настъпва подобрение. Може да са необходими само 6 месеца, за да се усети, може година...
Ще ставаш все по-добре! :)
Бих ти препоръчала Цибалаб за изследвания.
Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #82 -: Юни 13, 2017, 20:38:52 »
Благодаря ви момичета за отговорите  :flowers:

Видях офис на Цибалаб до Министерство на земеделието, може би ще отида там, да ми отнеме 30-40 минути и от двете начални точки. Ще се поразходя да сваля малко напрежението. Само ме притеснява дали ще излязат резултатите до обяд. Това не го съобразих преди да попитам  :smile:  Май ще е най-добре да отида към 9:30 в Токуда и там да ги направя. Ще помисля още малко. Но ви благодаря за насоките  :smile:

Надявам се всичко да е ОК на прегледа, но лошото е че сама за себе си не мога да се реша на лечение, ако се окаже отново резултата Ф 0-1. Сега видях, че последния ми фиброскан е от март 2015г. Тогава д-р Балабанска препоръча да чакам новото лечение, а сега ще видим какво ще каже. Ще поговоря с нея и за работата в лаборатория, че много ме притеснява, но нямам варианти за друга работа в момента. Мога да помоля за преместване на друга позиция, но не ми се казва за хепатита, защото от семейството ми почти никой не знае, само сестра ми. А и в работата не ми се казва, че и без това си е едни клюкарник, ужас направо. Само се въртя в един омагьосан кръг, но сама си го правя.

Благодаря още веднъж и бъдете здрави, момичета  :love5:

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #83 -: Юни 20, 2017, 22:32:09 »
Привет  :smile:

Днес прегледа мина чудесно. Нямам влошаване на фиброзата. Няма проблем и с работата ми  :smile: Е, имам лека стеатоза, но това най-вероятно е от килцата в повече  :smile:

Д-р Балабанска предложи да подготвим документи за лечение и остава аз да се реша. Давам си малко време за сериозен размисъл и най-вероятно ще се пробвам, пък да видим.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #84 -: Юни 29, 2017, 22:27:13 »
Излезе ми резултата от новия ПСР.
Количеството на вируса от 80800  UI/ml, се е качило на около 1500 000 UI/ml, ужас.
Дойде ми като гръм от ясно небе. Не знам защо тайно се надявах да видя по-малка цифра  :sad3:
В копия цифрата е още по-стресираща.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #85 -: Август 19, 2017, 13:43:46 »
Към края на месеца ми предстои биопсия. Най-после се реших. Въпреки, че имам огромно доверие на д-р Балабанска, умирам от страх. Стискайте палци всичко да е ок.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #86 -: Август 19, 2017, 15:08:59 »
Не се плаши от биопсията!
Стискам палци за добър резултат от нея!
Успех! :*
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #87 -: Август 19, 2017, 17:14:51 »
Благодаря за подкрепата Аника  :smile:

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #88 -: Август 19, 2017, 22:17:27 »
Ще трябва да ти направят биопсията, за да може да вземеш хапчетата по здравната каса.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #89 -: Август 19, 2017, 22:35:55 »
Няма страшно! Аз я направих миналия петък при д-р Балабанска и всичко мина много добре! Още същия ден си пътувах към Пловдив! Процедурата е бърза и не боли! Успех!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007