Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 83426 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 110
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #90 -: Август 20, 2017, 22:35:05 »
Благодаря Velimira :smile:
Дано и при мен мине леко. Притеснява ме, че съм доста пухкава и дано това не затрудни интервенцията. Пък и след хубавите резултати от фиброскана да не излезе някоя  изненада в резултата.

snd242 така е за съжаление, без биопсия не можеш да кандидатсваш за лечение по здравна каса. Ти ще опиташ ли отново, ако правилно помня на теб ти бяха отказали лечение.

Дали не трябваше да си отворя тема в следващия раздел  :smile: очакващи лечение  :smile:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #91 -: Август 20, 2017, 23:13:05 »
И аз като тебе се притеснявах първите дни след биопсията за резултатите - не че моите са много хубави, ама и по-лоши има, но реших да не се затормозявам излишно. Каквото такова! С притеснение няма да го променим,само с позитивно мислене! Стискам палци всичко да е наред, д-р Балабанска си разбира нещата ☺

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #92 -: Август 21, 2017, 17:38:34 »
Гледам биопсите при вас минават бързо, мойта беше в стил как се точат пътеките в здравна каса и как да угнетим и прецакаме пациента, понеже в Бургас няма специализиран център по хепатология, биопсията трябваше да е правя във Варна в Света Марина, видяха, че съм от друг град и ми направиха тънък селски номер,записаха ме в сряда, а направиха манипулацията в четвъртък, допълнително могат да ме изпишат в събота, а събота и неделя главните лекари почиват, дежурните не могат да ми вземат отпечатаците, трябва да чакам излишно два дена за да ме изпишат, явно и безпардонно точене на здравна каса, ето защо Света Марина за миналата фискална година е с дефицит от 27 мил. лева, както и да е заминах си и трябваше да идвам пак в понеделник да ме изпишат, когато отидох да си взема биопсията да кандидатствам за безплатното безинтерфероново лечение, ме отрязаха директно, че с А2Ф2 черният ми дроб е в перфектно състояние и че нямам нужда от лечение, намазаха ми ските и ми биха шута, това беше първия ми и последен контакт с БГ здравеопазването.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #93 -: Август 21, 2017, 22:09:27 »
Не се притеснявай, и моите ски се подготвят!
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #94 -: Август 21, 2017, 22:42:32 »
Данаил, то биопсията лесно минава по бързата процедура, ама после започва чакането  :smile: Ако резултата ми е добър, не съм убедена, че ще ми отпуснат лечение. В интерес на истината, не съм убедена и че трябва да се лекувам, ако резултата ми излезе същия като при фиброскана.

snd242, успех!

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #95 -: Септември 04, 2017, 13:32:22 »
Здравейте отново  :smile:
Биопсията се оказа голям страх за нищо  :smile: Мина много леко, повече ме измъчиха 2-та часа лежане след това  :smile:
Сега чакам резултатите и след това ще подавам документи за лечение. Дали ще има и кога, предстои да видим  :smile:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #96 -: Септември 06, 2017, 22:01:43 »
Стискам палци за биопсията и дано ти отпуснат лечение независимо от резултата. За щастие хепатит С се лекува и имаш ли възможност не я изпускай та по-скоро да се разделиш с този натрапник.  :girl_wink:

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #97 -: Ноември 06, 2017, 17:55:20 »
И аз вече съм в редиците на чакащите отговор от здравната каса, но 2-месечния срок още не е изтекъл.
Назначено ми е Виекиракс и Ексвиера, но за 8 седмици, а не за 12, както очаквах. С 1б съм.

Неактивен piccolastella

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #98 -: Ноември 17, 2017, 13:04:39 »
Лиана, и на мен ми назначиха днес лечение за 8 седмици, а не за 12 както очаквах. Явно се предполага че ще се излекуваме по-бързо, а евентуално ако се наложи след това ще удължат лечението след одобрение от здравната каса.

На мен са ми изписали- Харвони, аз също съм с Генотип 1б.

Да се похвалиш когато ти одобрят лечението, а аз ти пожелавам това да стане възможно най-скоро :)

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #99 -: Януари 12, 2018, 23:33:26 »
Ето, че малко след изтичането на двумесечния срок и аз получих протокола си от здравната каса. Другата седмица ще си го взема и ще започна лечението.

Докторката беше доста лаконична и моля за съвети от вече миналите по пътя  :smile:
Няма хоспитализация в началото. Каза ми да чета листовките и да спазвам указанията.

Сутрин и вечер  с храна, ок, това значи след закуска и вечеря ли, или по време на хранене?

Трябва ли да се спазват точни часове на прием?

Искам да си пусна някакви изследвания и в самото начало на лечението, какви да бъдат те?

Колко дни пауза да направя от вземането на лекарствата до началото на пиенето им?
До колкото разбрах, срока започва да тече от взимането на протокола от здравната каса.

На няколко места във форума прочетох, че е нужно спокойствие по време на лечението. Колко важно е това?
Работата ми в момента е много натоварваща,стресираща и ниско платена като бонус  :smile:, и обмислям сериозно смяната и, и без връзка с лечението. Би ли могъл стресът да провали лечението? Ако е така, готова съм веднага да реагирам.

Днес като ми се обадиха и предизвикаха буря от емоции в мен. Корема ми е свит на топка и имам чувството, че ще експлоадирам. Докторката каза, никакви лекарства по време на лечението, дори и билки не са разрешени.
Четох листовките в нета,  но ми е трудно да си събера мислите. Ще съм много благодарна за вашите съвети и споделен опит не само по моите въпроси, но за всичко, което сметнете за нужно и полезно.

Успешно лечение и добро здраве на всички ни! И честита Нова Година  :flowers: макар и с малко закъснение  :smile:

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #100 -: Януари 13, 2018, 07:39:50 »
Аз изчаках 10 дни преди почването след като ги взех от аптеката. Не се надявай да вземеш хапчетата от аптеката на 28 дни. Винаги отиват над 28. Поне ден два се бавят да ги търсят по складовете, за това е добре да се изчака. При теб лечението е 8 седмици така, че паузата може да е една седмица. Точният час е важен, но си има толеранс и го пише в листовката.
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #101 -: Януари 13, 2018, 22:57:50 »
Благодаря ти за включването snd242  :smile:
Аз докато се наканя да ти честитя началото на лечението и хоп, и моят протокол пристигна.

Ти как ги пиеш, по средата на закуската и вечерята, или хапваш нещо малко и пиеш хапчетата. Кафета, чайове, имат ли значение?

Пуска ли си някакви изследвания преди да започнеш лекарствата или  си остана с тези от хоспитализацията за биопсията. Аз не съм в къщи в момента и не мога да видя какви бяха тогава, но доста неща имаше пуснати.

Четох листовки онлайн, но ще изчакам да прочета и тези от кутията, тогава може би ще пробвам пак да позвъня на моята лекарка.
Ако ги взема в понеделник напр., да ги започна в събота добре ли е? Предпочитам началото да е почивните дни, въпреки че не се очакват някакви значителни реакции.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #102 -: Януари 13, 2018, 23:39:10 »
Аз съм на харвони и ребетол, по-време на яденето ги лапам. Кафето и чай  е добре да се избягват.
Резултата преди лечение е стария, Другата седмица правя 4та седмица и съм на изследване.
При моя генотип не очаквам да е изчезнал. Чак на 8ма седмица ще се разбере - това видях от изпитанията на лекарствата публикувани в нета.
Виж как са работните дни и кога ще може да планираш изследването на 4та седмица.
Аптеката се бави и личния се мръщи на 28 дни период, та си прави сметката съгласно това.
Най-важно е да не пропускаш дозите.
Страничен ефект има малко, но е поносимо. Първите дни губех представа къде се намирам, в смисъл стоя в коридор и преди съм влизал в този или онзи офис, но на първия ден от приема губех идея къде съм и ми трябваше повече време за реакция. Този ефект отшумя в рамките на 2-3 дни. Химията си е тежка.
Сега положението почти е безгрижно.
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #103 -: Януари 14, 2018, 00:31:32 »
Днес съм малко руса, та да видим дали съм разбрала правилно.
Пример:
Взет протокол и лекарства - понеделник 15 януари
28 дни са до 11февруари

Започвам да ги пия събота - 20 януари
28 дни са до 16 февруари
 :smile:
Контролните изследвания трябва да бъдат напр на 9 февруари петък и в понеделник на 12 февруари при личния и в аптеката за новите лекарства. До 16 феврури би трябвало да ги имам.
Правилно ли съм разбрала?

Този страничен ефект, който споменаваш ме притеснява. Работя с химикали. Май ще трябва да си взема няколко дни отпуск или болнични, а момента е крайно неподходящ.
Дано резултата те изненада положително  :smile: ще стискам палци.

Някой друг имал ли е подобни оплаквания?

Неактивен spanev

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #104 -: Януари 14, 2018, 08:18:05 »
Привет Лияна.
Няма значение в кой час ги пиеш. Просто гледай да е по едно и също време - по лесно се свиква и така няма да пропуснеш ден. Можеш да закъснееш с до 6 часа мисля с  приема на следващото хапче, но все пак провери в листовката, че може и да те заблуждавам.
Аз понеже ставам в 6 си пиех хапчето тогава. Почивните дни в 8.
Не пией чай и избягвай цитрусите. Най вече грейпрфрути !
При мен нямаше абсолютно никакви странични ефекти. Много е важно да пиеш вода...поне 3 литра на ден.
Дали трябва да си спокойна ? Ами да. Независимо дали имаш или нямаш хепатит трябва да си. Организма ти работи по добре така.
Относно храненето - не мога да дам кой знае какви препоръки. Аз по принцип мазни неща, сладко,чипсове и всякакви джънк фуд си ги избягвам. През двете години и половина, преди да получа лекарствата не съм спирал да ходя на фитнес или да се разхождам.
Иначе 3 години не съм вкусвал алкохол. Много рядко 1 бира...но това е за веднъж в месеца.
През първата седмица асата  и алата от стойности 320 и 250 веднага влязоха в нормите. След месецПЦР-а от 1.5 мил падна на 150 еденици. Но така и си карах до 12 седмица, когато беше пренебрежително нисък (>25) но все още го имах. След 12-та седмица вече бях отрицателен но го пиех хапчетата до края на 24-тата.
Пожелавам ти успех. Най лесно е когато приемеш и почнеш да живееш все едно нямаш хепатит.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007