Автор Тема:  Изтъркулиха се 11 месеца лечение  (Прочетена 58135 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
 :pardon:

Айдеееееее и аз в раздела на приключилите с Хеп Ц лечението.

ПСР от края на леченито ми е отрицателен-днес разбрах резултата иииииии много се радвам.

Иначе както съм от  3-4 дена без лечение,си ми беше два дена доста лошо пак,и също с храненето имам проблеми пак  - малките порции са просто задължиелни.

Бях доста напълняла,от 96 кг сега съм 79 - е за едно нещо няма да се оплаквам поне ххехе..И също продължавам да смъквам килограми,не съм спряла.

Имам също,но малко по-леки вече кожни проблеми. Една ужасно голяма язвичка в устата,дето не минава,ранички в носа,и от снощи с кървясало око.. Ходих днес на спешното очно да ме попрегледат, и имам неинфекционно възпаление на склерата, казва се еписклерит. И съм на ибупрофен и капки за очи,дано мине без проблеми. Също не съм спала пак няколко нощи. И това скоро май не ми се беше случвало...

НО,лечението свърши,това е доста важно И резултата ми е отрицателен за последните няколко месеца.

Август към средата ще знам ПСР-а ми два месеца без терапия. И само отрицателен резултат приемам,за друг не мисля изобщо  :carate:   хехе

Стискам палци на всички които се лекуват ДА СЕ излекуват и да им е леко!!!!!

:dance: :flowers: :dance:

« Последна редакция: Юни 22, 2014, 21:11:21 от Силвия Станиславова »
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
Re: Изтъркулиха се 11 месеца лечение
« Отговор #1 -: Юни 22, 2014, 20:31:06 »
Силве, радвам се за теб и дай боже по -бързо да отшумят гадорийките от лечението.Аз съм още на 28 инжекция, но се надявам да завърша,  без да съм загубила и грам от чувството си за хумор. Вие с Ралката сте пример за това!   Сигурна съм, че ще ни споделяш само прекрасни новини, усмивки и смело напред!  :flowers: :flowers: :flowers:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 22, 2014, 21:15:08 »
Просто е супер да съм в този раздел вече на форума! Ния,благодаря.На теб пожелавам смело и позитивно,само напред,и нека е  леко! И успешно!

:love5: :love5: :love5:

Силвето

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Юни 23, 2014, 14:03:18 »
 :flowers: браво Силви,и аз от утре съм в този раздел,дано само отрицателни ПСР да имаме  :love5:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 82
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #4 -: Юли 09, 2014, 20:07:01 »
Поздравления за края на лечението, Силве! И аз свалих 17-18 кила за времето на лечението, но после ги наваксах бързо-бързо... :wink3: Важното е "вирусът да НЕ СЕ ОТКРИВА" винаги за напред! Пожелавам ти го от сърце!

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Юли 09, 2014, 22:54:13 »
Здравейте,

Brattyboy,благодаря и аз изключително се радвам,че завърших леченито:))) и да,разбира се резултата е най-важен! И да сме здрави!

Иначе,за тези 25 приблизително дена от спиране на всички лекарства при мен нещата се развиват ето така: кожните проблеми намаляха,но бяха се обстрили 2 седмици след приключването; носа пак ми кървя и раничките в него се оправиха почти но не напълно; с храненето е малко-по добре положението но ям пак по малко и ми е лошо често-това си продължава; и отслабвам също(за това не се оплаквам,но не спира..надявам се да спре до едно положение); тахикардията също още я имам,но е по нарядко; артрита ми се е обострил и имам оплаквания по други незасегнати до сега стави-та ще ходя на ревматолог; и споменах преди,че искарах това възпаление на окото-свързано е с артрита..но това се овладя за 2 дена.. Почти без проблеми спя вече - това е супер. Но пак в последно време не мога да търпя никой и нищо :scream:.. но и това ще отмине. Енергия имам доста по-вече,справям се с изкачване на стълби вече и баирчета.. еееее,време беше да мога да се движа и аз като нормален човек или да се доближавам до нормата:))))  :dance:

Исках да се повключа така само за информация на всички,как върви възтановяването при мен и е предполагам нещо подобно при всеки след трикомпонентна терапия.
Та бавно,но сигурно напредва тази реанимация при мен.. Ще се включа пак за понататъшни изживявания и изследвания-резултати  :flowers:

Успех на всеки,и до скоро   :flowers:
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 23:04:21 от Силвия Станиславова »
Силвето

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #6 -: Юли 10, 2014, 15:43:18 »
Ехе, честито Силви!
От тук нататък само отрицателни резултати ти желая :doubleup:
Страничните ефекти от лечението полека-лека ще отшумят.
Ще си останат само дефектите ни :laugh:
Аз също съм с артрит /според лекарите и той е "подарък" от хепатита/.Единственото добро по време на лечението беше неговото затихване. Сега нещата са си пак по старому, за съжаление.
Пожелавам ти бързо възстановяване  и 100% възможност да се насладиш на всички положителни летни емоции. :flowers:
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Юли 11, 2014, 00:14:21 »
Благодаря ios57,

И знам ще се възтановим,но време трябва..  Между другото и аз от можеби 8-9 години знам за артрита си ,и хепатита може да има вина за това също. И по време на лечението имах облекчение. НО към края вече пак всичко ме болеше и имам още по-вече стави засегнати сега от артритчето..   И преди години не исках да се лекувам с медикаментите които ми предложиха,та ревматолозите не ме проследяват от тогава..но пак ще хукна да се видя с тях.   :witch:

Абе картинки сме от всякъде! Успех и на теб и хубаво лятно настроение    :flowers:   :dance:   :laugh:
Силвето

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Публикации: 110
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #8 -: Юли 12, 2014, 22:52:44 »
Здравей Силвия  :smile:
Първо поздравления за успешно завършеното лечение и пожелания за отрицателен ПСР завинаги.

Бих искала да ти задам въпрос относно артрита. Наскоро при разговор с моя позната, се оказа, че нейният баща е бил с хепатит С. Също така е бил диабетик и с артрит. Според лекарите е възможно хепатита да е отключил и двете заболявания. Може и други здравословни проблеми да е имал, не знам. Говорила ли си с лекарите за това, ако хепатита е отключил артрита при теб, дали след излекуването от хепатит С, ще успееш да излекуваш и артрита. Аз имам някои оплаквания на моменти, които ме карат да се притеснявам дали не отключвам артрит. От всичко прочетено излиза, че хепатита може да отключи доста сериозни заболявания, но и самото сегашно лечение също може да ги отключи. В общи линии редувам периоди притеснения и фиксиране върху хепатита и периоди на пълен игнор и заравяне главата в пясъка, все едно не се е случило.

Моля и някой друг, ако има информация по тези въпроси или личен опит, също да се включи, или да отворим отделна тема за дискусията им.

И продължавай да споделяш как върви възстановяването ти, мисля че е полезно.

Още веднъж поздравления за теб и за всички други, които издържахте това тежко лечение. Успешен финал и пълно излекуване за всички.  :flowers:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Юли 14, 2014, 22:04:49 »
Здравей Лиана,

И аз до колкото ми е известно хроничния хепатит Ц може да има роля при отключването на артрит. И също така интерферона при дълго приемане(инж) може да обостри артрита и също може да доведе до диабет. Но дали са такива големи процентите и колко често лечението води до автоимунни заболявания- не съм сигурна в тази цифра.

Хубаво е човек да си направи лечението,защото хепатита уврежда понякода доста бързо дроба и освен това има влияние на други системи(за което чак така подробно не се говори). Просто добро е решението за лечение според мен. И не е леко самото то. Но не си сама. МНого сме които проведохме и провеждаме лечения. Тук можеш да потърсиш всякаква информация и съвет! Сайта е много добър и всеки е много отзивчив!

Благодаря и за пожеланията! Много кураж и успех ти желая в начинанието! И горе главата!

:flowers: :flowers: :flowers:
Силвето

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Юли 15, 2014, 01:19:47 »
Благодаря за отговора Силве.

За хепатит С информацията, която имам е основно от тук, от сайта на Хепактив. Не владея чужди езици и чета каквото намеря на български. Напоследък и не чета. Това, което ми е останало в главата е освен увреждането на самия черен дроб, отключването на автоимунни заболявания и проблеми с очите.

Останала съм с впечатления обаче, че същите проблеми могат да възникнат и при самото лечение.
Разбира се, никой не може да каже при кого как ще се развият нещата и кой е по-добрия вариант за конкретния човек, да се лекува или да не се лекува.

Върху кои други системи имаш предвид, че влияе хепатита, за които не се говори? Моля те да споделиш, защото аз май не се сещам за нещо друго, което да съм прочела.
За сега не мога да се самоубедя за провеждането на лечение, но на моменти ми е доста притеснено.

Бързо възстановяване и само отрицателен ПСР разбира се  :love5:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Юли 18, 2014, 23:26:53 »
Здравей Лиана,ето малко информация за хепатита и влиянието му..(от превод е)

Хепатит С е вирусно заболяване, което основно причинява възпаление на черния дроб, но ефектът може да се усети в целия организъм.
Ефекти от хепатит C върху тялото:

Хепатит С се причинява от вирус, който се предава чрез контакт с кръвта на заразено лице. Инфекцията води до възпаление на черния дроб.
Черният дроб преработва кръвта и филтрира токсини, така че те не причиняват щети на тялото . Черният дроб произвежда жлъчка, която  помага смилането на  храната, и складира глюкоза и витамини. Възпаление  прави трудно за черния дроб да изпълнява тези жизненоважни функции. С течение на времето, инфекция на хепатит C може да повлияе на цялото тяло.
. Хроничната инфекция може да причини увреждане на черния дроб (цироза). С напредването на болестта, симптомите като кожни заболявания, заболявания на кръвта, и температура могат да се появят.
В дългосрочен план, хепатит C може да доведе до тежко увреждане на черния дроб, рак на черния дроб и чернодробна недостатъчност. Ранното лечение може да помогне за забавяне или предотвратяване на сериозни щети.

Храносмилателната сиистема-
 здравия черен дроб изпълнява много функции, които са от решаващо значение за вашето здраве. Черният дроб е отговорен за производството на жлъчен сок, вещество необходимо за разграждане на  мазнините. Жлъчката се складира в  тялото в жлъчния мехур, след това се изпраща до началния раздел на тънките черва (дванадесетопръстника). След това се комбинира с жлъчните киселини в стомаха и храносмилателни течности от панкреаса, които помагат на червата да абсорбират хранителни вещества в кръвта.
Хепатит C може сериозно да попречи на способността на черния дроб да произвежда жлъчка. Възпаление на жлъчния мехур може да го направи болезнен за храносмилане на мастни храни. Затова, хората с хепатит C могат да се чувстват болка в горната дясна част на корема. Това може да се дължи на натрупване на течност в корема (асцит). Това се случва, когато увредения черния дроб не произвежда достатъчно албумин, вещество, което регулира количеството течност в клетките.
Други храносмилателни симптоми включват гадене, повръщане и загуба на апетит. Изпражненията може да станат бледи или с звят наглина , и урината може да потъмнее.
На централната нервна система-
Когато черния дроб не филтрира токсините от кръвта, те може да увредят централната нервна система (чернодробна енцефалопатия). Това може да доведе до различни симптоми, включително сладки или мухлясал дъх, отслабване на малки моторни умения, както и нарушения на съня. Сухота в очите и устата понякога са свързани с хепатит C.
А натрупването на токсини в мозъка може да предизвика объркване, разсеяност, лоша концентрация, и личностни промени. Разширено симптоми включват ненормално разклащане, възбуда, дезориентация, и неясен говор. Тежки случаи може да доведе до кома.

Кръвоносната система-
Черният дроб филтрира токсините от кръвта. Той също така произвежда протеини, необходими за "здрава" кръв и помага да се регулира кръвосъсирването. Лошо функциониране на черния дроб може да създаде проблеми на кръвния поток и увеличаване на налягането в вената, което води до черния дроб (на порталната вена). Това може да доведе до портална хипертония, която може да принуди кръв да се нахлуе в  алтернативна вена. Вената може да се спука, ако тя е твърде малка, причинявайки сериозни вътрешни кръвоизливи (кървене от варици).
Недобре функциониращ черен дроб не е в състояние да извлече правилно желязо от кръвта и да го съхранява за по-късна употреба. Това може да доведе до анемия.
Здравия черен дроб също помага конвертирането на захар в глюкоза и го съхранява за енергия. Твърде много захар в кръвта може да доведе до инсулинова резистентност и диабет тип 2.
Кръвни тестове могат да показват наличието на хепатит С антитела в кръвния поток. Ако имате антитела, това означава, че сте били изложени на вируса. В повечето случаи, втория кръвен тест се използва за потвърждаване на хепатит C диагноза.

Кожа, коса и нокти -
 Протеиновата молекула, наречена хемоглобин е част от червените кръвни клетки. Хемоглобинът пренася кислород и желязо до клетки в цялото тяло. Желязото е от съществено значение за поддържането на клетките, които изграждат здрава кожа, нокти,и косата.
Билирубинът е друга важна субстанция в хемоглобина. Когато черният дроб не може да свърши работата си, билирубин може да се изгради и да причини на кожата и бялото на очите ви да пожълтяват (жълтеница).

Ендокринната и имунната системи -
Ендокринната система регулира хормони. Като част на ендокринната система, на щитовидната жлеза доставя хормони в кръвния поток. Понякога хепатит С може да доведе до имунната система погрешно да атакува или поврди щитовидната жлеза. Това може да доведе до повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм), което може да доведе до нарушения на съня и загуба на тегло. Щитовидна (хипотиреоидизъм) може да ви накара да се чувствате муден. Според The Hepatitis Trust, това е по-често при жените, отколкото при мъжете.

И тук не е спомнато,но тъй като става на реч за объркване на имунната ни сисема,от там идва и проблема със артритните стави. Явно хепатита отключва автоимунни заболявания(разбира се това не е нещо задължително и всеки има различни проценти на увреждания и появяване на ези заболявания изобщо!)-диабет,артрит и също проблеми със щитовидката.

http://www.healthline.com/health/hepatitis-c/effects-on-the-body
« Последна редакция: Юли 18, 2014, 23:36:04 от Силвия Станиславова »
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Юли 18, 2014, 23:44:41 »
Здравейте на всички борещи се,на път да се сборят и приключили борбата с Хеп Ц..

Един месец от приключването на лечението ми и как се възтановявам от него..щото дробът е в почивка за тия 11 месеца,ама на другото май му се поразказва играта.

Ами тия кожни обриви,така и не са с уталожили. Кожата където си имах тези надигнати,сухи пачове  на доста места са останали там. Но не са червени- сърбят понякога пак. И също имам нови миниатюрни такива,които се появяват но не нарастват,че нали все пак не гълтам вече рибавирин.. НОса ми кървя два-три пъти през този месец,но раничките там почти ги няма вече,и в устата и устните изчезнаха напълно.

Движа се доста по-добре,имам енергия много по-вече,и храннето е много по-добре вече. Това сърцебиене обаче още си го имам и не знам кога това ще се оправи-по-леко е и не така често,ама си е тука..

И спането нещо не е много както трябва.

Жегите не ги понасям добре хич и много много се потя.

Ами това за сега,така вървят нещата при мен.

Айде и до скоро:))))))))))))))))))

:girl_in_love: :bye2:
Силвето

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юли 24, 2014, 18:17:03 »
Благодаря за отговора Силвия и се извинявам за закъснението.

Успешно възстановяване и само отрицателни резултати  :flowers:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Юли 24, 2014, 20:27:15 »
Благодаря Лиана:)))

:love5:
Силвето

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007