Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Моля за съвет

(1/2) > >>

Sassy:
Здравейте на всички. Нова съм във форума, но отдавна ви чета. За съжаление никой не се регистрира тук от хубаво. Имам нужда от съвет доколкото е възможно.
Става въпрос за баща ми, който е с алкохолна цироза, последен стадий. Напълно съм наясно, че положението е много сериозно, изчела съм каква ли не информация. Последните няколко месеца беше неколкократно в болница, но без подобрение. Има асцит, който лекарите не успяват да контролират. Постоянно източват течността, но тя отново се пълни. Съответно и албуминът му е много нисък. Хемоглобинът му е изключително нисък. Направи и бактериален перитонит. С хепаторенален синдром е. Енцефалопатията я овладяваме голе долу. Асат, алат и ггт са в норма. От около 2-3 месеца спря да употребява алкохол, но няма подобрение. Лекуващата лекарка ни посъветва да се интересуваме от трансплантация. Успяхме да се свържем с доктор Владов от ВМА, но по негово мнение е много рисковано, защото meld score му е много висок, 31. И сега сме в безизходица. Колебая се дали да не се консултираме и с УБ Лозенец. Или е по-добре да се откажем. Другото ми колебание е, ако все пак се решим на трансплантация, доколкото съм запозната периодът на изчакване докато се появи подходящ донор е доста дълъг. Може би, ако е приоритетен в листа на чакащите, но ... гаранция няма никаква. В семейството ми има млади членове, които сме готови да бъдем донори, ако сме съвместими. Но не зная дали е разумно да го подлагаме на този риск.
Ще съм благодарна, ако ми дадете някакво мнение или съвет.

ralkataaaaaaa:
Съжалявам че баща ти е с напреднала цироза. Аз лично не съм запозната и не мога да ти дам отговор за трансплантация,но се надявам някой по-компетентен да ти отговори.Според мен не се отказвайте и направете всичко възможно да го включат в списъците на чакащите.Аз съм с фиброза 3 заради вируса на хепатит Ц,никога през живота си не съм пила алкохол,но ето че съм пред цироза  :sad3: Но ако на мен ми се наложи трансплантация,не бих се и замислила дори.

Силвана Лесидренска:
Здравей Сасси,

Обърнете се и към Лозенец, никога не е излишно да се чуе и второ мнение. Баща ти проверяван ли е за хепатит- В, С или е абсолютно сигурно, че цирозата му е само от алкохол? На каква възраст е?

Sassy:
Здравейте !
Да, сигурни сме, че е алкохолна.  Не мисля, че е изследван за хепатит.
Най-вероятно ще пробваме и в Лозенец. Но предполагам, че повечето лекари ще са предубедени понеже е алкохолна цироза, един вид сам си го е причинил.
Относно  Мeld score не знам дали аз правилно смятам, но чрез калкулатори в интернет го изкарвам около 21-22. Но едва ли е възможно в болницата, където са го сметнали, да са го объркали.

Силвана Лесидренска:
Първото нещо- веднага да се изследва за хепатит В и С.
Ако искаш, изпрати резултатите му, да сметнем и ние скора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия