Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Моля за съвет

<< < (2/2)

Sassy:
Здравей Силвана,

Благодаря, че отговаряш, оценявам го :)

Ще потърся отново из изследванията, може и в началото да е изследван за хепатити.

Доколкото разбрах при калкулирането трябват билирубин, креатенин и ИНР.

Креатенин - 329
ИНР - 1,240
Общ билирубин - 19
Директен билирубин - 9

Другото, което ми е интересно е, че в началото беше на трансметил. И имаше период, в който лекарите казаха, че на черния дроб са се образували нови, здрави клетки. Но след това мина на легалон и урзофалк. Не можах да разбера защо го спряха.
Чета из интернет доста, но в българските сайтове няма никаква информация, освен във вашия форум. Относно асцита, единствено с диуретици ли е възможно да се контролира?

Силвана Лесидренска:
Здравей,

аз изкарвам скора 19, погледни този калкулатор: http://www.mdcalc.com/meld-score-model-for-end-stage-liver-disease-12-and-older/

Асцитът, в зависимост от тежеста, може да се контролира с парацентези, вливане на албумин, диуретици. Има консенсус на български гастроентеролози, виж тук: http://www.hapche.bg/sites/default/files/konsensusi/ascit_peritonit.pdf

Не мога да кажа защо са спряли Трансметил-а, може би са го заместили с друг препарат? По принцип той няма как да излекува дроба, само пооблекчава положението, но не е терапия, допълващ медикамент е.

Sassy:
Здравей,

Благодаря за линка за асцита, доста полезна информация беше.
Относно калкулатора, аз смятах на най-различни и не го изкарвам повече от 22. Може би трябва да помолим да го сметнат и на друго място.

Хубава седмица от мен :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия