Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Системна злоупотреба с алкохол и какво става с черен дроб

(1/4) > >>

jkolev:
Здравейте, нов съм във форума,
Приятно ми е да се запознаем. Жеко съм. Интересно ми е всичко за хепатите като цяло, чета много из нета, интересувам се и се надявам да допринеса с нещо към форума освен само да ви обременя с моите собствени алкохолични проблеми  :scream:

Иначе за мен малко. Доколкото знам от минали ми изследвания (пък и сега) - нямам нито B нито C вируса, но самичак, от глупост систематично си увреждам черния дроб през последните 5 години, (със едно "прекъсване на увреждането") от около 3 години.

За това за моя случай - май най-правилно е да се измисли нова болест - "Хроничен алкохолен хепатит", или "Хроничен алкохолизъм". Извинете ме за самоиронията, ако на някой му се струва цинична.

Аз - във рамките на 4 години вече за втори път съм диагностициран със лека форма на хепатит АСАТ АЛАТ м/у 500 и 1000. В смисъл казвам лека, защото няма пожълтяване - пази боже. И сега отново съм на Трансметил и хепапротектори за втори път от 4 години, и отново трябва да пазя диета 2 месеца, и отново не трябва да близвам алкохол 1 година.

Първия път откровено казано причината беше само алкохол. Умопомрачителни количества. Втория път (сега) комбинация с алкохол и транквиланти. Говоря за системна употреба на алкохол от 1 година като най-напред по-мъничко, примерно 50-100мл на ден, и с течение на времето увеличавайки до 400 - 500мл на ден, айде не всеки ден, имал съм "почивки", но почти всеки ден.

Искам да ви кажа да внимавате с алкохола, че прикачения файл показва второто ми изследване с коментари по него. Първото ми беше направено на 14-ти, а сега това, което публикувам (като картинка - прикачен файл) е второто, и е направено днес на 18-ти сутринта. Кажи - речи 3 дни разлика м/у двете. Гастроентеролога при когото бях на преглед ми каза да добавя долните 3 items към изследването, а именно: IgG, вир.хеп А (прясна инфекция) и вир. хи еп B (стара)

Как мислите ще отървавам ли и този път цирозата, или няма да я отървавам? То... луд умора няма, дет са вика - само се поти  :laugh:

Има прикачен файл (картинка) към тази тема - както се казва: "скрийншот на резултати от лаб. кръвни изследвания."  :oops:

tetibulka:
Колев,
тук всички гледаме да внимаваме с алкохола.
Гледай и ти да внимаваш, защото остави цирозата, гадно се умира от "алкохолен хепатит".
Ако въобще има около теб хора, които ги е грижа за теб, в някакъв момент ще те закарат в някое спешно отделение. Там ще те приемат, но и ще те вържат за леглото, защото ще буйстваш и ще заплашваш да взривиш болницата. Това значи, че ще си се опикаваш и насираш по цял ден и няма изобщо да си в състояние да промениш нещата. Отделно ще се подуеш и ще ти източват течност ежедневно, накрая (ако имаш късмет) ще те обявят за терминален, и ще ти сложат кранче - да си те източват в домашни условия. И до месец два ще умреш. Ще боли много преди да се преселиш.
Хубава вечер,
Дани

jkolev:

--- Цитат на: tetibulka в Юли 21, 2016, 20:44:15 ---Колев,
тук всички гледаме да внимаваме с алкохола.
Гледай и ти да внимаваш, защото остави цирозата, гадно се умира от "алкохолен хепатит".
Ако въобще има около теб хора, които ги е грижа за теб, в някакъв момент ще те закарат в някое спешно отделение. Там ще те приемат, но и ще те вържат за леглото, защото ще буйстваш и ще заплашваш да взривиш болницата. Това значи, че ще си се опикаваш и насираш по цял ден и няма изобщо да си в състояние да промениш нещата. Отделно ще се подуеш и ще ти източват течност ежедневно, накрая (ако имаш късмет) ще те обявят за терминален, и ще ти сложат кранче - да си те източват в домашни условия. И до месец два ще умреш. Ще боли много преди да се преселиш.
Хубава вечер,
Дани

--- Край на цитат ---

Благодаря за отговора Дани.
За сега мисля, че май няма да умирам от алкохолния хепатит. Мисля че се подобрявам след като спрях употребата на алкохол - вече 8-ми ден. Имам апетит, липса на уморяемост, пък и на 3-тия ден на изследването се видя как АСАТ спадна от 900 на 350.
Лечението: Трансметил, Карзил, Есенциале МАКС, диета, не прекалено много движение.
Мисля си (и се надявам), че възспалението не е "зациклило", а отминава   :medicine:

Но да, действително гастроентеролога ми каза, че има потенциал алкохолен хепатит да продължи, дори и след преустановяването на алкохола, и да се развие в автоимунно заболяване на черния дроб, и да стане точно така - както го описа ти (за мн. кратко време и мн. болезнено да си отида от този свят).....  :crying2:
Каза че IgG вил важен маркер за това, и за това ми го назначи. Слава богу резултата за него е добър.
Сега разбирам как шега с черния дроб не бива.

На мен голям проблем в момента ми е Ксанакса (транквиланта който взимам), и сега след като спрях алкохола, тъй като преди, когато го смесвах с него, имах нужда от по-малки дози Ксанакс, а сега когато спрях алкохола, имам нужда от по-големи дози Ксанакс, за да може нервната ми система да се чувства "нормално". Иначе ужасни са абстинентните симптоми, повярвай ми. В момента съм средно на около 4мг Ксанакс (alprazolam) на ден, което е страхотно голяма доза. Психиатъра ми се чуди как да я намали, но аз просто немога. Абстиненцията при опит за намаляване ме прави неспособен да се концентрирам и правя каквото и да е.

Иначе.... понеже останах без работа. Да не говорим, че и жена ми ме изгони, и съм сам.
Все пак успешно пускам CV-та, и ходя по интервю-та. Някак си успявам да се "събера", но ми коства много усилия.

Днес съм отново на преглед при психиатъра ми, да обсъдим отново какво да правим. Аз преди 2 седмици като й казах как съм смесвал алкохол със Ксанакс, тя ми каза да съм благодарен, че все още съм между живите, че е можело съвсем спокойно да си умра както спя, поради спиране на дишането.

Благодаря ви за отговорите и съпричастността на всички.

Buba:
Ами - да, за да си намериш работа и жена и за дойдат по-добри времена за теб първо трябва да оцелееш. Това ти е първостепенната задача - да спреш да се самоубиваш с тези химии. "Не мога" е в главата ти - ако искаш да живееш - можеш. Иначе при алкохолния хепатит и алкохолната цироза спасяването на черния дроб е много по-вероятно и прогнозите са по-благоприятни веднъж спреш ли да го заливаш с отрова. За много от нас, които спазваме всякакви ограничения, не пием алкохол, храним се здравословно и все пак вирусът на хепатита продължава да уврежда черния ни дроб без да зависи от нас и въпреки нашите усилия твоето саморазрушително поведение изглежда необяснимо.

jkolev:

--- Цитат на: Buba в Юли 22, 2016, 21:25:00 ---твоето саморазрушително поведение изглежда необяснимо.

--- Край на цитат ---

Първо, благодаря за отговора.

Резултат е от грешни професионални решения. Освен това (вече) 3 несполучливи опита за създаване на семейство - с безплодни връзки траещи повече от 2 години. С две думи: житейски несполуки + напредване на възрастта. Просто разочарованията и негативния емоционален багаж се натрупва, и страха от остаряване без семейство и деца се увеличава. На 35 навърешни съм. Ходя на психиатър, споменах.

Не знам дали сте чували че, значителен процент от мъжете които не успеят да се "задомят" - стават алкохолици.
.... то.... не че няма и задомени алкохолици с деца де :)

Не знам... може да не си го обясняваш, но това е обяснението за мен. Разбира се, не отричам и намесата на предразположености и слабости характера ми - от моя страна.

P.S: Само последната връзка може да се каже, че причината за раздялата частично беше хапчетата и алкохол. за 2-те предишни - не е имало такова нещо при мен, нито едното, нито другото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия