Привет отново,
да споделя с две думи ефекта от прегледа.
Ако трябва да съм откровен - получих повече информация спрямо това което получих на местно ниво, но по-малко от това което вече научих тук от форума...
В крайна сметка препоръката е да изследвам "anti HbsAg", което вече бях посъветван тук.... не се получи дискусия (всички доктори се дразнят, като им кажат "четох, че...") и не стигнахме до това трябва ли да си изследвам "HBV-DNA" и за хепатит Е...
Диагноза: "Вероятно е налице протрахиран хепатит В"
(така е дефинирана с "вероятно")
Прегледа на черния дроб не разбрах какво точно показа, при мануалния (опипване) ми казаха леко увеличен, но при ехографа ми казаха че по-скоро бил в норма.
Изписано е: Черен дроб - 128 мм, хомогенна структура
(за останалите органи (жлъчен мехур, холедох, панкреас, бъбреци) по-скоро пише неувеличен... не знам тук след като има данни дали означава проблем)...Препоръчаха ми да пия "
Изопринозин".... снощи погледнах малко в интернет, мисля че е някакво по-общо лечение за вируси и имуностимулатор, а нетолкова насочено към черен дроб.... Повечето коментари бяха че се изписва масово от всякакви лекари за всякакви заболявания, но имаше и индикации че на запад не е прието добре лекарството....
Не знам, надявам се да споделите
дали е обичайно да се предписва този Изопринозин при наличие или след изкаран хепатит ?=========================
И още нещо интересно - направиха ми ехограф на щитовидната жлеза....
Ще съм благодарен да споделите има ли някаква връзка изследването й със заболяванията на черния дроб ?
Направи ми впечатление още като се записвах по телефона, че сестрата ми издекламираха ценоразписа, освен прегледа, че ако се наложи ехограф на черен дроб, струва "Х" лева, ехограф на щит.жлеза -....., зачудих се защо ми го казва, но реших че понеже не знае за какъв преглед съм.....
В крайна сметка ми направиха всички неща по ценоразписа... някак си останах с впечатление, че така и така съм там, могат да ми "продадат" и този преглед....
Поне от достата неща, които изчетох до момента не попаднах на връзка между щит.жлеза и черен дроб.... има ли някаква, която съм пропуснал ?