Браво,Данаиил!
Поздравявам те за смелостта,страхотно,страхотно!!!!!
Вчера и аз открих една статия в нета за индийския аналог на тези лекарства и се поинтересувах от Натко Фарма.
Всичко си изглежда съвсем истинско и легално,но понеже има едни алчни мизантропи в една открадната земя,наречена САЩ,
които не ги интересува нищо друго освен милиардите долари,които могат да припечелят от незнанието на хората и корумпираните служители в правителствени организации и политическа власт,информацията остава трудно достъпна.
Разрових се се доста и намерих фармацевтичен сайт в който се продават най-различни разработки на тези лекарства,
това,което е произведено в САЩ,беше на цена около 35 000 долара,а индийския вариант беше около 300-600 долара,
представете се за какво безумие става дума...
Въпросното лекарство за 35 000 долара е на Gilead Sciences(САЩ),които "помогнаха" на хора като Ани(39г.,тук прочетох историята й,в този форум),
и няколко други човека в критично състояния,само че това не беше помощ от драго сърце,а това е РЕКЛАМА,придружена неминуемо и съответно с нужните обвързващи договори,от които следва обещанието(черно на бяло),че те ще бъдат единствената компания от която нашата здравна каса ще набавя тези лекарства. Оттам и пламна скандала,не отдавна,че са се появили доставчици с по-ниски цени,но нашата мила Здравна каса не иска да разглежда техните оферти---хаха,познайте защо! Та цялата тази работа е свързани не с много пари,а с ужасно много пари и борбата е жестока.
НАТКО ФАРМА със сигурност са били предупредени/заплашени по един или друг начин,да продават лекарствата си само в Индия и Азия, и така наречения трети свят,защото става дума за стотици милиарди приходи,ежегодно.
Лошото е,че тази информация остава покрита умишлено и,защото нашите бедни политици,все гледат да изкарат някой лев за себе си,и се поддават много лесно на корупционни сделки,с уговорката,че ще има за тях. Харчат се едни милиони от бюджета на страната,за лечение,което може да струва на държавата СТО ПЪТИ по-малко,не два или три пъти,а СТО ПЪТИ по-малко. Представете си!
Но това е фармацевтичната мафия и ние,дребните хорица няма как да променим това,може би,не съм съвсем сигурна в това!!
Ако се вдигнем задружно,със съгурност можем да променим нещо,но българите не са от най-задружните народи,за това имам съмнения,но не отричам че е възможно.
Единственото,което можем да направим е това,което е направил Данаиил,да се измъкнем от мъките на нашата здравна система и да действаме самостоятелно, както ще направя и аз,тъй като вече година и половина знам за наличието на хепатит С в кръвта ми и всеки път чувам едно и също,след няколко месеца ще стане ясно,отивам след няколко месеца и отново чувам: "след няколко месеца ще стане ясно...." и все не става ясно.
Сега изглежда вече,че е ясно, ВСИЧКИ БОЛНИ ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ! Ха!Да ама не съвсем!
Отречената в цял свят интерферонова терапия,бе спряна,но отново се завърна у нас,хаха,прекрасна новина!Честито на печелившите!!
Оказва се и друго нещо,за генотип 3 все още няма лекарства в България. (Но в Индия има,както каза Данаиил,на цената на Айфон!)
Много ми е интересно,как ще се решава кой ще бъде лекуван с интерферон и кой с Харвони(новата терапия,подходяща за генотип1)....
Ако нямате връзки или не сте наясно ще се опитат да ви пробутат интерферон,а това,че интерферона е по-вреден от самия вирус,малко хора са наясно,и че това са химиотерапевтични медикаменти,от които последствията за организма могат да бъдат абсолютно катастрофални и именно затова този метод на лечение е отречен в цял свят,след появата на новите разработки от биологични медикаменти.
Моят лекуващ лекар наскоро ми каза: " Спокойно,всички ще бъдат лекувани от 1 март. Е,ще отнеме 2-3 месеца.....но спокойно!"
Аз вече чакам година и половина-две, и това изречение си го превеждам,че ще трябва да чакам ОЩЕ(каквото чувам всеки път)...
Но какво точно чакам,също не е ясно....Лекарства за моя генотип(3) в България все още няма и един Бог знае кога ще проима...
По думите на г-жа Лесидренска, имам две опции - инферон или терапия с Харвони,и от двете успеваемостта е около 60-70%, т.е. не мога да съм сигурна,че ще бъда излекувана...Което означава,ОЩЕ ходене по мъките в неяснота.....и в крайна сметка реших,че
няма да чакам,а ще действам с индийските лекарства, ще си ги платя от джоба и след 3 месеца,живот и здраве,ще съм здрава.
Аз съм 39 години,нямам деца,а имам желание за това,часовника тиктака в тази възраст и всеки месец или година е от значение,
жените знаят това отлично!
Тъй като съм пътувала из Индия няколкократно и създадох контакти с хора на които мога да имам доверие,вече се свързах с някои от тях,да помогнат да си набавя тези лекарства. Пожелайте ми успех и целта с която пиша този пост е просто за да дам някаква яснота по този казус и ако има хора като мен на които им е писнало да чакат в неизвестност,тази информация да им бъде в помощ.
Искам да попитам Данаиил,как се снабди с тези лекарства и ако можеш да кажеш точната дозировка на ден от двата препарата.
Благодаря предварително и успех на всички в тази борба,която ни обединява!