Автор Тема:  15 години хроничен хепатит С генотип 3  (Прочетена 25264 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Даниил Андреев

• Гост
15 години хроничен хепатит С генотип 3
« -: Декември 29, 2016, 08:53:55 »
Преди 15 години дарявах кръв и не обърнах голямо внимание на листа хартия, който ми беше пратен в пощенската кутия, в който пишеше, че имам антитела на хепатит С, направих хлапашка по това време асоциация, че щом има антитела значи вируса е победен, не съм боледувал през годините, за това не съм си правил тестове за кръв и урина, не ми се е налагало да ходя по доктори , освен на заболекар, началото на лятото на 2016, реших просто профилактично да си направя кръвни изледвания, които показаха завишени АЛАТ и АСАТ, което индикираше че имам някакъв проблем, в последствие се оказа хепатит С генотип 3, вече разбрах какво ми е коствало хлапашкото мислене преди 15 години, и се почна моята сага по ходени на мъките, по незнайно кава причина АЛАТ, АСАТ и ГГТ почнаха да ми скачат главоломно всяка седмица не с единици а с десетици , след като биопсията ми показа А2Ф2, здравната каса ми намазаха ските и ми биха шута, с една дума първо трябва да станете по зле за да станете по добре, след толкова стрес и напрежения, реших да си купя лекарството, първото с което се сблъсках бяха ужасяващите цени за пълния курс на лечение за нашия стандарт на живот, бях се отчаял, явно ще  трябва да чакам до Ф3, но не се отчаях да търся, което ми се отплати в дългосрочен план.Рискувах с индиски генерик, първо с което се сблъсках беше цената, веднага си помислих не може да бъде такава, като на един айфон 7, ако е измама поне няма се набутам много, бях отчаян, въпреки че прочетом хилядите коментари в нета че всичко е реално с положитеелн ефект, допълнително разбрах, че създателя на Совалди Фармасет, който е предлагал пълен курс за лечение от 12 000$ е бил закупен от Гилид Саянс, които съответно превръщата пациентите в дойни крави и касички като надуват главоломно цените, като си запазват лъвския пай и правото да продават в Европа и САЩ , за Африка и Азия дават лиценз на индийски компании, които могат да си определят сами цените, хвърлих заровете и каквото сабя покаже, взех си пълен курс 12 седмици Софосбувир + Даклатасвир, преди да започна октомври месец АЛАТ АСАТ и ГГТ ми бяха

ACAT      176.90   U/L   < 42.00
AЛAT      350.00   U/L   <41.00
GGT    62,30 U/L   M 15.0 - 60.0 ;>K 10.0-40.0
виремия 250 000

След 4 седмици лечение Софосбувир + Даклатазвир HCV RNA показва че нямам вирус в кръвта, АЛАТ и АСАТ са следните.

АСАТ 29.29 U/L < 42.00
АЛАТ 66.32 U/L < 41.00
GGT  23.64 U/L  М 15.0 - 60.0

« Последна редакция: Декември 29, 2016, 09:03:45 от Даниил Андреев »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: 15 години хроничен хепатит С генотип 3
« Отговор #1 -: Януари 09, 2017, 19:29:13 »
Здравей, Даниил.

Радвам се, че лечението ти върви по план. Желая да го завършиш успешно!

п.с. бих искала да поясня за останалите форумци, че Даниил е един от двамата души, за които става на въпрос тук: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4757.0;topicseen

Правя тази забележка, не за да предизвиквам полемики, а защото искам комуникацията във форума да бъде ясна и без "скрито-покрито".
« Последна редакция: Януари 14, 2017, 10:42:14 от Силвана Лесидренска »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #2 -: Януари 15, 2017, 18:34:25 »
Не съм се регистрирал с измислен ник(като някой), не бих си написал името, ако исках да се крия, всеки сам си определа как иска да се лекува, легално, нелегално, на границата на закона, всеки сам си приценя рисковете и ползите, затова и се нарича "борба", нито съм излъгал някой, нито съм скрил нещо, моето място за лечение съм го освободил вече за някой друг нуждаещ се.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Януари 15, 2017, 20:34:47 »
Успех Данаил!
Пиши, ако имаш нужда от подкрепа или да споделиш как върви лечението ти!
Стискам палци! :)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2017, 14:32:00 »
09.08.2016

контролен 08.02.2017

Кръвните изследвания са много добри, това беше моята история, пожелавам на останалите лека и успешна терапия.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2017, 14:41:42 »
Чудесни резултати, Даниил. Успех и занапред.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2017, 18:45:18 »
Аз също те поздравявам за излекуването Даниил , и ти благодаря, че сподели опита си!

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2017, 21:09:42 »
 :clap:

Чудесно, Данаил! Браво, браво, браво!!!
Искрено се радвам за този резултата!
Бъди много, много здрав и безкрайно щастлив! :)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2017, 00:28:43 »
 :congrats:
Поздрави, колега!

Дано този резултат да е завинаги!  :carate:
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен Изит

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2017, 12:36:51 »
Браво,Данаиил!

Поздравявам те за смелостта,страхотно,страхотно!!!!! :bravo2:

Вчера и аз открих една статия в нета за индийския аналог на тези лекарства и се поинтересувах от Натко Фарма.
Всичко си изглежда съвсем истинско и легално,но понеже има едни алчни мизантропи в една открадната земя,наречена САЩ,
които не ги интересува нищо друго освен милиардите долари,които могат да припечелят от незнанието на хората и корумпираните служители в правителствени организации и политическа власт,информацията остава трудно достъпна.
Разрових се се доста и намерих фармацевтичен сайт в който се продават най-различни разработки на тези лекарства,
това,което е произведено в САЩ,беше на цена около 35 000 долара,а индийския вариант беше около 300-600 долара,
представете се за какво безумие става дума...
Въпросното лекарство за 35 000 долара е на Gilead Sciences(САЩ),които "помогнаха" на хора като Ани(39г.,тук прочетох историята й,в този форум),
и няколко други човека в критично състояния,само че това не беше помощ от драго сърце,а това е РЕКЛАМА,придружена неминуемо и съответно с нужните обвързващи договори,от които следва обещанието(черно на бяло),че те ще бъдат единствената компания от която нашата здравна каса ще набавя тези лекарства. Оттам и пламна скандала,не отдавна,че са се появили доставчици с по-ниски цени,но нашата мила Здравна каса не иска да разглежда техните оферти---хаха,познайте защо! Та цялата тази работа е свързани не с много пари,а с ужасно много пари и борбата е жестока.
НАТКО ФАРМА със сигурност са били предупредени/заплашени по един или друг начин,да продават лекарствата си само в Индия и Азия, и така наречения трети свят,защото става дума за стотици милиарди приходи,ежегодно.

Лошото е,че тази информация остава покрита умишлено и,защото нашите бедни политици,все гледат да изкарат някой лев за себе си,и се поддават много лесно на корупционни сделки,с уговорката,че ще има за тях. Харчат се едни милиони от бюджета на страната,за лечение,което може да струва на държавата СТО ПЪТИ по-малко,не два или три пъти,а СТО ПЪТИ по-малко. Представете си!
Но това е фармацевтичната мафия и ние,дребните хорица няма как да променим това,може би,не съм съвсем сигурна в това!!
Ако се вдигнем задружно,със съгурност можем да променим нещо,но българите не са от най-задружните народи,за това имам съмнения,но не отричам че е възможно.

Единственото,което можем да направим е това,което е направил Данаиил,да се измъкнем от мъките на нашата здравна система и да действаме самостоятелно, както ще направя и аз,тъй като вече година и половина знам за наличието на хепатит С в кръвта ми и всеки път чувам едно и също,след няколко месеца ще стане ясно,отивам след няколко месеца и отново чувам: "след няколко месеца ще стане ясно...." и все не става ясно.

Сега изглежда вече,че е ясно, ВСИЧКИ БОЛНИ ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ! Ха!Да ама не съвсем!
Отречената в цял свят интерферонова терапия,бе спряна,но отново се завърна у нас,хаха,прекрасна новина!Честито на печелившите!!
Оказва се и друго нещо,за генотип 3 все още няма лекарства в България. (Но в Индия има,както каза Данаиил,на цената на Айфон!)
Много ми е интересно,как ще се решава кой ще бъде лекуван с интерферон и кой с Харвони(новата терапия,подходяща за генотип1)....
Ако нямате връзки или не сте наясно ще се опитат да ви пробутат интерферон,а това,че интерферона е по-вреден от самия вирус,малко хора са наясно,и че това са химиотерапевтични медикаменти,от които последствията за организма могат да бъдат абсолютно катастрофални и именно затова този метод на лечение е отречен в цял свят,след появата на новите разработки от биологични медикаменти.

Моят лекуващ лекар наскоро ми каза: " Спокойно,всички ще бъдат лекувани от 1 март. Е,ще отнеме 2-3 месеца.....но спокойно!"
Аз вече чакам година и половина-две, и това изречение си го превеждам,че ще трябва да чакам ОЩЕ(каквото чувам всеки път)...
Но какво точно чакам,също не е ясно....Лекарства за моя генотип(3) в България все още няма и един Бог знае кога ще проима... :scream:
По думите на г-жа Лесидренска, имам две опции - инферон или терапия с Харвони,и от двете успеваемостта е около 60-70%, т.е. не мога да съм сигурна,че ще бъда излекувана...Което означава,ОЩЕ ходене по мъките в неяснота.....и в крайна сметка реших,че
няма да чакам,а ще действам с индийските лекарства, ще си ги платя от джоба и след 3 месеца,живот и здраве,ще съм здрава.

Аз съм 39 години,нямам деца,а имам желание за това,часовника тиктака в тази възраст и всеки месец или година е от значение,
жените знаят това отлично!

Тъй като съм пътувала из Индия няколкократно и създадох контакти с хора на които мога да имам доверие,вече се свързах с някои от тях,да помогнат да си набавя тези лекарства. Пожелайте ми успех и целта с която пиша този пост е просто за да дам някаква яснота по този казус и ако има хора като мен на които им е писнало да чакат в неизвестност,тази информация да им бъде в помощ.

Искам да попитам Данаиил,как се снабди с тези лекарства и ако можеш да кажеш точната дозировка на ден от двата препарата.

Благодаря предварително и успех на всички в тази борба,която ни обединява!

« Последна редакция: Февруари 25, 2017, 13:18:30 от Изит »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #10 -: Февруари 25, 2017, 13:05:12 »
ИЗИТ, интерферон е само за генотип 3, бъди коректна в изказа си, защото така казано от теб, едва ли не е валиден за всички генотипове. Интерферонът има процент на успеваемост при генотип 3 приблизително колкото Харвони, затова е оставен в критериите. А това да нямаме даклатасвир в България е по вина на фарма фирмата, за която сме малък пазар и не го регистрираха.
Заради делото, което водим и нечовешките усилия, които полагаме от незнамсиколко време, критериите се отварят за всички пациенти. Дано няма изненади.
Бих посъветвала хората да изчакат малко, за да видят как ще тръгне новата система, преди да се хвърлят на генериците. В крайна сметка за какво плащат здравни осигуровки?
Натко не са били заплашвани или каквото и да е било, в крайна сметка те съвсем доброволно са си подписали договор с Гилеад, за да произвеждат лекарствата им и да ги продават в т.нар. страни с нисък стандарт. И те и правят милионите, че даже и леко наготово. Нека сме честни.

Неактивен Изит

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #11 -: Февруари 25, 2017, 13:51:58 »
Г-жа Лесидренска,аз ви благодаря от името на всички заразени с този коварен вирус,не по наша вина. Аз не съм имала никакви кръвни манипулации освен ходене на зъболекар в поликлиника и по всяка вероятност заразяването е станало там,но няма начин да се докаже нищо и  всеки се бори както може. Здравни осигуровки,аз се убедих,че плащам само за да хабя нерви и все нещо има за доплащане,все нещо здравната каса не покрива и ето,че в крайна сметка ще си платя и това лечение от джоба,но поне ще си спестя нервите и чакането,надявам се.
Направих си една елементарна сметка,че ако не си плащам здравни осигуровки ежемесечно,ми излиза по-евтино като си направя 1-2 контролни прегледа в годината. Единственото с което ни държат под контрол е страха да не изпаднем в нужда от по-сериозна операция или интервенция...

За интерферона не ви разбрах,оставен е в категориите за да се лекува само генотип 3,тъй като все още системата ни няма достъп до лекарства от новите терапии,така ли?

Вижте,най-малко искам да споря или да нападам вас-лично,не знам защо сте останали с такова впечатление,наистина!?!
Възмущавам се единствено от глобалната ситуация в която се намираме и от алчната, фармацевтична, и всякаква друга политика на САЩ, да изнудват цели правителства по какъвто и да е начин. И кой какво получава наготово,ние няма как да знаем. САЩ не дават никога,нищо наготово
на някой,без да имат изгода от това!Имам личен опит със здравната им система,живяла съм там няколко години,и зная точно за какво става въпрос - ЗА ПАРИ! Здравните осигуровки в САЩ са много скъпи и малко хора могат да си го позволят,цените на здравните услуги са зашеметяващи и ако имаш сериозен проблем си ОБРЕЧЕН. За съжаление,такава информация,трудно става глобална,по обясними причини. Не искам да задълбавам повече в проблемите на американската,здравна система,ние сме в България и се борим с нашата здравна с-ма,която много скоро обаче ще стане като американската,тежко и горко на България. Дано не го доживеем!

Всичко Добро и успех на всички!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2017, 14:14:35 »
Аз не споря, а изразявам своето мнение, както всеки един от нас
 Няма нужда от такова официално обращение, и аз съм в кюпа като всички пациенти. Мисля, че за тези 10 г.от както се мъкна по болници, че съм добила ясна представа за здравната ни система.
Ако можех да избирам, нямаше да плащам осигуровки, но такова е положението.
Смятам, че държавата поне ни дължи лечението, вместо пациентите да се оръсват допълнително за генерици. Това разбира се, го казвам за хората, които могат да чакат, при тези с цироза е друго.
Пациентите следва да подходят внимателно при избора на това как ще се лекуват, защото колкото и лечението по ЗК да е комплицирано, то и с генерика не е цвете-дали ще купиш истински, как ще го внесеш и кой ще те следи-най-големия проблем с който се сблъскват всички, непомислили предварително.
Затова всичко трябва да се прецени, а не юруш на маслините.
Да, интерферон се дава само при генотип 3, за другите лечението е с ДААс. Пише го в критериите :)

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2017, 19:44:03 »
Писъл съм Ви на лично, за да не нарушаваме правилата на форума

Неактивен Изит

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Февруари 25, 2017, 22:48:04 »
Благодаря!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007