Автор Тема:  Разчитане на резултат и молба за пояснение за пътя на заразяване  (Прочетена 8712 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен koralche

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте,
При профилактични изследвания на мъжа ми излязоха много завишени чернодробни ензими:
АсАТ 98.8
АлАТ 222,5
Гама ГТ 222
По препоръка на гастроентеролог, преди прегледа пуснахме хепатит Б и С и... Теста за Хепатит Б излезе положителен.
Днес аз си пуснах изследвания:
HBsAg             отрицателен
anti - HBsAg    <5.0
anti - HBc total  отрицателен
До колкото разбирам аз не съм се сблъсквала с вируса, но ми е чудно как е възможно да не ме е заразил... Очевидно хепатита му е активен щом има нарушена чернодробна функция. Други изследвания за сега не сме му правили, чакаме доктора да каже... ще му правят и биопсия но чак на 1.04.
Моля за Вашето мнение.
Благодаря!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3191
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей,

Не е задължително да ти е предал вируса,  може да е с нисък вирусен товар например. Сега трябва да си сложиш ваксина.
Препоръчвам ти да прочетете внимателно новата ни брошура за хепатит В: https://www.hepactive.org/novata-ni-broshura-za-hepatit-b-e-tuk

Успех на биопсията и ако имаш въпроси, пиши.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен koralche

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте, отново!
Съпругът ми го приеха в Иван Рилски за биопсия, но така и не му я направиха. Пуснаха му hbv dna , резултата е 617 UI. Проф. Антонов му е правил фиброскан, който не показал никакво увреждане на ч.дроб. Асат и Алат леко са се занижили , като Алат е 182, а Асат е 78. ( от 1,5месеца не пие алкохол). Не са му правили тест за HBVe.
Моля отново за мнение. Сега какво следва...да се следи? Лекуващия го лекар му е казал след седмица отново да си пусне Асат и Алат.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3191
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
При никакво увреждане на черния дроб и толкова нисък вирусен товар, НЕ се започва лечение. Следи се състоянието и при нужда се реагира.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен koralche

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте,
Днес разбрахме резултата от теста за Хепатит D и се оказа положителен . Бях се успокоила, но прочетох, че хепатит Б + Д е доста лоша диагноза и изход с цироза е често срещан. Ще се радвам, ако някой ми разясни малко повече по темата.

Неактивен koralche

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте, отново,
Пиша, за да споделя , отчасти разочарованието си, отчасти защото ме е страх... направиха биопсия на съпруга ми и резултата е  А3 + Ф3. Стеатоза липсва. Разочарована съм от фиброскана - беше показал Ф0... очакавах биопсията да покаже най-много Ф1.... но Ф3 ми се струва ужасно много. Както и да е. Днес ще направим финални изследвания и ще подаваме документи за Пегасис другата седмица. И не е лошо човек да си знае, че на фиброскана доверие не може да се има.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007