Автор Тема:  Неуточнена диагноза  (Прочетена 19302 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Неуточнена диагноза
« -: Януари 13, 2017, 16:15:21 »
Здравейте, на 27 години съм и ехографски съм диагностицирана с леко увеличен черен дроб от стеатозен тип. При рутинни кръвни изследвания имах завишен АСАТ и АЛАТ, като АЛАТ-а беше 125. Пия Сиофор 1000мг 2 пъти дневно заради инсулинова резистентност, която ми откриха преди 3 години, тъй като напълнях с около 20 кг за година и половина, които не успях да сваля въпреки всичките си усилия. До преди 2 месеца пиех Логест, който по препоръка на гастроентеролог спрях. Преди 3 години имах леко завишен TSH около 5, който нормализирах с Еутирокс. Изследвана съм и за Хашимото, като изследванията бяха в норма.
Лечението ми започна с Легалон 2х1, но на контролните изследвания АЛАТ-а беше 190,АСАТ 43. Отдадоха го на това, че бях пила Ципрофлоксацин 5 дни.
Направих си 20 дни след това нови изследвания АЛАТ-а е 135,АСАТ 43, като в момента съм на Трансметил. Назначени са ми изследвания за Епщайн-Бар / инфекциозна мононуклеоза. Изследванията за Хепатит са отрицателни.

Това са ми последните изследвания.

Клинична химия

АсАТ S 43 IU/l 0 - 32 IFCC
АлАТ S 135 IU/l 0 - 33 IFCC
ГГТ S 51 IU/l 0 - 40 IFCC
Алк. Фосфатаза S 75 IU/l 35 - 105 IFCC

Серология (инфекциозни болести)

Хепатит В, HBsAg (скрининг тест) S (-)negative NA Manual
Хепатит C, (HCV)-антитела S (-)negative NA скрининг тест
Хепатит А (HAV-IgM-Ab) S 0.378 COI 0 - 1 ECLIA
COI COI > 1.00 - POSITIVE
COI-Cutoff index

Все още не могат да констатират от къде се е появила тази стеатоза. Нямам фамилна обремененост. Алкохол не пия, храня се редовно и сравнително здравословно, опитвам се да спортувам.
Оплаквания не съм имала до момента на излседването освен сърбеж на главата, който ми казаха, че е породен от дерматит, и това, че не ми се ядеше месо. В момента имам една тъпа болка ниско в дясно на гърба откакто пия трансметила. Ще го сменя с Есенциале форте по препоръка на гастроентеролога. Висока съм 172 и съм 75 кг.

Моля за съдействие, тъй като се чувствам като игленик от толкова кръвни изследвания и все още никой не може да каже какво ми има.
« Последна редакция: Януари 13, 2017, 16:45:16 от MilenaK »

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Неуточнена диагноза
« Отговор #1 -: Януари 13, 2017, 19:32:44 »
Ако изследвания за всички хепатити са правени само веднъж и в само 1 лаборатория, препоръчвам да си ги направиш пак всичките в друга лаборатория. За да си 100% сигурна, че вирусен хепатитът отпада като опция.

За болест на Уилсън да са те изледвали?

:smile: :smile:

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Януари 13, 2017, 22:00:11 »
Здравейте,
Благодаря за отговора. Не съм изследвана за Болест на Уилсън. За хепатит съм си правила няколко изследвания и винаги са били отрицателни. 2015 год за първи път беше леко завишен АЛАТ, но повторих теста в друга лаборатория и АЛАТ беше 47, АСАТ беше в норма. Общия билирубин е 10.04

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Януари 13, 2017, 22:16:02 »
Привет, Милена,

в коя болница се провежда консултацията и при кой лекар?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 14, 2017, 14:20:12 »
Здравей,
В Сити клиник при д-р Чавушан. Изследванията правя в Бодимед

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
« Отговор #5 -: Януари 14, 2017, 19:16:11 »
С какво се храниш? От това, че не можеш да свалиш килограми и от това за месото.. ми се струва, че си на високовъглехидратна диета с малко протеини и почти никакви животински чисти мазнини. Ако е така, от това ти е стеатозата. Аз изчистих омазнен черен дроб изключвайки въглехидратите - като не се изразходят, те се отлагат като мазнини там и в кръвта.

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Януари 14, 2017, 20:38:10 »
Месо отскоро не ям. Ако включвам месо е най-вече риба и понякога пилешко. Ям черен гляб, ако ям такъв, но се старая ако ям нещо високовъглехидратно да е сутрин. Сладко също рядко ям. Сирене и яйца консумирам често, колбаси почти никакви. Начина ми на живот не е особено динамичен, тъй като работя в офис. Напълняването ми е само в коремната област. Старая се да изключа и пърженото. Като цяло порциите са ми малки и бързо се засищам.

Напълнях най-вече заради джънк фууд, в комбинация със заседнал начин на живот у доста стрес и ефекта е на лице. Силно се надявам да се окаже от храна  :bravo2:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
« Отговор #7 -: Януари 14, 2017, 21:46:42 »
Моите "правила" са - прясно месо (предимно свинско мазно, врат например и мазно телешко), яйца, масло, зрели млечни продукти, всичко това с минимална термична обработка, както и доста зеленчуци. Почти никакви ориз и картофи (много подценявана е вредата им.. страшно много се пълнее от тях). Черен хляб по малко и рядко, иначе почти нищо с бяло брашно и захар. Никакви сладки напитки, главно вода и никакъв алкохол почти (бяло вино чат пат само по малко). Никакви пакетирани храни (което е главно джънк) и колбаси. Плодове от тези с по-малко захар, а от другите рядко и по малко. Но на мен този режим не ми е проблем, защото обожавам месо, масло и яйца. Така свалих 30кг за 2 години и си изчистих черния дроб, както и си нормализирах липидите в кръвта и захарта.
"Вдъхновен" е новият ми начин на живот от тук -> http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

Дано ти е от полза, но не прави нищо без да си следиш показателите :)

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Януари 15, 2017, 21:29:26 »
Благодаря за информацията  :congrats: Старая се да се храня максимално здравословно предвид високите показатели на черния дроб. Диетолог ми препоръча извара вместо сирене, която била подходяща за изчистване. Скоро ще си пусна изследвания и от утре съм на Есенциале Форте, тъй като от Трансметила ме боли и корем и гърба ниско в дясно

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Януари 16, 2017, 15:13:55 »
Здравейте отново,

Диагнозата е неалкохолен стеатозен хепатит породен от метаболитен синдром. Остава да видя какво ще покажат и изследванията, за да се потвърди.

Неактивен Stunned

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 31
    • Профил
« Отговор #10 -: Януари 18, 2017, 08:56:37 »
Привет,

извинявам се, че се включвам с питане, вместо с отговори, но ми стана интересно - това омазняване (мисля че това беше "Стеатоза"), свързано ли е с "Увеличение на черния дроб" или двете неща не е необходмо да вървят заедно ?

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #11 -: Януари 18, 2017, 13:28:27 »
Стеатозата (омазняването на черния дроб) води до увеличение на дроба и образуването на фиброза.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен MilenaK

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Януари 18, 2017, 16:46:05 »
Здравейте,

Увеличението, по думите на гастроентеролога, е незначително предвид омазняването. Откакто пия Есенциале форте болката изчезна и определено се чувствам по-добре. Средата на следващия месец ще правя контролни изследвания и ще видя как се движат ензимите. Препоръчаха ми леки тренировки и балансирано хранене за момента в комбинация с медикаментите.

Неактивен Milka

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #13 -: Юни 16, 2018, 15:27:39 »
Здравейте,
На брат ми му откриха хепатит б, при случайни изследвания на асат и алат. Първначално те бяха асат 50, алат 102.Лекарката каза да се тества за хепатит б и се оказа положителен. Беше на преглег при гатроентеролог, казал му е че ще трябва да влезе в болница за допълнителни изследвания. В момента алат е 500, асат е 200. На ехографски изследвания пише, леко увеличен черен дроб, с по грубовата хипоехогенна структура.Леко задебелен контур. Няма асцит. Жлъчен мехур, панкреас, слезка и бъбреците б.о.
Моля за коментар на тези изследвания.
Заключението е дифузен процес на черен дроб (HVB).
 Притеснени сме много.
Благодаря предварително!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
« Отговор #14 -: Юни 16, 2018, 17:22:27 »
Здравей, възможно е да брат ти да кара остра фаза на вируса в момента- инкубационния период на вируса е 2-6 месеца и е възможно да сте го засекли в началото и затова сега чернодробните да се покачват. Има ли други оплаквания- грипоподобни симптоми,бели изпражнения,тъмна урина? Необходимо е наистина да се направят допълнителни изследвания, но това ще ви назначи лекуващия лекар, за да се определи дали вируса е остър или хроничен. Не се шашкайте предварително, сега е много важно брат ти да е спокоен.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007