Автор Тема:  Отново позитивен aHCV тест  (Прочетена 9944 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Kremi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Отново позитивен aHCV тест
« -: Януари 23, 2017, 17:33:23 »
Здравейте! Измина година и половина след края на моето интерфероново лечение, което да ви припомня, завърши успешно. Постепенно интерфероновите спомени взеха да избледняват, но до днес! Днес си направих пълна кръвна картина и вирусология и ето, че теста за хепатит С отново е положителен т.е. aHCV>59.39 Тази седмица ще си направя и количествен тест , за да ми се разясни напълно картинката , но дотогава има много време, а в мен страховете вече набират скорост и имам нужда от вашето мнение. Принципно съм наясно, че след като веднъж сме излекували вируса, теста за антитела остава положителен, но аз бях си правила преди 6 месеца тест за антитела , който беше отрицателен. Малко съм объркана , моля нека хората които са преборили вируса да пишат какво им покава теста за антитела. Лош признак ли е според вас веднъж негативен и после позитивен резултат?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Отново позитивен aHCV тест
« Отговор #1 -: Януари 23, 2017, 19:15:59 »
Негативният е бил грешен, антителата остават завинаги. С течение на годините тяхното ниво спада и някои тестове може да не ги засичат толкова добре, особено ако са бързи, но при теб лечението е било скоро, така че няма как толкова скоростно да са намалени антителата.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Януари 23, 2017, 19:35:39 »
Съгласен съм с Силвана.

Аз по бих се притеснил ако anti HCV е отрицателен. Антителата си остават за живот. Целта им е да те пазят, затова нека са си там. Ако пак да не дава Господ се срещнем с вируса, антителата вече са там (а не тепърва да се създават) и бързо ще умъртвят гадината.

:smile: :smile: :smile:

Неактивен Kremi

• Немедицинско лице
  • **
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #3 -: Януари 23, 2017, 19:46:30 »
Благодаря ти, Силвана за бързия отговор! Преди да направя първия тест очаквах да даде положителен резултат и горе -долу бях спокойна , че какъвто и резултат да даде вирусологията, всичко си е в реда на нещата. Когато отчете отрицателен резутат бях толкова щастлива , че не помислих за възможна грешка в изследванията. Просто реших, че имунната ми система бързо е изчистила антителата и някак си се почувствах и аз като нормалните хора...Днес всичко ми се обърна, представяйки си всевъзможни сценарии, защото реших че отново се е пръкнал моя " приятел" и тази разлика в резултатие не е случайна, при условие че ги правя в една и съща лаборатория. Сега се поуспокоих малко, все пак съм решила да си пусна един ПСР тест , че от края на лечението не съм проверявала как вървят нещата .

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Януари 23, 2017, 19:59:17 »
Съгласен съм с Силвана.

Аз по бих се притеснил ако anti HCV е отрицателен. Антителата си остават за живот. Целта им е да те пазят, затова нека са си там. Ако пак да не дава Господ се срещнем с вируса, антителата вече са там (а не тепърва да се създават) и бързо ще умъртвят гадината.

Само че, за жалост, антителата срещу HCV не са протективни! Т.е. те остават за цял живот, но не предпазват от повторно заразяване. ;)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Kremi

• Немедицинско лице
  • **
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #5 -: Януари 23, 2017, 20:04:57 »
Благодаря и на теб, Преславе! Наистина много ме успокоихте! Звучи доста логично това което пишеш. Само идеята , че може да се започне пак отначало интерфероновия кошмар просто ме съсипва...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Януари 23, 2017, 20:06:05 »
Какъв интерферон, Креми..изостанала си с информацията :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Kremi

• Немедицинско лице
  • **
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #7 -: Януари 23, 2017, 20:55:01 »
История ли остана интерферона....Аз си мислех , че само на някой пациенти се отпуска ?! Аз миналата седмица сънувах че ме боцкат с интерферон, остави ми трайни белези за цял живот! Изкарах лечението ту с кожа на лицето, ту без нея . Правех някакви алергични реакции (най-вероятно) и постояно си бях с обрив по цялото лице, който траеше по 2 седмици, кожата се лющеше и така през 2 седмици в продължение на цялото лечение. Направих си химичен пилинг без да искам . Щипеше, болеше и сърбеше едновременно но остисках де...Интересното е, че за разлика от другите , на които обривите излизаха по тялото - на мен излизаха по лицето, та 6 -месеца не приличах на себе си ... Ех, спомени.....

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #8 -: Януари 23, 2017, 22:15:18 »
Съгласен съм с Силвана.

Само че, за жалост, антителата срещу HCV не са протективни! Т.е. те остават за цял живот, но не предпазват от повторно заразяване. ;)

Абсолютно съгласен. Моя грешка. Пиша за С мисля си за Б.

:smile: :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007