Автор Тема:  Диагностика на хепатит С на 7 годишно дете. Болен или Не!!!  (Прочетена 17195 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен сперанца

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте!
Разбрах, че съм болна от Хепатит С преди около 15 години. Минах през всичките фази на болестта и се научих да живея с нея. Забременях и изчетох томове литература. Спомням си, че при момченцата рискът беше по-малък или обобщено шансът да заразя детето си беше около 3%. Рискът от заразяване при раждането туширах като ми направиха секцио, а рискът при кърмене като пиеше от шише. Какъв беше шокът за мен обаче, когато след изследвания в родилният дом ми сервираха че новороденият ми син също има Хепатит С. Това помрачи радостта ми от появата му. Сами знаете какво означава това. Само аз си знам как съм го преживяла.
Здравната система в която вече съм изгубила доверие реши, че неговото състояние трябва да се следи, като веднъж в годината му се взема кръв от пръстчето и минава видеозон. При всичките изследвания, които сме направили до сега показват че детето е в отлична форма.
В миг на просветление аз прочетох някаква статия в която пишеше, че е абсолютно нормално след раждането да са останали някакви тела от майката и то да даде този резултат.  На мен това обаче никой не ми го каза!!! Оставиха ме да живея с тази вина!!!
Коментарът на личната е че дори той да е добре бил вирусоносител. Следователно аз си зададох въпроса- тези хора, които даряват кръв как разбират дали са болни или вирусоносители. Според мен много лекари не са добре запознати какво говорят.
Та баща му е казал на личната, че сме готови да си платим изследване, което да покаже с точност болно ли е детето или не. Отговорът обаче бил че на тази възраст - 7 години такова изследване не може да бъде проведено.
Следователно съм допуснала грешка като им казах, че съм болна и сега ми разиграват детето като маймуна. А най-вероятно то е здраво!
И понеже както споменах повече на лекар вяра нямам, реших да попитам вас приятели. Защото всяка ваша дума е изстрадана!
Вярно ли е това твърдение на личната или пак ме вкарва в заблуда???
Ще ви бъда много благодарна за помощта!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Привет,

от кой град сте? Ако има съмнение, че детето е болно, трябва да се пусне ПСР изследване, което единствено може да каже има ли вирус в кръвта или не. Не бих разчитала на думите на джипито, няма такова положение ''вирусоносител''. Или има хепатит С, който ще трябва да се лекува на някакъв етап, или има антитела, които са му останали от вас, но това не нарича ''вирусоносителство''.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
Здравей, сперанца  :smile:

И аз бих казала същото като Силвето. Толкова кръв са вземали на детето, че още един път няма да е кой-знае какво. Е, вярно, че и цената си я бива.
И съм напълно съгласна с теб, че докторите в много случаи нямат представа какво говорят.  :fool3:

А детето ти още ли има антитела? При мен го има същия риск, но аз не съм изследвала детето. Просто се правя, че нищо няма, пък ще видим като порасне още.
 :flowers: горе главата!  :carate:
мравчето
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен сперанца

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Изследванията са на нищожна цена. Мисля, че 2лв. за кръвта, а видеозона мисля че беше безплатен. Доколкото знам се гледат само показателите на Алат и Асат. Само след раждането са били завишени, след това не. За антитела не са ни изследвали. Ние сме готови да си платим някакво точно и категорично изследване. Но личната е казала, че не може на 7 години??? От Ямбол сме.

• Global moderator
    • Профил
2 лв?????
Изследването, за което говоря е 150 лв. Предлагам да ми се обадите на 0988 722 988 пон-петък между 10 и 16 часа, за да ви насоча.

• Немедицинско лице
    • Профил
Предполагам, че 2 лв. е таксата за биологичен материал, другото е безплатно​, защото е дете до 18 г.

Но, да - сперанца, аз затова казвам, че цената на важното изследване "си я бива", понеже е 150-200, в зависимост от лабораторията.

Силвето ще те ориентира  :bravo2:

Поздрави,
мравчето  :flowers:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Направете първо изследването anti HCV.  Струва около 20 лв.

Ако е отрицателно- означава, че детето Ви е здраво. Не е необходимо да правите други изследвания.

Ако  е позитивно означава, че детето е имало среща  с вируса на хепатит С и има изградени антитела, който циркулират в кръвта му.

За да се разбере дали все още носи вирусът на Хепатит С или успяло само да се излекува чрез имунната си система (случва се в 20% от случаите) е необходимо да пуснете изследването HCV RNA. То търси директно РНК на вирусът в кръвния поток. Единствено то може да каже с сигурност дали детето Ви е носител на вирусът на Хепатит С към днешна дата или не. Струва около 150 -200 лв.

За пръв път чувам, че като е на 7 години не може да се вземе венозна кръв за да се изследва за HCV RNA.

Успех.  :smile:

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Здравейте,
На каква възраст последно сте го изследвали за антитела? Детето е на 7 години, така ли?
Антителата след раждането са му предадени от Вас, което въобще не означава, че то се е срещало с вируса. Тези антитела би трябвало да се изчистят до към 1.5-2 годишнина възраст.
Ако и по-късно все още се откриват, трябва да се направи ПСР с венозна кръв. Вие трябва да се лекувате! Успех! :)

« Последна редакция: Март 25, 2017, 21:49:08 от Аника »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
Здравей и от мен. Моя приятелка с хепатит С роди преди преди година, бебето също беше с антитела (това изобщо не означава че има вирус на хеп. С в кръвта си). На 8 месечна възраст на бебето му направих ПСР - в Токуда, даже беше с кръв от пръста защото там имат доста модерни апарати, с които могат да направят ПСР и с по-малко колическво кръв, на толкова малки деца трудно се взима венозна кръв, но на 7 години това едва ли ще е проблем. В нейния случай, за съжаление, се оказа, че бебето има вируса в кръвта си. Изследването е около 150 лв. - да, но само то ще ви даде отговор дали е заразено или не детето. Сега и аз издирвам информация какво се прави с деца, носители на вируса на хеп. С, но май няма много опции докато не стане на 18 г.
(А другият вариант е да ви хоспитализират за два дни в някоя от софийските болници и да ви направят ПСР безплатно)
« Последна редакция: Март 26, 2017, 00:14:10 от Buba »

Неактивен сперанца

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
На снимката са първите изследвания, които направиха на сина ми след като навърши една година. Аз далновидно си ги ксерокопирах. Това е четири дни след рожденният му ден. Предполагам и следващите са същите. И кръвта беше от вената защото жената, която вземаше кръв в лабораторията се притесни че детето е толкова малко. Досега всички изследвания са хубави.
Иначе говорихме с моя мъж и мислим, че е по-разумна първо да направим anti HCV теста. Но като четох ми се стори, че той има някой условности. Въпросът ми е: Ако резултатът от този тест е отрицателен това означава ли на 100% че той е здрав??? Защото дори и да има малко съмнение предпочитам да направим другият по- сигурен  тест, макар и да е по-скъп.

Неактивен сперанца

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Може да се вижда по-добре така.

• Немедицинско лице
    • Профил
Привет

Според мен ако анти-ХЦВ е отрицателен, значи е здрав.
Ако почнем да мислим много, ще трябва всеки 6 месеца да си правим тестове, но това... :angry3:

Поздрави  :flowers:
мравчето

• Global moderator
    • Профил
Аз бях останала с впечатление, че детето има правено излседване за антитела, което е положително, затова ви насочих да правите ПСР. При положение, че не сте пускали базовото изследване за С, направете го. И да, ако е отрицателно, това означава че е здрав.

Неактивен сперанца

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Това базово изследване във всяка лаборатория ли може да се направи?? Или ако не да позвъня на телефона да ме насочите. :yahoo: :doubleup:

Неактивен сперанца

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Знам, че ще си помислите, че за болна от Хепатит С съм доста неориентирана, но моите изследвания навремето ги правиха в Италия. Ходих и при един от най-добрите лекари там и той ми каза, че е по-добре да не правя нищо и да разбутвам нещата. Лечението с Интерферон не ми го препоръча, защото за моят генотип имало много малък шанс да се оправя, само в краен случай. После тук в България имах сблъсък с един некоректен лекар и така си останах без лекар. Само рядко, когато се сетя си пускам сама изследвания за Алат и Асат. Предпочитам да не мисля за болестта си защото така живея по-лесно. Нещо като защитен механизъм. Да забравя, че в мен тиктака една бомба със закъснител!
Естествено проявявам интерес и се интересувам от новото лечение. Следя информацията и как се отразява на болните.
В общи линии това е за мен... :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007