Аз живея в чужбина и преди няколко дни вече получих покана за ваксина, но до колкото знам не мога да избирам коя ще ми сложат. Тук приоритизираха нуждаещите се на групи и дойде време и за хора с хронично носителство и заболявания. Като цяло аз съм си малко скептично настроена да си слагам ваксина и то толкова нова, независимо от тестването и т.н. като моето основно притеснение е, че не съм раждала, а имам желание живот и здраве да се ориентирам в тази посока скоро. Тестване върху бременни и техните новородени няма и за това и не съм на опашката за ваксина до този момент. В тази посока на мисли, къде за добро къде за лошо, аз хванах Ковид през декември, така че разчитам на това, че в момента имам някакъв имунитет, било то и временен, но и с ваксините до колкото знам е така. Интересното е, че тук преди да поставят ваксината не правят никакви изследвания дори дали в момента имаш вируса. Моя позната каза, че нейна приятелка, която работи в болница е споделила, че има хора, които са в болницата заради усложнения, тъй като им е поставена ваксина, докато всъщност са имали вируса така или иначе. Не съм сигурна също какво и дали се препоръчва нещо различно за ваксинация на хора, прекарали вируса и то наскоро.