Вирусен хепатит - Лечение > Предстои ми лечение

 Предстои ми лечение за първи път..

<< < (2/9) > >>

edna_ot_vas:
За оплакванията - заради тях постъпих и казаха, че хепатитът понякога дава стомашни оплаквания, когато е активен. Докато лежах в болницата, имаше и други с хепатит, които споделиха за подобни оплаквания. Лекарите първо изключиха други причини и тогава се насочиха към хепатита. Лекуващата от Токуда каза, че като започна лекарствата, натискът и оплакванията ми ще изчезнат. Щом ПСР-ите са само два пъти годишно по каса, значи така и така ще плащам още два, за да ме проследяват на всеки три месеца, както искат.. Благодаря за инфото за болниците! За ендометриозата обиколих 6-7 болници през последната година. Всички са против операция и хормонална терапия и както казах, ме посъветваха да отида, като "се оправя".
В Токуда има и доплащане, понеже е частна болница. Това е другата причина да искам да се прехвърля, защото може би ще ми идва нанагорно. Обаче ако е по-добре да седя там, ще плащам... все пак здравето е на първо място. Ако си направя ПСР, ще споделя новия резултат.
За лекарствените взаимодействия - прочетох, че Золофт и бял трън не се препоръчват като комбинация, а аз откога си ги комбинирам... иначе като питаш гастроентеролога, той казва "Питай психиатъра", като питаш психиатъра, той казва: Питай гастроентеролога". Същото е и при гинеколозите  :laugh:

П.С. Сега се занимавам активно с този хепатит, но по принцип му обръщам внимание едва от началото на тази година, като се появиха оплакванията. Преди това съм се сещала на няколко месеца веднъж, че изобщо имам такова нещо. Не ми пречеше, не създаваше проблеми и си съжителствахме мирно. Затова, не смятам и занапред да ми заема целия живот.

Поздрави

Силвана Лесидренска:
Няма да се проследяваш на три месеца, нали това  се   опитвам да ти кажа :)
Наскоро влязоха нови правила, че проследяването е на 6 м. то и по-често е абсолютно безсмислено.
Доплащането от 50 лв в Токуда за мен е абсолютно оправдано, защото  иначе всички изследвания са ти безплатни, в Рилски ще те карат да плащаш даже пикочна киселина  :girl_wink:

edna_ot_vas:
Хм, разбирам, явно правилата са се сменили за месец и половина. Ако доплащането е 50 лв, е ок. За престоя за биопсията имах доплащане от 150 лв, а ми казаха, че ще е безплатно.  Утре ще си взема направление от личната за хоспитализация, за да си направя нов тест понеже нямам право на болнични и отпуски и това ми е шансът, макар и в др. град, да отделя три дни.

Силвана Лесидренска:
платила си иглата за биопсия плюс тия 50 кинта. иначе си е само 50 лв.

edna_ot_vas:
Здравейте пак!
Ходих в "Света Марина" във Варна и ми отказаха, нямат места до края на септември. За платен ПСР също ще се забавят и няма много смисъл, така че ще се обърна отново към Токуда, така или иначе трябва да ми оправят протокола с невалидния код, за да си получа лекарството.
За мен започването на тези лекарства е голяма стъпка и мисля, че е важно да си знам вирусното натоварване, след като 6-те месеца от предното изтекоха.
Все още имам валидно направление за хоспитализация. Дано успея да го използвам.
Минах и през гинеколог. Пак се виждат кистите в яйчниците. Растат си. Гинеколожката се завайка какво ще правим, аз вече съм свикнала, че положението е сложно, но няма да се вайкам всеки ден. Така ще си вгорча повече живота.
Искам да попитам има ли противопоказания да се занимавам с някакъв по-лек спорт, може и да не е спорт точно, а йога, пилатес или нещо от сорта?
Ще се радвам на отговор и по още един въпрос - Стартирам ли веднъж тенофовир, на практика спиране няма да има, което ще означава евентуална бременност с него, знам, разбира се, че има много такива случаи, но питането ми е това ли е по-малкото зло, отколкото да се роди с висока виремия преди старт на лечението?


Мерси, поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия