Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => На лечение съм => Темата е започната от: Ния в Ноември 29, 2013, 10:00:51

Титла: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Ноември 29, 2013, 10:00:51
Здравейте,ето че дойде и моя ред да си прехвърля в раздел "На лечение съм".
Вчера беше първата ми апликация на Пегасис -в ръката и 1200 мг Копегус. Нямах температура ,но се чувствах все едно валяк беше минал през мен! Не спирам да ви чета и днес мисля да говоря с лекарката за някой неща. Интересува ме какви и на колко време са кръвните изсл. ,къде е най добре да си поставям инжекцията. Направих си имунизация за Хепатит В, кога ще разбера дали о.к всичко с нея и мн.др. неща Надявам се всичко да е наред, а на всички вас пожелавам бързо и леко преборване на гадинката!
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Ноември 29, 2013, 13:07:12
 :smile: пожелавам ти леко лечение и само отрицателни ПСР  :flowers: за изследванията дават табличка ,на нея пише всичко  :smile:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Ноември 29, 2013, 19:33:22
Мерси Рали,често те чета и всеки път си мисля за силата на духа ти!!! Да права беше,днес ми дадоха всичко. Сега започвам да се ровя за подходящи храни-с една дума ще се опитам да водя здравословен начин на живот :) Днес разбрах и с какво вирусно натоварване съм започнала лечението -500 000Ul/ml ,а на 03.06 беше 61 100UI/ml, но това май е без особено значение:) По-леко понасяне на лечението за съфорумците и безкомпромисен финал  за гадния вирус :carate:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Декември 13, 2013, 21:09:57
Здравейте имам въпрос.
Джипито ми даде рецепти за 3 месеца.
Лекарствата ми са за 28 дни. ( копегуса е 168 таблети-28 дни точно)
В аптеката обаче ми казват,че не може рецептите да са за 28 дни( джипито е упоменало,че са за толкова), а са за месец-тоест 30 дни. Няма проблем да ми ги дават по рано, но по документи ще са на 30 дни. Та въпроса ми е следния.
Тъй като датите на вземане на лекарства се отбелязва в протокола- това може ли да ми създаде проблем за следващите документи ,защото излиза ,че за 2 дни нямам лекарства !
Ох, не знам дали обясних правилно - абе с една дума няма проблем да си  вземам интерферона и копегуса, когато искам и няма да остана без лечение,но документално дали не е проблем за последващи протоколи, защото по  изпълнението  на рецепта в аптеката за два дни нямам копегус- датата от рецепта до рецепта е 30 дни ?
 И знам,че четох някъде за това ,но не го намерих и сега съм яхнала метлата. То,че съм емоционално е едно, ама май започва и лечението да ми се отразява-ризница за усмиряване или леген  за сълзи-това ми е втория дерт!  :crying2:
Успешно лечение, по малко дертове и много предпразнично настроение за всички !
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Лорей в Декември 14, 2013, 12:02:08
Ния, каква дупка си остави от взимането на лекарствата и започването на лечение? Аз си бях оставила само една седмица и не ми стигна доникъде, та се наложи на два пъти да търся лекарства назаем.
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: MARAQ83 в Декември 14, 2013, 17:42:33
Аз си бях оставила дупка от 4 седмици и в края на лечението се засякоха точно дните
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Декември 15, 2013, 09:45:06
Добро утро от мен  :smile: Лори, Мара, благодаря ви за отговорите.
Първата ми рецепта е на 15.11. първата ми апликация на Пегасис е на 28.11. -тоест 2 седмици,решението ми е излязло на 6.11.13 до 05.05.14.
Достраша ме да изчакам повече, защото трябва да си подам вторите протоколи до 05.04.14-един месец преди да изтече решението за първите.
В началото на март си запазих прием в Иван Рилски за проследяването на вирусното натоварване на 3 месец.
Ако не бях започнала на 28 ноември (тогава успях да си запазя дата за прием на 1 апликация),трябваше да е след нова година и много се забавях от излизане на решението, което е на 6 ноември.
Въпроса ми обаче беше-има ли значение ,че от аптеката ми дават по документ лекарствата на 30 дни, а не на 28 -това отбелязват и в протоколите( иначе си ми ги дават по- рано), и това може ли да ми създаде проблем пред касата за следващото решение.
Трябва ли да настоявам да нанасят издаването на 28 ден или и на 30 не е проблем ?
Благодаря ви предварително и успешно лечение на всички  :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Лорей в Декември 15, 2013, 18:39:32
Ти не можеш да им настояваш да ти ги вписват с два дни по-рано, след като е писано, че трябва да са на 30 дни. Отговорността е за тях при евентуална проверка, радвай се, че ти дават лекарствата на 28 дни.
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ios57 в Декември 15, 2013, 18:44:05
Здравей!
С дните -  28 или 30 няма да имаш проблем, ако нямаш такъв с времето.
Сгрешила си, че не си взела веднага лекарствата, а само поставянето им да отложиш.
Заедно с всички документи трябва да подадеш в ЗК и протоколите  с печати за получените 6 дози Пегасис и колкото ти се падат Копегус/при мен бяха 5/ Т.е. ако първия ти протокол е от 6-ти ноември би могла да подадеш документите около 1-ви, а сега ще ти е трудно. Настоявай да ти анулират тримесечните рецепти и да ти издават ежемесечно - на 28-ми дени  - така няма да имаш проблем с аптеката.
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 07, 2014, 20:18:54
Благодаря за отговора  ios57 :smile: ! Май,май, ще трябва да си набавям сама 1-2 игли Пегасис, но ще го мисля тогава !
Сега :smile:,искам с малко закъснение да ви честитя Новата година и да ви пожелая да сте много силни , да имате леко лечение и отрицателни резултати на контролите и на финала !
Честит празник и на именниците, здраве, късмет за вас и семействата ви ,усмивки и хубави дни !
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Януари 07, 2014, 22:06:15
 :smile: здравей,също така внимавай да не ти изтече срока на протоколите,те важат точно 6 месеца,тоест,ако протоколите ти са с дата 6.11.2013 то можеш да си вземеш последните инжекции от аптеката не по късно от 5.05.2014. След тази дата протоколите са невалидни .  :smile:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 16, 2014, 19:00:18
Меси Рали,последните лекарства ще ги взема на 15.04 ,а протоколите са ми до 05.05. Надявам се да съм подала навреме документи за вторите и до тогава да са излезли, за да не остана без лекарства.
Да споделя как върви и при мен-  болки в костите,гадене и повръшане на 2-3 дни, но най много ме мъчат киселините-изгаря ми всичко. Мога ли да пия нещо за това ?
При проследяването на кръвните показатели на 2 седмица и на 1 месец, почти нямам изменения. Това леко ме притеснява, защото си мисля,че може би не ми се поддава както трябва организма на лечението, абе с една дума съм се филмирала, че може и да не ми го продължат :sad3: Имам ли някакво основание ,как мислите ???

Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Лорей в Януари 16, 2014, 20:49:55
Хехехе, как ще ти спрат лечението заради почти непроменени кръвни резултати?! Няма такава опция, за непродължаване изискванията са други. Също така кръвната картина не е обективен показател за това доколко ти влияят лекарствата. Щом имаш странични ефекти - значи действат. И моите показатели останаха учудващо добри докрая, но това не повлия отрицателно на крайния резултат. Ползата от лекарствата се измерва с ПСР-а, това е.
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 17, 2014, 17:45:26
Мерси за бързия отговор  Лорей , но май не си изказах правилно съмненията:) Исках да кажа ,че леко ме притесняват нормалните показатели и възможно ли е това да означава, че не се поддавам на лечението? И понеже си го втълпих,следващата ми мисъл беше ,че ако не се поддавам няма да имам спад в вирусното натоварване и съответно няма да има втори 6 месеца!  Разбрах ,че излешно се притеснявам-мерси ! Нещо за този огън в стомаха,някой знае ли какво мога да пия , или трябва да се консултирам с професор Антонов. Спокойна вечер и леко понасяне на лечението на всички ♥
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 25, 2014, 07:38:25
Здравейте отново, имам въпрос,на някой налагало ли му се е да пътува зад граница по време на лечението? Ще трябва да си взема една инжекция и част от гадните розови хапченца. Тъй като пътуването ще е кратко,ще съм само с личен багаж и се притеснявам да не ми създадат проблем за това , че качвам спринцовка в самолета. Трябва ли да имам преведен документ или не ? Благодаря и леко лечение на всички  :smile:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Dessita в Януари 25, 2014, 10:14:07
Ния здравей,
аз пътувах със самолет и пренесох една инжекция в ръчния. И аз се притеснявах да не ми направят проблем и си бях взела последната епокриза, че и бележка измолих от болницата, че ще пренасям лекарството. На летището им казах, че нося лекарства, нито ми го погледнаха, нито поискаха епикризи, нищо. Никакъв прроблем нямаше. Това естествено на българското летище, не съм се прикачвала, така че и нищо не съм превеждала  :girl_wink:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 25, 2014, 12:26:08
Dessita,благодаря ти за бързия отговор! Ще си взема копие от епикризата за всеки случай и да се надявам ,че всичко ще е наред. Сега в края на февруари (преди пътуването), отивам за изследването на 3 месец и се надявам да споделя добра новина, пожелавам го и на всички лекуващи се.  :doubleup:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Февруари 06, 2014, 15:04:44
Колкото повече време наближава за контролата на трети месец, толкова повече ме гони шубето. Май трябваше да си го направя и в края на първия месец за да се ориентирам как са нещата :fight2: Сега само това ми е в ума,като прибавим умората, главоболието, огъня в стомаха и повръщането.....
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: meri64 в Февруари 06, 2014, 17:12:35
Не го мисли, Ния. Ще се справим и ще утрепем гадинката. Успех и по-лекичко да ти е лечението!
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Февруари 06, 2014, 21:07:01
Мерси Мери,леко да е за всички! Аз май съм най - безотговорната или по- скоро не подготвена пациентка. Е намирам си оправдания де,липса на време да се просвещавам-а всъщност просто ми призлява като чета. А като не си информиран и не питаш или питаш,глупости,битовизми..... :pardon: . Да е жив и здрав професора-разчитам изцяло на него и колегите му в Рилски. Ще видим след още някой ден .....докъде съм я докарала :write:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: лиана в Февруари 06, 2014, 21:32:48
Важното е, че си се доверила на добър професионалист.
Щом четенето те натоварва, недей да го правиш. Хората сме различни, на мен четенето на форума ми подейства много успокояващо. Има много тежки истории, но има и хора с такова чувство за хумор, че съм се смяла с глас. Това, че толкова хора са преминали през това изпитание ми дава малко кураж, че и аз ще се справя, въпреки притесненията.

Пожелавам ти отрицателен ПСР и ще чакаме да се похвалиш  :congrats: .
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Февруари 07, 2014, 21:05:50
Мерси Лиана   :smile:,дай боже и за мен и за останалите потребители. А от силата, позитивизма и хъса в борбата аз също съм впечатлена ! Форума е безценен, призлява ми от това, колко неща трябва да правя аз ,за да си улесня или държа под око лечението , абе няма да мрънкам , после ще си трия сол на главата! Хубава вечер и само добри новини от всички :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Март 05, 2014, 20:11:14
Здравейте и от мен, след прекрасните новини от Мери, да споделя как са нещата при мен. На 3 месец след началото-  вируса не се открива  :yahoo: Не мога да повярвам и силно се надявам, 6м. след края на лечението да напиша същото! Не знам защо бях настроена много песимистично, може би защото не си дадох зор да водя по-здравословен начин на живот и да си осигурявам почивка, правилно хранене и куп др. неща.....но сега съм супер хепи! Пожелавам на всички да са добре, поносими лечения и чисти резултати :flowers:Ако не беше този форум, нямаше да срещна най-добрите специалисти  и преди всичко хора за мен -проф.Антонов, Габи ,д-р Колчаков, доц. Алексиев и целия екип на Ив.Рилски. Говорих с професора за новото лекарство , но като се прибера в БГ ще ви пусна това, което ми написа на листа за него! 
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Brattyboy в Март 05, 2014, 21:04:41
Поздравления за страхотния резултат! :bravo2: :bravo2: :bravo2:
Дано всичките ти ПСР-и за напред да са все такива! :laugh:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Аника в Март 05, 2014, 21:28:24
Бравос! Завинаги да си остане такъв!  :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Март 06, 2014, 01:04:23
Мерси Brattyboy , Аника за пожеленията, ще се изкривя от мисли ,съмнения и притеснения докато приключи всичко,но съм сигурна, че при всички е така :) Добре ,че съм малко луда  :witch: .... та ще оцелея де :carate:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: meri64 в Март 06, 2014, 15:05:55
Браво, Ния! Радвам се за теб!
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Март 07, 2014, 18:47:03
 :dance: :dance: :dance: :flowers: :flowers: браво,много се радвам за теб,само отрицателни ПСР ти пожелавам  :love5:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Март 07, 2014, 19:34:23
Мерси Мери, Рали , дай боже само хубави новини от всички :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Март 08, 2014, 14:48:57
Честит празник мили момичета,бъдете здрави и много обичани ! Въпреки трудностите през които ни се налага да преминем Ви пожелавам прекрасен и усмихнат ден! :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Март 16, 2014, 20:33:59
Може те ли да си представите,  на 15 всеки месец си вземам лекарствата по тримесечните рецепти (понякога ми ги дават и по- рано ,по приятелска линия ,но винаги написано с дата 15) , а вчера забравих да ги занеса :scream: , защото имам лекарства и днес вече са с дата 16.03.  Май-трябва да си събирам поизветрелия мозък и дано това да не е проблем .... :sad_girl:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Март 16, 2014, 22:27:00
Слава богу, оправили са ми ги с вчерашна дата , супер е да имаш истински хора и да са до теб в такива моменти  :love5:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Април 15, 2014, 22:35:17
Здравейте , предстои ми да подавам документите за вторите 6 месеца лечение. Чакам да си взема комплекта от д-р Желева -УМБАЛ Иван Рилски и да ги занеса в местното НЗОК. Имам въпрос-какво друго трябва да представя? Със сигурност,някъде някой го е описал, но......ще съм благодарна да получа директен  отговор . Да нося ли първите портоколи, рецептурна книжка или нещо друго? Трябва ли ако ми разрешат лечението отново да я заверявам и изобщо  имали нещо по различно от прървия път?  Та ...... при мен нищо ново, освен засиления косопад, рушенето на зъбите -имам чувството че са решили всички нервчета да ми пилят нервите подред,... но всеки ден- различен. Сухите клепачи, кожа, афти, чувството, че се разболяваш е често. Болки в мускулите, отпадналост- НИЩО НОВО за никой :sad3: Но ще трябва да се въоръжа с търпение, нямам голям избор. Лятото идва, та да се надявам ще е по леко -поне емоционално. В края на май ще пускам контрола за вирусно натоварване. Дано да имам повод да споделя добра новина :)  Леко лечение  на всички! :good:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Април 16, 2014, 07:59:11
Когато носиш втория протокол, задължително предаваш и първия с всичките 6 печата от аптеката, т.е. трябва да си взела и 6-те месеца всички лекарства. Носи и рецептурната книжка. Това е. Преди да подадеш всички документи- етапна епикриза, изследвания и тн си направи по едно копие за себе си.
Това е :)
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Април 16, 2014, 20:56:25
Благодаря ти за бързия отговор , ще копирам всичко ! Спокойни, зареждащи със сила на духа  и настроение празници за вас и семействата ви :) Леко лечение и чисти резултати!   
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Юни 28, 2014, 16:59:40
Ма... му, останах почти без коса, зъбите ми се рушат и за капак и чревната ми функция ми създава сериозни проблеми ! Това вирусче ми иде да му извия врата!  :scream: Днес вадих мъдрец. Нямах голям избор в почивните дни, и по закона на мърфи единственото място където ме обслужиха беше мизерен кабинет, 60год.лекарка с лекьосана престилка и храчеща сестра! :sad_girl: Болките бяха ужасни, реших ,че не мога да изкарам 3 такава нощ и отидох в кабинета ,който посетих за първи и последен път! Като влязох се потресох-не ми се изпада в подробности. Сама съм си виновна .... Сега мисля да изпия някоя друга скатула антибиотик и да се моля да няма последствия това посещение.....и от към инфекции и от към вадене.....Офффффф, ще се преживее! Хубав уикенд и леко лечение на всички ! :witch:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: olga61 в Юни 28, 2014, 17:53:36
Ния! И аз имам проблеми със зъби, чувствам-че заминават те , и скоро ще ти вадя, не ги остана много де.... Появиха се и ранички в ъгълчета на устни, постоянни ранички в носа, но най-много-болят ми очите, сухи, имам чувство че ще се спукат. Трябва капки някакви, но аз голям инат-трая до последно. Косопад малко премина, и то с елементарен фитовал.  Останаха ми 18 инжекции. Не спирам да работя, внучета на гости вече почти 3 седмици. Живота продолжава! Няма някакъв гаден вирус да ми го развали! Успех и много сили на всички!
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Юни 29, 2014, 08:23:10
Мерси за Фитовала Оленка,ще си купя :) Сега отивам на плаж да релаксирам и да се заредя малко! Прекрасен ден и успешно лечение на всички! :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 03, 2014, 13:00:06
Такааа,  40 боцкания минах, 8 ми останаха. Надявам се да е НАИСТИНА финал, не ми се мисли, ако следва продължение, но както са казали старите хора- "нещо ,което не можеш да промениш-просто го приемаш". Та при мен новото е -тежеста в областа на черния дроб, която усещам от известно време и леката болка. Незнам нормално ли е чак на 10 месец от лечението? :sad2: След седмица ще си пускам чернодробните, че да видим. Айде хубав ден и успех на всички от мен !  :love5:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: olga61 в Август 03, 2014, 19:39:46
Ния, радвам се че си появи! дори мислех да ти пиша лично! Аз също имам тежест, рядко, много рядко, но се появява.Аз работя седнала, че как почне да подпира, но минава. На мен остават 13 инжекции, ако рекъл Господ! Бих в четвъртък, а днес в неделя-имам температура, болки. Има неприятни моменти, и общо взето чакам с голямо нетърпение КРАЯ ! Успех на всички! :sick:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Август 03, 2014, 19:52:04
 :flowers: успех и от мен и на двете  :smile:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 03, 2014, 21:56:08
Благодаря ти  Оля , че  въпреки неволите си, се сещаш и за мен :love5:. Често влизам във форума да прочета инфо за нещо и най-вече с надеждата да прочета хубава новина от някой съфорумец. Все още не мога да преодолея тая гадост и да говоря свободно за това, чувствам се като белязана, но след почти 1год и 3 месеца поне успях да накарам мъжа ми да се изследва-е не е много бързичко, но все пак успях  :devil: Надявам се да убедя и сина ми ! Опитвам се да не го мисля, да се контролирам, че понякога макар и рядко, ставам доста лоша и груба !  Абе ще се справим, няма да се даваме я :)
Рали, :love5: чакаме добри новини от теб, желая ти го от все сърце !
Ние с Оля имаме още малко -вижда му се края :)
Успех и на всички съфорумци :congrats:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвия Станиславова в Август 04, 2014, 00:09:46
Ей,момичета,

Да е леко и на двете Ния,Оля пожелавам да се изтъркулят бързо и лесно последните седмици и много да са радостни резулатите- най-вече крайните:))))

Кураж и само "правилни" мисли в главите   :bye2: :love5: :love5: :love5:

Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 04, 2014, 19:35:22
Мерси Силве,между другото докато пишех последния си пост си мислех и за теб   :love5: Надявам се да си добре  :)
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвия Станиславова в Август 04, 2014, 20:33:47
Добре съм Ния,мерси. Възановявам се бавно,но сигурно :love5:..

 Даже последно преди два-три дена яхнах колелото пак,да се пробвам и покарах този път..след лечението изобщо не можех да карам-силите не стигаха. Има още остатъчни странични ефекти,но бавно към нормално.

Да ти е леко мила,още малко остана  :bravo2:

 :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 05, 2014, 20:07:54
Дай боже,между другото явно доста изперквам, изпълнявайки си рецептата ми светна че не ми остават 8 а 12 инжекции :crying2: . Обърках ги защото запушвах дупка с тези от болницата,които трябва да върна ....както и да е и паметта ми май иска да ме предаде :halloween: Друго искам да попитам. На 28 ЮНИ вадих мъдрец-преди месец и нещо. Сега обаче се оформи нещо като джоб на мястото ,което е зараснало, не ме боли, но ме дразни и пречи ,балонирано е но не ми тупка! Да започна ли антибиотик или е нормално ???  Знам ,че най-логично е да отида на зъболекар, но не ми се обяснява пак какво ми има....
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвия Станиславова в Август 05, 2014, 22:10:37
Здрасти,мисля,чее на своя глава не е добра идея да започваш антибиотици. Та според мен да се консултираш със зъбаря,и да му обясниш за лечението си. То не ни се обяснява много,ама затваряш очи,високо вирната глава и му казваш  :pardon:  хехе..  И да ти помогне от каквото има нужда,нали за това е зъбар  :girl_haha:

Абе и 12 да са тия интерферони,вижда му се края  :flowers:Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 06, 2014, 08:05:37
Мерси за подкрепата Силви ♥
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 06, 2014, 16:02:06
Здравейте, днес говорих с моето Джипи и ми каза , че няма нужда да си пре заверявам здравната книжка. Когато започнах лечение през ноември, бях с код по МКБ В18.0 . При вторите протоколи заверка май месец поправиха кода на В18.2
Може ли някой да ми каже това ли е новия код. Притеснява ме, че е с три цифри ,а не с четири както прочетох. Личната ми казва ,че няма нужда ,но ако някой е презаверил ще се радвам да ми потвърди . Благодаря предварително и хубав ден на всички :)
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: LANA в Август 06, 2014, 18:48:28
Здравей Ния, след като са ти поправили кода по МКБ на В18.2 , няма какво друго да се добавя.  Това е "нашия"- на хепатит С кода. Брои се и буквата пред цифрите и така се получава тъй наречения четиризначен код. Успех в лечението  и аз също мисля, че най- добре зъболекар да ти види проблемното място и прецени какво е правилното за ситуацията. Приятна вечер! Лана
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Август 07, 2014, 00:08:38
Благодя ти Лана :flowers:, сега ще спя спокойно ,мислех утре да ходя да НЗОК, но ми се размина :) Благодаря !
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Ноември 12, 2014, 22:36:08
Здравейте , отдавна не съм писала. Надявах се да го направя с добра новина но....уви  :sad3: Въпреки отрицателните резултати по време на лечението, една седмица след като приключих- резултата е 30 067 гадинки.  Място не мога да си намеря от бяс :scream: , но това е положението!  Ще се опитам скоро да си уредя час за преглед в Иван Рилски и да разбера как се процедира за тройната терапия. Мисля, ако имам тая възможност да я използвам- чакането за без интерфероновата  май по не ми допада като идея. Пусти страх :devil: :skeptical:  Още ми е черно пред очите и ми иде да  :carate: Лека от мен и стискам палци на всички !
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Аника в Ноември 12, 2014, 22:52:31
Ния,
много съжалявам за този резултат  :sad3:
Загубила си битката, но не и войната!
Прегръщам те от сърце  :hug1:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвия Станиславова в Ноември 13, 2014, 01:28:55
Ехххх,ама че работа!! Ами яхвай тройната терапия след една хубава почивка без лекарства първо,и стискам палци!! Ей момичета и момчета,тези които сте минали едно,и тези които са били на две(или по-вече) лечения - нали осъзнавате че въпреки трудностите,се справяте чудесно и даже много геройски! Имаме сили да го излекуваме тоя хепатит и така и ще стане!!

Кураж! :fight2: :fight2: :fight2:

 :love5:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: olga61 в Ноември 13, 2014, 19:40:58
Ния, скъпа, много важно, че ти си настроена да се бориш! Не се предаваш, това е важно! Ще успееш...
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Ноември 13, 2014, 21:15:31
Аника,Силве, Оленка :flowers: благодаря ви!!! Още ми е гадно, но постепенно зопочвам да се отърсвам от шока !  М____а му, цяла година надежда :scream:, .......
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Alice в Ноември 14, 2014, 12:37:49
Офф Ния много гадно :(
Почивай сега да се възстановиш и после се мяткай на тройната терапия. Няма да се отказваме  :congrats:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Ноември 14, 2014, 17:19:12
Мерси мила, в никакъв случай :fingerscrossed: , и дано този път успеем !
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Ноември 15, 2014, 20:49:45
 :flowers: Ния,ти поне си разбрала веднага след лечението,че имаш вирус,а нас във Варна ни третират като трета ръка хора,чак на 6 месец от лечението ни правят ПСР.Аз месец след лечението бях с двойно завишени показатели на АЛАТ и при положение че съм с фиброза 3 ,смятай за 6 месеца колко е напреднала.Сега на 1 декември ще ходя във Варна,да видим колко ми е станал вируса.Само ни мъчат с това лечение,от него резултат няма.Твоите чернодробни изследвания в норма ли са  :flowers:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Ноември 17, 2014, 15:06:34
Здравей Рали  :flowers:,винаги са ми били в норма. Преди , по време и след лечението. Единствената разлика е ,че от няколко месеца усещам дискомфорт в областа на черния дроб. Паренето в стомаха и повръщането продължават и след лечението.  Сега  ще гледам да си уредя преглед преди Нова година,  да видим какво ще кажат лекарите ! Хранителния ми режим е под всякаква критика , ще трябва сериозно да поработя и върху това- нередовно хранене и забравям да  пия вода. Стискам ти палци за резултатите Рали и няма да се даваме  лесно на гадината :carate:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 07, 2015, 21:13:41
Здравейте съфорумци, не мога да си обясня как е възможно преди и по време на лечението ензимите ми да са в норма, два месеца след лечението обаче ....изненада :scream: Явно болката , подпирането и бодежите не са били случайни.
На 28.10 .14г                  06.01.15г
АСАТ-14,16                    АСАТ- 22.17
АЛАТ-14,29                    АЛАТ-52,17
АФ     -98,96                    АФ    -120,63
ГГТ   -19,26                     ГГТ   -26,76
Случвало ли му се е някой нещо подобно ? Не пия нищо за дроба. След няколко дни имам час и най-вероятно ще ми изпишат нещо,  докато се реши ще имам ли второ  лечение . Доста се притесних- досега не съм имала раздвижване в ензимите :sad2:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 07, 2015, 21:23:57
Здравей Ния,

често срещано явление е  да има раздвижване на показателите след неуспешно лечение. Не се притеснявай, с прием на хепатопротектори ще се коригират нещата.
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 07, 2015, 21:45:18
Благодаря Силви, ще ги държа под контрол :) Чудя се да спирам ли кафето, с което не можах да се разделя до сега? И какво да ям, само зеленчуци и плодове -ще се спомина  :crying2: Между другото "Помело-то" влиза ли в категорията на грейфрута- през ден си хапвам по полвин? Даааа,май ще трябва да се пренасочвам от "Орехите" към "Чикън" !
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 07, 2015, 21:48:23
Кафето- забранявам да се спира. Доказано е, че 3 кафета на ден пазят черния дроб е увреждане, подобряват състоянието му и въобще е чудна напитка. За помелото не знам, така и не го разбрах този плод към кои точно спада, но ако е като грейпфрут, май трябва да го ограничиш, ако приемаш някакви други лекарства.
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 07, 2015, 22:35:06
Мерси Силвенце, спаси ме от сутрешна агония  :love5: Ще попрочета в сайта за здравословното хранене при хепатит С, че май само с уплах не става. Приемам и съвети -с удоволствие !  :good:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: olga61 в Януари 09, 2015, 19:10:17
Ния! Здравей! Моите ензими добре, но пък ГГТП високо, а бодежи и тежест и аз ги имам. Лекарка каза, че няма страшно, да пия Карзил, но аз още нищо не взимам. За диета. И аз без кафе не мога. Старая се без мазно и пържено, но пък сладичко хапвам. И плодове, много.Ами, каквото ще да става, ще видим! УСПЕХ!
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 10, 2015, 20:09:09
Мерси Оля, говорих с професор Антонов и той като Силвето каза,че кафето е добра идея. Слава на бога,че поне от това удоволствие няма да се лишим. Засега ще проследявам ензимите и април месец съм на нов контролен преглед. Тогава правя 6 месеца от края на лечението, ще видим с какво вирусно натоварване съм и решим какво ще е лечението ...
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Януари 18, 2015, 01:07:08
 :flowers: Ния и моите ензими са така,покачиха се веднага след лечението,пия Трансметил и влизат в норма,спра ли го,тръгват нагоре :( ходих да дам кръв,че минаха 6 месеца,след месец ще имам резултат имам ли вирус или нямам,ако имам тройната терапия ме чака...
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Януари 18, 2015, 18:27:42
Здравей Рали, стискам ти палци всичко да е наред !!! Не мисли сега за тройната терапия- надявам се силно да не се налага  :flowers:  Много ги бавят във Варна резултатите :shocked1:  :shocked1: :shocked1:
Титла: Re: Започнах лечение...
Публикувано от: Ния в Април 30, 2015, 12:08:09
Здравейте съфорумци, днес дадох кръв за да видим какво е вирусното натоварване на 6м  след края на лечението :) Чернодробните и останалите кръвни показатели са в норма ! Та -какво му се вика на това моето ??????? На 1; 3; 6 месец-вирус не се открива , а  приключих лечението с 30 000 и косур :( Как е мед. израз за моя случай ? Обърках се от термини :)