Други чернодробни заболявания > Чернодробна стеатоза и стеатохепатит

 Диагноза - стеатозна цироза. Какво да правя!

(1/3) > >>

iNNa:
Обръщам се към всички участници във форума.Имамнапреднала стеатоза,получена след лечение с интерферони.Според двама лекари е последен стадий,които според книгите би трябвало да е стеатозна цироза,но според лекарите нямам цироза.Има ли начин да разбера точно в кой стадий естатозата,има ли надежда да е обратим процеса и с какво трябва да се лекувам.Ина

Силвана Лесидренска:
Здравей Ина,


не мога да разбера едно- хем лекарите ти казват ,че имаш стеатоза последна фаза/ което се асоциира с цироза/, хем че нямаш цироза? И двамата ли са на такова мнение? Кои са лекуващите ти/ извини ме, забравила съм  :ashamed: / и кога за последно си била на преглед при тях? Спомням си,че още на срещата ти разказа за стеатозата и налагащата се диета, но не знам повече детайли. Разкажи какви са изследванията ти,имаш ли по-сериозни оплаквания, какви лекарства приемаш?

tedibon:
Инче,не знам за стеатозната цироза,но за другата-следствие от хепатита,изследването INR е показател за цироза,когато надвишава 1,50/дано не се лъжа/!Така,че ако имаш такова изследване,погледни ,консултирай се ,а ,ако някой от форума може да ти даде още информация,би било добре!!!


Поздрави,Теди

iNNa:
Благодаря ви, че се отзовахте. Преди малко написах цяла страница с лекарствата, които приемам от няколко месеца, но както често ми се случва, компютъра не ми изпрати отговора. Та сега ще бъда по-кратка, защото не знам дали пак няма да е неуспешно. Убедена съм, че за сега нямам цироза, но стеатозата ми е доста напреднала и цирозата е следващия етап, ако не се лекувам правилно.


Честит учебен ден на децата и успех в у-ще и много здраве. Целувам ви. Ина

Силвана Лесидренска:
Ина,

трябва да минат поне 3 мин. от последния ти пост, за да може да пишеш пак;т.е. ако искаш да пуснеш отговори в примерно 2 теми, трябва да има 3 мин. разлика между тях. Предполагам това е вероятната причина. Ако имаш желание опитай пак със списъка.   :congrats:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия