Други чернодробни заболявания > Чернодробна стеатоза и стеатохепатит

 Честито и на мен!

(1/3) > >>

Свилен:
  :bravo2:  Здравейте!Какво толкова-като бебок,а то е било доста отдавна,съм прекарал мно-о-ого тежък хепатит.Били са ме отписали.А после не е имало кой да ми каже да се пазя и сега вече като напреднал диабетик/диабет с всички екстри/,имам влошени показатели на чернодробните изследвания.Не знам дали тук му е мястото,но имам нужда от спешен консулт,така че извинете ме ако нарушавам правилата.Много моля да ми разтълкувате това:
данни за кръвотока/доплер/:портална вена:15,7 см/сек,лиенална вена/ако правилно съм разчел/-20,6 см/сек,
кръвни проби:урея-норм;АСТ-46,8;АЛТ-83,4;ГГТ-65;холестерол-6,42;3-глицириди-4,97;тотал билирубин-36,27;креатинин-97 в норма.Ще Ви бъда признателен.Благодаря! :flowers:

Силвана Лесидренска:
Здравей,

Правил ли си си изследвания за хепатит В и С? Това е по-важно към момента, за да се отхвърлят като възможни причини за завишените трансаминази? Това, че си го прекарал като бебе не означава, че си го изчистил- остава малка възможност да си хроничен носител.

Мери_:
Здравей и от мен!

 :flowers:Добре дошъл във форума.

Знаеш ли какъв е бил хепатита, който си преболедувал като бебе - А или В?
Ензимите ти са високи и билирубина също. Трябва да си направиш изследвания за В и С и едва след това да се търси друга причина за завишените стойности на ензимите.

Успех и дано не е хроничен хепатит, а нещо по-безобидно! :flowers2:
Мери

Свилен:
 :carate:Ами днес ме изписаха от болницата.И отново:ЧЕСТИТО!-Преход към цироза,засега уж компенсирана,ама знам ли,може да го казват за мое успокоение.А хроничен хепатит си имам отдавна,което пропуснах да спомена.Не е установен вида.Ако знаете нещо или линкове да ми предоставите някакви за задържане на процеса!?Успех на всички,а с това вече приключвам: :hungry: :cheers: :beer:Ама не може ли поне последното да задържа,а?Не може ли?!

Радослав Русинов:
Здравей!
При кой лекар се лекуваш, това че хепатита ти не е установен не звучи сериозно за лекаря, който ти го е казал.
Би ли публикувал резултатите от биопсията си, ще ми е интересно да видя и другите ти изследваня, свързани с хепатита.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия