Други чернодробни заболявания > Чернодробна стеатоза и стеатохепатит

 Моля за съвет за стеатоза 2-ра степен

<< < (2/4) > >>

Аника:
Ей, не исках да те обидя със споменаването на парите - просто исках да те ориентирам. Всичко ще е наред :)

tita70:


     Здрасти и от мен  baymitak.
     Обади се в местното ХЕИ,в момента правят безплатни тестове
     за хепатит Б,С,Сифилис и Спин.Моя близка се изследва вчера
     и лаборантката и казала,че ХЕИ в цялата страна ги правят.
     Успех и дано имаш щастието всичко при теб да е отрицателно.    Поздрави,
    Тита

Rumi_:
Сигурно не е в цялата страна. Аз питах в Русе първо в ХЕИ, после в епидемиологична лаборатория за тази информация. Най- накрая ходих  В" КАПКИС"- там ми казаха, но правят безплатни само за спин. :smile:

anita:
Моя съвет е преди да си отишъл в Сф да си направил изследванията за хепатит Б и С.  Така специалиста няма да гадае и ще може да се ориентира по добре, а и няма да губиш време докато чакаш да излязат резултатите. Най-добре е при специалиста да отидеш с пълен комплект изследвания. Хепатитни маркери  правят в почти всяка лаборатория.
Виждам че добре си се ориентирал в диетата. Няма нужда да стажаш вегетарианец. Избягвай свинското, дреболии /като черен дроб, сърца и др. подобни/ и пърженото. Алкохола е по-добре да го спреш  на настоящия етап. Високия АЛАТ  вероятно се дължи на стеатозата. Лецитина като хранителна добавка много помага за понижаване на общия холестерол и регулиране на добрия и лошия. Аз пия този, който е на Валмарк от 1200 мг по една капсула на ден. Може да се пие продължително време.

Радослав Русинов:
Здравей, Митко,
Наистина е хубаво да изключиш хепатит B и C като вероятни причини за повишения АЛАТ. Но е много вероятно наистина основния виновник да е стеатозата. Относно диетата, ето един съвет от Ина, която се бори с тежка стеатоза: Re: Диета при лечение на хепатит С и тежкостепенна стеатоза.


Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия