Други чернодробни заболявания > Чернодробна стеатоза и стеатохепатит

 Чернодробна стеатоза

(1/1)

andrito:
Здравейте,
Имам чернодробна стеатоза, доста омазнен черен дроб според лекарката ми.
Предписа ми да пия Leganon и Vitamin E, 1 месец. Има ли проблем ако пия още и Есенциале форте към предписаното ми лечение. Четох за чистенето на черният дроб с зехтин но ми изглежда доста стражно, че може нещо да заседне в жлъчката ... и за това просто пия сутрин по една лъжица зехтин. Ако имате някакви съвети с радост ще се вслушам в тях  :flowers:

Радослав Русинов:
Здравей и добре дошъл във форума!
От вчера има малко промени във форума и сега вече има отделен подфорум за хората със стеатоза. Твоята тема също е преместена тук, а това е линк към самия подфорум: Чернодробна стеатоза и стеатохепатит.
Тук ще можеш да откриеш няколко теми, в които има споделена информация и от други хора със същия проблем.
Специално за въпроса дали можеш да пиеш и Есенциале форте, най-вероятно можеш, но все пак, най-правилното е за това да се посъветваш с лекарката си. Ако ти е интересно и мислиш, че може да ти е полезно, можеш да погледнеш и раздела за хепатопротектори във форума, където има доста споделен опит: Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб. В този раздел ще откриеш и информация за използването на зехтин за очистване на черния дроб.
Предполагам знаеш, че основното, с което можеш да влияеш на стеатозата, е чрез промяна в хранителния режим, сигурно вече си започнал и някаква диета. Ако имаш нужда от допълнителна информация, отново мога да те насоча към специалния раздел: Хранене при чернодробни заболявания. Специално за стеатозата и храненето, почти винаги, когато има такъв въпрос, пускам линк и към препоръките на Ина от форума, която тя беше споделила преди време, мисля, че са много полезни: Re: Диета при лечение на хепатит С и тежкостепенна стеатоза.
Надявам се, че тези линкове ще са ти полезни!Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия