Автор Тема:  Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б  (Прочетена 20755 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Inox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 28
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Някой може ли да ми помогне с моите резултати?
« Отговор #15 -: Октомври 08, 2011, 19:52:59 »
Ивка, може и да си права. Хигиената тогава беше на плачевно ниско ниво по болниците. Дори си мисля че заради това повечето от нас сме болни. Поради тази причина също и голям процент от хората в азиатските страни са със същите проблеми. Познавам хора тук които имат Хепатит Ц от татуировки, нелепа работа.
Още не мога да повярвам че онези хора коите ме "лекуваха" тогава са се клели да помагат на хората.
Но не това е идеята на моят пост.
Аника, благодаря за полезните съвети. Имам час за следващия четвъртък. Ще пиша пак какви са препоръките на доктора.
Аз не пия изобщо от известно време, имаш предвид да не кусвам алкохол или да пия умерено/малко когато има случай само?

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #16 -: Октомври 08, 2011, 21:14:32 »
....
Аз не пия изобщо от известно време, имаш предвид да не кусвам алкохол или да пия умерено/малко когато има случай само?

Абе кусвай, ама не прекалявай. Дай Боже да кусваш все по добри поводи, ама да се не увлечеш в кусването  :laugh:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #17 -: Октомври 08, 2011, 21:15:09 »
Аника има предвид никакъв алкохол. Концентрата е абсолютно забранен. Само  на много специален празник по една чаша винце може да си позволиш.
Няма да коментирам резултатите, защото ще се повторя с останалите.
Пиши след консултацията със специалист.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Inox

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #18 -: Октомври 08, 2011, 21:52:46 »
Уфф това няма да е лесно :crying2:

Неактивен Inox

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2011, 10:37:53 »
Здравейте отново, пиша пак тук за да не отварям нова тема.
Преди 3 дена ми направиха ултрасаунд и доктора ми каза, че с черния ми дроб няма проблеми и не е поразен. Каза че съм носител на вируса но не съм засегнат. Попитах я дали има някакъв шанс да се махне изцяло вредния бацил, тя отговори положително но иска да ме прати при (според нейните думи) най-добрия специалист и той да ми обясни точно какви са ми възможностите от тук нататък.
Ако има някой с подобна диагноза, моля да пише за съвет, също ако е успял/а да се отърве от вируса.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2011, 12:17:45 »
Здравей!
Желая ти успех с лечението. Аз не съм с хепатит Б, ни сигурно скоро ще се включат и такива.
Все пак те съветвам да почетеш малко статии в сайта, както и истории на хора с хепатит Б във форума. Така ще се информираш относно нещата, които те интересуват и ще можеш да задаваш по-конкретни въпроси.
Засега си задал въпрос какво представлява лечението от хепатит Б, на който някой трябва да или да ти изпише цял чаршаф, или да ти даде линкове към съответните статии и публикации. Мисля, че не би се затруднил да ги намериш и сам. Всички го правим.
Поздрави!  :girl_wink:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #21 -: Октомври 18, 2011, 11:00:05 »
Здравейте отново, пиша пак тук за да не отварям нова тема.
Здравей,
Обединих всички твои постове в една тема, защото иначе става много трудно да се следят. Мисля, че засега най-добре е те да са в този раздел. След това, когато евентуално започнеш лечение, може да започнеш нова тема. Мисля, че така ще е най-лесно за всички, които следят случая ти и пишат в темата ти. Разбира се, когато прецениш, можеш да пускаш и нови теми, но когато става въпрос за нещо по твоя случай, като нови изследвания, прегледи при лекари, по-добре всичко да е на едно място.

Преди 3 дена ми направиха ултрасаунд и доктора ми каза, че с черния ми дроб няма проблеми и не е поразен. Каза че съм носител на вируса но не съм засегнат.
Лекарката, която те е прегледала, не разбира нищо от хронични вирусни хепатити! Щом ти е казала такова нещо, явно няма никаква идея за това заболяване. Като за начало - няма как с ехограф лекар да прецени какво е увреждането на черния дроб вследствие на хепатита. Това, което може да види лекаря на ехограф, е евентуално видими белези на тежко увреждане, т.е. едва когато си достигнал до цироза. Едва тогава на ехографа се забелязват видими промени в структурата на черния дроб. Не е нормално тази лекарка да ти говори такива глупости и да прави заключения само вследствие на преглед с ехограф! Има специализирани изследвания, които ще кажат какво е състоянието на черния ти дроб, и това не е прегледа с ехограф.

Попитах я дали има някакъв шанс да се махне изцяло вредния бацил, тя отговори положително но иска да ме прати при (според нейните думи) най-добрия специалист и той да ми обясни точно какви са ми възможностите от тук нататък.
Лекарката, която те е прегледала не е нясно с твоето заболяване. Не трябва да слушаш съсветите на лекари, които не специалисти по твоето заболяване! Единствения хубав съвет, който ти е дала, е че ще те насочи към лекар-специалист. Надявам се час по-скоро да се добереш до лекар, който разбира от хепатит B!

Ако има някой с подобна диагноза, моля да пише за съвет, също ако е успял/а да се отърве от вируса.
Хроничният хепатит B не се лекува изцяло. Пълното изчистване на вируса е почти невъзможно. По-важното при него е това да се контролира вируса (и съответно заболяването), като не се позволява той да се размножава активно, което размножаване пък води до увреждане на черния дроб. Щом като контролираш заболяването, съответно спираш увреждането на черния дроб и намаляваш риска той да се увреди.
Още в първите постове, Ванчето ти е пуснала линкове към статии, които могат да ти помогнат да се ориентираш в темата "хепатит B". Прочети статиите от тези линкове, защото те са много важни за теб. Трябва да си наясно със заболяването си, за да можеш да си помогнеш. За да си помогнеш, първо трябва да си наясно със самото заболяване, и второ, да намериш най-добрия лекар за теб. Засега не си направил нито от двете неща.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Inox

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Re: Новорегистриран уплашен носител на Хепатит Б
« Отговор #22 -: Август 28, 2012, 07:44:29 »
Ще си позволя да съживя стара тема от първия ми пост, но по-добре отколкото да отварям нова, защото е все пак част от моята история.
Днес най-после ми се обади гастроентеролога (правилно ли го написах?) при който ме прати личния лекар. Мина много време докато си направя изследванията но нямах друг вариант. Доста време ми отне и да намеря "подходящия доктор". Исках да отида при един но той се оказа че се занимава само с напреднали и по-тежки  случаи в неговия интерес и се отказах.
Трябваше да чакам 25 дена (буквално) докато вляза при този който ме лекува (то какво ме лекува де ходих един път при него).
Та обади ми се днес да ми каже че не ми било необходимо лечение. Каза че с показателите които е дало последното кръвно изследване аз се оказвам в "най-щастливата" група, т.е. здрав носител на вируса. Каза също че е пратил писмо на личния ми лекар да ми правят на всеки 6 месеца изследвания. Обясни ми че онова което правят лекарствата с/у ХепБ го прави имунната ми система. Каза ми също че имало "много добър" напредък в някакви клинични тестове за премахване на вируса напълно с медикаменти. Разбира се го попитах и за сръбване от време на време като почитател на добрите червени вина и отлежалото уиски. Каза че няма проблем. Знам че някой ще изрази несъгласие вероятно но просто предавам неговите думи. Пича е на 55 години, евреин, ако не знаят повечето форумци тук, евреите са най-добрите доктори (и адвокати, може би и банкери ;).
Преди 10-тина месеца си направих изследване което показа натоварване 1290 IU/mL. Сега чакам да ми пратят резултатите от това излседване. Ще се радвам ако някой сподели мнение.
Та така с моите неща.
Поздрави.

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #23 -: Август 28, 2012, 08:19:02 »
Преди 10-тина месеца си направих изследване което показа натоварване 1290 IU/mL. Сега чакам да ми пратят резултатите от това излседване. Ще се радвам ако някой сподели мнение.
Та така с моите неща.
Поздрави.
С този резултат наистина нямаш нужда от лечение. Само трябва да си следиш ензимите на всеки 6 месеца както е казал и лекаря.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #24 -: Август 28, 2012, 21:03:21 »
И ПСР веднъж годишно, да не пропуснеш.

Неактивен Inox

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #25 -: Август 29, 2012, 09:23:46 »
Радо, щях да питам дали само чернодробните ензими се изследват на всеки 6 месеца но намерих една диаграма която може да е полезна и за други.
Не знаех че се препоръчва тест за рак на черния дроб, ултрасаунд (и ПСР) на определен период също.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #26 -: Август 29, 2012, 21:21:30 »
Тези препоръки като ги гледам, са стари. Обърни внимание, че тенофовир изобщо не се споменава, а той е одобрен за лечение на хепатит Б още през 2008-ма година.
Не мога да приема препоръки за периодично проследяване на неактивен хроничен хепатит Б, които не включват ПСР. Иначе пускането на AFP теста е ок.
На нашия сайт има по-актуални и по-пълни препоръки (които включват и тези, които си пуснал): Колко често трябва да се наблюдава (контролира, проследява) хроничния хепатит В?.

Поздрави,
Радо

Неактивен Inox

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #27 -: Август 30, 2012, 10:14:59 »
Днес дойдоха новите изследвания. Натоварването е 264 IU/mL, доста по-ниско от онова което излезе преди 8 месеца. Вероятно защото спрях да се наливам с алкохол и почнах да се храня здравословно. Също и пия чайове (колкото и да ги мразя). :dance:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #28 -: Август 30, 2012, 14:05:21 »
 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Пожелавам ти така да задържиш резултатите, а следващия ПСР да е отрицателен.

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  Здравей!
Може ли координати на въпросния доктор?

Благодаря!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007