Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Моля споделете ако вашата история е подобна

(1/8) > >>

ЛилянаЗард:
Здравейте приятели,
Досега не съм писала или публикувала във подобни форуми, но виждам че човек може да получи доста адекватен съвет което много ме радва.
Накратко за мен. Носител съм на вируса от 26 г. Стойности на HBV DNA под 2000 единици до миналата година. ALAT/ASAT- норма. Фибрискан- F0-1 до миналата година месец май. Сега си пуснах контролни изследвания: HBV DNA 28 302 UI/ml. HBsAg количествен- 2700 UI/ml. ALAT-12.70; ASAT  20.40. Искам да питам- някой имал ли е такова повишение след толкова мн години. Това ли е естествения ход на болестта. Аз по никакъв начин не усещам спад във моя имунитет. Не боледувам по малко или повече. Имам също Автоимунен тиреоидит на Хашимото. През Февруари имах голямо разместване на тиреоидния хормон но сега вече е компенсиран. Тогава взех за определено време етерични масла с които исках да подобря функцията на щитовидна жлеза. Като че ли ми се иска да свържа това увеличение на HBV DNA със проблема във щитовидната. Моля ако някой е имал подобно раздвижване на HBV DNA  да сподели. Възможно ли е нивото на HBV DNA  да се нормализира отново? а стреса как влияе също? Чета че на някой хора им е препоръчано Изопринозин. Приема му не прави ли евентуално последващо лечение по малко успешно? Много благодаря предварително.

Силвана Лесидренска:
Здравей,

естественият ход на инфекцията дава едни естествени повишавания и спадове в нивото на вирусния товар, няма как той да е постоянна константа. Ако покачването да не е драматично високо и да има нормални чернодробни ензими (както е при теб), това не е причина за безпокойство. Хубаво е да се следи фиброзата веднъж годишно с Фиброскан.
Изопринозин се дава при определени състояния на хепатита, не се пие на общо основание, трябва  да се консултира с гастро. Иначе не пречи на последващото лечение, ако има такова.

ЛилянаЗард:
Много Ви благодаря. Записах си час за Фиброскан във Токуда. Ще споделя резултата като го направя. Чувала съм също че фиброскана дава най точни резултати във средните стоиности. Във стоиности Ф- 0-1 е възможно да има отклонения във сравнение с биопсията. Имате ли някакво мнение по този въпрос? Също бих искала да знам ако някои е на дълго лечение със НУК какви са евентуално страничните ефекти- бъбреци, кости?

Сиси:
И аз бих искала да знам какви са страничните ефекти от евентуално лечение на НУК върху бъбреците.

anti-HBs:
Доколкото знам тези ефекти върху бъбреците са по-силно изявени при хора с HIV, при HBV са доста редки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия