Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Хроничен хепатит В и преболедуван Ковид

(1/2) > >>

pepina1969:
Преди 5 години преболедувах хепатит А и след това при повишени стойности на чернодробните ензими се оказа ,че имам хроничен хепатит В. Имам направен ПСР, който е отрицателен. Преди почти месец преболедувах КОВИД и след приложено агресивно лечение с антибиотици и други куп лекарства имам повишение на чернодробните ензими Асат-87, ГГТ-140. Пия и лекарства от 10 години за тревожно разстройство-антидепресанти и клонарекс, освен това имам камъни в жлъчката. В момента пия Карзил-Макс и спазвам строга диета. Въпросът ми е: прочетох за тези прахчета от с. Гигинци ,които уж помагат за черен дроб. Дали има смисъл да си ги поръчам или да продължа с Карзила и диетата и да изчакам спадане на показателите?Благодаря предварително за отговора!

hristo_gb:
Здравей, доста източници на които съм попадал дават информация, че след Ковид има повишаване на чернодробните ензими, а отделно АСАТ и ГГТ са високи и заради антибиотиците предполагам. За въпросните прахчета не бях чувал - сега прочетох другата тема и аз лично не бих тествал, а бих заложил на силимарин, засега само това е доказано научно че има благоприятен ефект върху черния дроб - затова ти препоръчвам да си вземеш брашно от бял трън вместо тези прахчета, но това е лично мнение.
Не съм сигурен дали не е добре да провериш пак хепатит Б-то, но нека някой който разбира да се включи кое точно трябва да се изследва. Хубаво е да кажеш кой тест точно ти е показал че имаш хроничен такъв.

pepina1969:
 Благодаря Ви! В болницата, в която лежах ми направиха хепатитни маркери и там се оказа, че имам хроничен вирусен хепатит В, без делта- агент.след това ПСР беше отрицателен.

anti-HBs:
Провери се за anti-HBs - антитела срещу хепатит Б, защото сигурнос и го прекарала и изградила имунитет.

Обаче щом PCR ти е отрицателен, значи не се размножава активно в теб и не трябва много да го мислиш.

Боян Спасов:
Подкрепям мнението на Христо!
Тези прахчета са си чиста проба шарлатанство.
Можете да си помогнете със ацетил цистеин, соев лецитин, аденозил метионин и още един куп доказани средства, отпускани без рецепта.

Под лекарски контрол  можете да прибегнете до по-силни и ефикасни медикаменти като метадоксил, кардиотропин 1...
Напоследък все-повече проучвания лансират GLP 1 агонистите като мощно средство за чèрнодробна регенерация.
 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия