Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Не-вирусен хепатит => Друг не-вирусен хепатит => Темата е започната от: diana_bd в Ноември 22, 2011, 10:20:08

Титла: Токсично увреждане на черния дроб
Публикувано от: diana_bd в Ноември 22, 2011, 10:20:08
Здравейте,
Пише Ви една отчаяна дъщеря,чийто баща от септември тази година е с токсично увреден черен дроб.
Баща ми е на 62 години и преди 2 години претърпя сърдечна операция-клапно протезиране на аортна и митрална клапи.След операцията получи имунно заболяване -болест на Шонлайн Хено което излекувахме с кортикостероиди за една година ,но получи през това време и диабет та сме и на инсулин.Едва от пролетта на тази година нещата при него се успокоиха и той прекара едно чудесно лято,до септември когато изведнъж пожълтя и се почна една неспирна сага.Приеха ни в окръжната болница на градчето в което живеем със съмнение за хепатит.Кръвните резултати бяха отрицателни и завеждащия на инфекциозното отделение реши,че след като сме клапно протезирани проблема ни е в антикоагулантите които приемаме /Синтром по направена схема/и ни препрати във кардиологично отделение.Там лекарите се чудеха какво да ни правят защото се оказа че нямаме кардиологичен проблем и се почнаха ехографи,скенери при които нямаше никакви отклонения само кръвните ни изследвания показваха повишен билирубин.Когато билирубина стигна до 400 единици ни препратиха към ВМА София.Там ни приеха в гастроентерология ,направиха ни биопсия след която получихме кръвоизлив и се наложи тежка животоспасяваща операция.Бяхме една седмица в КАРИЛ и полека взехме да се въстановяваме от операцията.Резултата от биопсията беше токсично увреден черен дроб но така и не се разбра от какво.Билирубина се покачи до 800 единици и ни предложиха да правим ултрафилтрация на кръвта.Направихме няколко процедури след които билирубина падаше с 200-300 единици но после пак се покачваше.И така ни изписаха от ВМА със 650 единици билирубин и с пожеланието да имаме късмет.Вече цял месец се борим с коварната болест у дома.Правим изследвания един път седмично и последните са директен билирубин-295 общ 566,8 алат-218,8 асат 167,9,като тези резултати са по добри от всички предишни.Нямаме асцит но се появи портална енцефалопатия-баща ми взе да забравя,да губи ориентация за време ,по раздразнителен е .Сега намаляме белтъчините в храната.
  Обръщам се към всички вас,с огромната молба за ПОМОЩ И СЪВЕТИ,как да се справим с това предизвикателство на съдбата и ако е рекъл господ да оцелеем.

Предварително ви благодаря!
                                                                                       Диана Димитрова Гр.Хасково  тел.0887308523
Титла: Re: ТОКСИЧНО УВРЕЖДАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ
Публикувано от: Мери_ в Ноември 22, 2011, 14:36:12
Здравей, Диана!

Положението на баща ти е доста тежко и сложно! Не ми се вярва самата ти да вярваш, че от един пациентски форум ще можеш да получиш помощ, която да може да реши проблемите.

Моят съвет е да потърсите специалист, който се е занимавал точно  с токсични хепатити, след като диагнозата е такава!

Поздрави и успех Ви желая!
Титла: Re: ТОКСИЧНО УВРЕЖДАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ
Публикувано от: anita в Ноември 22, 2011, 15:02:30
Бaща ти е бил на възможно най-доброто място за лечение. Незнам как бихме могли да сме ти полезни. Тук имаме опит с вирусните хепатити, а случая на баща ти не е такъв.
Съжалявам, че не можем да ти помогнем. Съвета ми е да контактувате с лекарите от ВМА. Доколкото знам там е единствения апарат, който прочиства кръвта при увреден черен дроб.
Титла: Re: Токсично увреждане на черния дроб
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Ноември 22, 2011, 22:52:54
Здравей Диана,

Малкото съвети които мога да дам са:

1. повторете изследванията за хепатит В и С
2. обърнете се към втори специалист- хепатолог (Токуда- доктор Балабанска, Иван Рилски-доцент Антонов).

Наистина не знам какво друго да посъветвам, вашият случай е много специфичен и ние нямаме опит , т.е. няма как да ви посъветваме какво да предприемете. Но това което според мен е задължително е посещение при друг лекар, за второ мнение. Със сигурност състоянието на баща ти е сериозно ( порталната енцефалопатия е признак на чернодробна недостатъчност;или усложнение вследствие цироза) затова е наложителна друга консултация. И строга диета.

Ако има с какво друго да помогнем- насреща сме.

Силвана
 
Титла: Re: Токсично увреждане на черния дроб
Публикувано от: Rumi_ в Ноември 23, 2011, 07:32:20
Здравей Диана,

Знам, че човек когато е пред такъв проблем е много притеснен. Вашият случай е сериозен.
Това което бих могла да ти кажа е при възможност може да се консултирате и с проф. Чернев от Александровска болница./въпреки всичко/
Миналата година когато бях аз там, в моята стая имаше жена с такава диагноза. Беше почти излекувана, но след като е лежала 3-4м. в отделението. Не беше в тежко състояние и дори очакваше да я изпишат. Подробности незнам, но тя разказваше, че е била доста дълго на системи. Дано ви помогнат. :bravo2:
Титла: Re: Токсично увреждане на черния дроб
Публикувано от: diana_bd в Ноември 25, 2011, 12:46:33
Благодаря на всички за съветите и моралната подкрепа!