Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - bereta

Страници: [1]
1
Здравейте, при мен измина една година от лечението със Зепатиер. В началото на януари ходих пак на изследвания и фиброскан в Токуда при д-р Цонев ( само за протокола вече се плаща освен 50 лв. за избор на лекар и 40 лв. такса битово обслужване, а дори не съм оставал там?!). Сега след като си взех епикризата мога смело да кажа, че вируса го няма (нямаше го още след първия месец на лечението) и всички показатели са ми в нормата - и тези за черния дроб и тези за общото ми състояние. Най-радващото е, че според фиброскана - фиброзата и стеатозата клонят към нула! Бях подготвен за 4-5 годишно възстановяване, но сигурно Зепатиера в комбинация с въздаржанието от алкохол и тежки храни е свършил чудо. Лекарите ме посъветваха да внимавам най-вече за стеатозата (омазняването), да не се отпускам и повече движение. Не съм вземал никакви хепапротектори. Прероръчаха ми през година да правя преглед с ехограф, фиброскан и изследвания на чернодробни показатели. Дано съм бил полезен с преживяното от мен. Желая успех на всички лекуващи се и много красиви моменти.

2
Здравейте, само да споделя резултатите четри месеца след края на моето лечение. В началото на месец май постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с фиброскан и ехограф. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 13.0/14.0 U/l, преди лечението бяха 88.0/184.0 U/l. Фиброскан показа вече 6.5 фиброза (Ф 1/2) и 285 стеатоза, преди лечението фиброза 11.7 (Ф 3) и стеатоза 343. Придържам се към по-лек хранителен режим, без да се тъпча излишно с храна и по-възможност без въглехидрати и тестено. Естествено и повече движение, когато имам възможност и време, но последния месец прекарах две седмици на легло заради дископатия.
Мисля да отида отново на преглед на осмия месец, май според лекарите няма смисъл вече от междинни изследвания, сигурни са, че вируса е изчистен. Пожелавам успех на всички лекуващи се в момента или чакащи да започнат лечението си с тези толкова скъпи лекарства, и оказва се много ефективни.

3
При мен вируса сигурно го е имало повече от 25-26 години. Фиброзата ми е Ф 3, и по биопсия и по фиброскан (вземайки под внимание +/- грешката може и към цироза да клони). И вирусът и аз сам с употребата на алкохол, а и не само, сме помогнали за увреждането на черния ми дроб. Осъзнавам много добре всичко и не казвам хората да пият алкохол. Просто не съм човек на крайностите и на абсолютното въздържание. За това мисля, че нещо в минимални (дори не умерени) количества няма да е проблем за черния дроб. И забравих да споделя за хепапротекторите, приемах Лагоза от първото ми посещение при ГЕ до първия месец на приема на Зепатиер. Не съм спазвал никаква диета, просто малко ограничих количеството храна и почти без тестени изделия и въглехидрати. Дори свикнах да пия кафето и чая без захар.

4
То и аз така си пийвах, само като видех салатка или вкусно хапване и веднага ги асоциирах с ракийка или винце. Но при тези скъпи хапчета си наложих строга забрана, не ми се мисли как щях да се чувствам, ако си пийвах и хапчетата не бяха подействали. Сега вече не се изкушавам от алкохола, но и не мисля да бъда пълен въздържател. За съжаление обаче с хапването си имам проблем. Не съм човек на крайностите и мисля, че сега когато го няма вируса и въпреки високата Ф3, черният ми дроб и сам ще се справи с "греховните" ми слабости.

5
Здравей, не нищо не ми е обяснил, само каза, че това се наблюдава при всички лекувани със Зепатиер. Аз го разбрах, че това по-скоро е "бонус" от лечението, мисля, че и създателите на лекарството не са го очаквали. Мойто лечение продължи 84 дни (три опаковки по 28). Дано след три или шест месеца ме приемат за контролен преглед и той да включва и фиброскан, тогава вече резултата ще зависи и от мойте усилия.

6
Да, за сега нямам проблем с въздържанието от алкохола. По-трудно ми е с храната, особено с "благинките". Понякога дори се хващам как се самонавивам и си повтарям, че съм с много увреден черен дроб и трябва да спазвам строг режим, защото има опасност да се отпусна. Трудно намирам и време за интензивно ходене, но поне събота и неделя правя от пет до десет километра.

7
Здравейте, искам до обявя края и на моето лечение. На петия ден след приема на последното хапче Зепатиер постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с фиброскан. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 16.0/15.0 U/l, преди лечението бяха 88.0/184.0 U/l. Фиброскан показа 7.7 фиброза (Ф 1/2) и 323 стеатоза, преди лечението фиброза 11.7 (Ф 3) и стеатоза 343. По думите на лекаря при всички пациенти след приключване на лечението има сериозно намаляване на фиброзата, но после пак се покачва. Реалистично мога да очаквам нормални нива на фиброза след 4 - 5 години, при спазване на правилен режим на хранене и да огранича приема на въглехидрати и тестени изделия, пък дано стеатозата също намалее. И разбира се повече движение и сваляне на поне 15-20 кг. (язък ми за стройната фигура  :smile:). За алкохола ясно, свикнах без аперитив или чаша вино. Доктора пак ме успокои, че чаша вино или 50 мл. концентрат един-два пъти в седмицата не е проблем.
Чуството да си здрав е невероятно, пожелавам го на всички от сърце! В епикризата ми пише: проследяване ехографски през 3 месеца. Преди това ми бяха казали, че на третия, шестия месец и една година след края на лечението трябва пак да постъпвам за изследвания и преглед в Токуда. Като минат трите месеца ще звъня да питам. Ако има вече минали и по този път нека споделят.
Пожелавам на себе си и на всички останали много здраве и късмет, все по-достъпни и високоефективни лекарства и методи на лечение.
Сега вече всичко е само като лош сън, то и за това май доста малко хора споделят след края на лечението.
Успех на всички лекуващи се в момента или чакащи да започнат лечението си.


8
Моята история / Re: И моята история ..........
« -: Ноември 29, 2017, 13:52:51 »
Здравейте, искам до споделя как протича лечението. На 30-я ден от прием на Зепатиер постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с ехограф. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 19.0 U/l, преди пет месеца бяха 88.0/184.0 U/l. Продължавам с приема на лекарството, няма да отварям темата защо и на кого са нужни тези приеми по здравна каса и т.н. Сега се опитвам да спазвам някакъв правилен режим на хранене и да огранича приема на въглехидрати и тестени изделия, пък дано фиброзата също намалее. Алкохола вече не ми е проблем, свикнах без аперитив или чаша вино. Доктора ме успокои, че чаша вино или 50 мл. концентрат един-два пъти в седмицата не е проблем, но вече се настроих и дано успея да "задържа фронта". Другото което искам да споделя, е че в главата ми сякаш започна да се избистря. Последните няколко години постепенно съм свиквал с "мъглата" и съм го приел за нормално състояние, но сега разбирам, че съм имал проблем. Чувствам се и една идея по-спокоен и по-малко дразнещ се от всичко. Досадната кашлица съпроведена със задушаване на моменти, която аз си самоопределих като Васкулит, също изчезна. Мисля, че и болките в ставите ми отшумяват.
Чуството да си здрав или да оздравяваш е невероятно, пожелавам го на всички от сърце!
П.С. Наистина вируса и причинения от него Хепатит С е доста коварен и може да протича без човек дори да забележи или да подозира за съществуването му. Профилактичните прегледи и редовните изследвания биха ни спестили много проблеми. Има още много да се учим на здравна култура, или поне това важи за мен.

9
Моята история / И моята история ..........
« -: Октомври 18, 2017, 13:58:37 »
Здравейте. Вече съм регистриран във форума и мога да споделя моя случай с Хепатит С.
Накратко, миналата година септември месец отидох да даря кръв за близък. Месец май отидох да дам отново кръв и не можаха да ме регистрират в компютъра. След кратко суетене и проверка ми съобщиха новината: вирусоносител съм на хепатит С и не мога да дам кръв. Опитаха се да ме успокоят, че няма нищо страшно, едва ли не е нормално и прехвърлиха отговорността за неуведомяването ми към личния лекар. От там директно при личния лекар и мънкането му, че ми нямали тел. номер за да ме уведомят (не съм сменял телефони и адрес)!!! Не знам кое надделя - възпитанието ми или шока от новината, но така и не се стигна до по-сериозен скандал. Виждам, че и при други историята е почти същата - пълно безхаберие или непознаване на проблема и тежките му последствия. Добре, че отидох за втори път да дарявам, защото и до сега нямаше да знам че съм с хепатит С. Получих си направлението за ГЕ и се започна с очакването за неизвестното.
Само да спомена, че най-вероятно съм се заразил края на 80-те години пак при кръводаряване  или при някое от многобройните ми посещения при зъболекар през годините, не съм от т.нар. "рискови групи", нямам татуси и т.н. През последните 1-2 години съм чувствал отпадналост, болки в ставите и отслабване на паметта, но си мислех, че е от възрастта - този месец ставам на 50. Имам и една кашлица от около три години, мислех, че е от алергия, но сега си мисля, че се дължи на васкулит (тук във форума прочетох за него и симптомите му, никога не го бях чувал) причинен от хепатит С.
ГЕ който си избрах направи прегледа, предписа ми Лагоза за подпомагане и укрепване на черния дроб, даде необходимите направления за кръвни изследвания, обясни ми доста неща и след като излязоха и резултатите за типа и подгенотип на вируса (1в) от лабораторията в "Св. Иван Рилски", ме насочи към болница Токуда за биопсия. След 10 дни постъпих, направиха пак кръвни изследвания, ехограф и ФИБРОСКАН. На другия ден веднага биопсия и зачаках резултатите. За съжаление биопсията потвърди резултата от фиброскана - фиброза 3 степен на черния дроб. И така с готовите документи и предписано лечение със ЗЕПАТИЕР към края на юли поех към РЗОК-Благоевград, внесох документите и зачаках. Преди 10 дни решението излезе, поръчах лекарството и вече седем дни го приемам. За сега нямам никакви странични оплаквания, пия го сутрин. Продължавам и с приема на Лагоза, не спазвам диета, освен нещата които са описани и в този форум и естествено от няколко месеца спрях АЛКОХОЛА. Все пак спирането на алкохола е едно от малкото неща с които човек може да помогне на черния си дроб. Сега ми предстоят изследвания на 28 ден и прием 12 седмици на лекарството, дано е успешно. Не съм много на ти с "мединциските термини" и за това и се опитах да не навлизам в подробности, но съм готов да отговоря на всеки ваш въпрос. Имам и много други наблюдения и емоции, които искам да напиша, но за сега се опитах да споделя с вас само най-важното и съществено от моя "опит" с Хепатит С.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007