Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Jina

Страници: [1] 2
1
Привет на всички   :bye2:

Таа, въпросчето ми е следното - някой знае ли къде във Варна правят качествен ПСР? Четох в сайта на сдружението, че в Микробиологична лаборатория към УМБАЛ "Света Марина" правят, но само количествен и информацията е малко старичка - от 2009, таа се надявам, че може вече да правят някъде и качествен?!

Последния ми ПСР беше през 2012г отрицателен  :yahoo: - 3 год след лечението, и си мислех че ще е хубаво пак да си пусна...просто така за повече спокойствие  :whistle:

Поздрави,
Джина.
 :love5:

2
Здравейте  :smile:
Тези които скоро са си правили ПСР по ЗК могат ли да кажат по кой номер клинична пътека е това изследване.
Понеже Професора ми иска направление за хоспитализация (формално влизане в болницата),а JP-то пък-този номер на кл. пътека,защото вече направленията се пишат на компютъра...
Та и някой по информиран да има  :ashamed2:

3
Стефчо извинявай че се натрапвам така в темата...но мисля че не е нужно да пускам нова тема и затова реших да пиша тук..
А за излагане на слънце след завършено лечение?!Много ми се иска да си попека малко бялата кожа на плажа :lol:
Какво мислите  :ashamed2:

4
ДА ! Лечението ми свърши! Преди две седмиси си сложих последния Пегасис,а миналата седмица изпих и последния Копегус   :yahoo: :yahoo:  :yahoo:
Най накрая всико свърши,струваше ми се безкрайно...
Не мога да свикна още с тази мисъл  :mocking: толкова съм свикнала по време на хранене да си взимам хапчетата   :punish: да не говорим за вторниците
Искаше ми се след като си направя ПСР и излезе резултата да пусна тази тема,но не можах да се стърпя да не се похваля  :smile:
Като цяло не мина много трудно лечението при мен-най вече се изморявах,поокапа ми косата и към края вече ми дотегна от всичко...но очаквам от тук нататък всичко да си  е по старо му + един отрицателен ПСР и да се възтановявам малко по малко,дори вече се качвам по бързо по стълбите :tease: ,както и да ми се сгъсти и порасне отново косата  :girl_angel: (да си имам и проблема  :mocking:)
Да кажа и за ПСР-а - още не съм отишла при Чернев но се надявам тази седмица да ме приеме.Мисля че сега ще излезе отрицателен,но май е по-важно след 6 месеца и след 2 години пак да е " - " :girl_angel:
Поздрави  :wink3:
 :love5:

5
Здрвейте!
От 10 до 25 януари ще съм на лекции в София.Дали има желаещи за кафенце?  :winter:  и кънки може да покараме  :tease:

6
А какво ще кажете за среща в БУРГАС  :dance:
Морето и през есента е страхотно и температурата не е много ниска  :lol:

7
Снимай на воля през лято 2008, регистрирай се за фотоконкурса на Germanos "Кажи Лято" и качи от една до три свои снимки за всяка от двете категории - снимки направени с фотоапарат и снимки направени с мобилен телефон. Снимките ти ще бъдат оценени от независимо жури. Забавлявай се и спечели страхотни награди! "Кажи Лято" - Фотоконкурсът на Germanos 2008   :party:

http://www.germanos-konkurs.com/index.php

 :doubleup: има някой доста сполучливи и итересни...вижте сами :wink3:

И в тази връзка обичате ли да привите снимки,ако да-какви;обичате ли да позирате ?

8


В нощта на 12- срещу 13 август ни очаква изключително красиво зрелище - поток от падащи от небето звезди – звезден дъжд.

Ежегодно от 23 юли до 20 август настъпва период, когато Земля преминава през парчета и прах на кометата Суифт-Тутъл (Swift-Tuttle, 109P). Частиците прах, откъснали се от ядрото на кометата, попадат в земната атмосфера и изгарят в нея. От Земята това изглежда като грандиозен звездопад. Метеоритите влизат в орбитата на нашата планета на височина от 100 до 120 км, а изгарят само след няколко десетки части от секундата.

Източникът на метеоритния дъжд, кометата комета Суифт-Тутъл, се намира недалеч от съзвездието Персей и затова потокът падащи звезди се нарича Персеиди. Това е едно от най-стабилните космически явления. Звездопадът е невинаги в пълна сила. В първите дни се виждат само няколко проблясъка от изгорели метеорити, но пикът е на 12 - 13 август, когато от небето се сипят от от 50 до 100 звезди в час.

Трябва непременно да отбележим, че метеоритите могат да придобиват различна окраска според размера, тоест дъждът може да бъде и разноцветен – жълт, син, зелен.

Желаещите да наблюдават това зрелище трябва да станат по-раничко защото, по думите на астрономите, най-голямо количество звезди падат именно в утринните часове.

Но, за съжаление, жителите на мегаполисите няма да могат да видят това зрелище поради ярките нощни светлини – светещи реклами, улично осветление... Затова тези, които искат да се полюбуват на звездопада, могат да заминат извън града и там да се наслаждават на зрелището.

Не само изкуственото осветление може да попречи на зрелището. Може да попречи и Луната, чиято яркост през 2003 г. затъмни метеоритния дъжд.

През тази година нашата планета минава през два потока метеорити: не само Персеидите, но и Акваридите, които падат с честота 20 на час, така че в небето ще има още повече падащи звезди и ще могат да се намислят още повече желания. Пикът на активност на този поток ще бъде на 7 август.

П.С. На любителите приятно гледане  :wink2:

9
Здравейте на всички  :)
Как по друг начин да започна освен с  липсвахте ми     :ashamed:  :-*
Да се похваля миналата седмица във вторник ми сложиха първата инжекция пегасис в Александровска болница.Мина доста по добре от очакваното  :) През ноща спах като къпана,на другия ден вдигнах малка температура и цялото тяло ме болеше но за още един ден и всичко мина.
Когато говорих с д-р Црънчева тя ми каза че дори и при слагане на инжекцията ако попаднеш на вена няма нищо страшно и рядко ставало.А за тези които се лекуват от хепатит С или ще се лекуват (може би го знаете но да кажа) рибавирина е хубаво да се взима по време или след ядене понеже много дразни на стомаха.
Имах късмета да се видя с lili_ana  :D  но съвсем за кратко и се запознах с едно мило момиче което съм сигурна че вече чете постовете тук във форума  :)
Днес трябва да си сложа втората инжекция сама  :-[  ако има някави поражения ще пиша  ;D Стискайте палци
Хубав ден на всички  :-*  :love:

10
Здравейте всички !  :)
Много много ги обичам тези празници  ::) -не стига че почиваме от работа,еми и настроенито е едно  еуфорично (празнично настроени сме).А вие как чувствате празника?!  :)
Как украсявате яйцата и прави ли ви удоволствие ?
Моя опита в боядисването на яйцата е доста скромен и малък-ползвала съм единствено кристали-става мн красиво и с памук съм смесвала няколко цвята-интересно се получава.А колкото до самото боядисване-обожавам да си играя и занимавам  :D

Искам и да пожелая на всички весели празници,бъдете здрави и много засмяни  ;D   :-*  :-*

11
Предстои ми лечение / И аз започвам :)
« -: Април 08, 2008, 11:32:03 »
Преди малко ми се обадиха от Здравната каса и ... да,познахте   ;D  портоколите ми са готови и започвам лечение  :)
Толкова много се радвам все едно цял живот съм чакала да стане това  :D
Поздрави и усмихнат ден на всички  :-*


П.С. Първо се обадих на приятеля ми,после на най близката ми приятелка и сега пиша на Вас (искам да кажа че наистина се кефя на всички  :-*  нали сме  едно голямо семйство  ;) )

12
Предстои ми лечение / [ВАЖНО] Преди старта е важно да ...
« -: Април 03, 2008, 15:24:20 »
Искам да попитам за някои неща  :) и се надявам да се отзовете  ;)

-когато трябва да си правя редовните изследвания всеки месец-ПКК и др. личната лекарка ли ми дава направления за тях или си ги плащам сама
-от това което съм прочела до сега е хубаво преди да започна лечението да отида на преглед при ендокринолог и очен
-така важната "ДУПКА"
-понеже не съм си изкарвала като си подавах документите сега трябва да си изкарам книжка за рецептите,налии
-на петия месец трябва да си подам документи за лечение за вторите 6 месеца,а какви са тези документи
-Sara ти си от Бургас нали?От къде си взимаш интерферона-от коя аптека

Нещо друго ако има моля споделете
Мерси  :-*  и лек ден на всички  ;)

13
Здравейте !  ;)
Понеже имам котка и като си играя с нея ме драска и се случва да ми текне кръв.Еми после като одраска някой друг и на него до кръв?!!Какво става, възможно ли е така да го заразя??  ???
Знам че от ухапване от комар не може, защото количеството е много малко, но и при котката ли стои така въпроса?!
Какво мислите?

14
На лечение съм / Един неудобен въпрос !
« -: Октомври 30, 2007, 11:36:27 »
Имам едно въпросчее,малко ми е неудобно да задавам такива,ама се зачудих и ето че преодолях срама си  и пиша  ;D
На него могат да ми отговорят само тези дето са минали през лечение или сега минават.
По време на лечението имате ли желание за секс?Как ви се отразяват лекарствта на либидото?А също и физически как се чувсвате,страничните ефекти дават ли и там отражение?

Просто ми е любопитно...  ::)

15
Здравейте  :)
След дълго препускане Бургас-София съм вече на работа и искам да ви пиша как мина и общите ми впечатления ... :)
Не знам защо се хиля толкова ...ама.. може би защото най накрая започнах да действам в моя полза и направих вс тези излследвания.
Изследванията ми за ПСР и количественото излязаха още преди няколко седмици-генотип 1б и количество-858 000 (лекараката тука в Б-с ми каза че това било средно високи стойности).
След като излязоха тези се уговорих с Проф.Чернев да отида за биопсия.Отидох в София,настаниха ме в Александровска болница,правиха ми 2 дни общти изледвания-на кръвта(асат,алат),урина,ЕКГ,ехограф и на 3 ден Чернев ми направи биопсия (който ми е казвал че не боли ме е лъгал много яко  :o болеше ме,ама както и да е,мина ;) ).Постоях до края на деня и на следващия ме пуснаха.
Миналата седмица в края ходих да си взема и резултатите от биопсията.За мое учудване,понеже тука като съм чела за резултати от биопсия има няккави величини-А...Ф...  ,а при мене пише един куп работи дето не разбирам и накрая "Ниска активност на вируса и малки увреждания.." или нещо такова (в момента пиша по памет).
Оформиха ми документите за лечение(сега чакам само едни да ми ги пратят по пощата) и тази седмица най вероятно ще ги пускам в здравната каса и ..ще чакам  ;D
В Александровска ми казаха че сега можело да пускат някаква американска програма и вероятно ще стане бързо,така че и някой друг ако чака...  ;)
Като бях в болницата,бях в една стая с една жена,която започваше лечение-тя е от София,от 7 год е с хепатит С,беше доста добре информирана и ми каза някой неща.Тя членувала в това сдружение "Хепасис" и била доволна защото я информирали за всичко ново свързано с хепатита,каза ми че пие една билка която пречиствала черния дроб т.е. понижава стойносите на АСАТ-а и АЛАТ-а.Билката е бял трън.
И още нещо-Чернев ми каза че не е хубаво болните от хепатит да се излагат на слънце-с една дума да се пекат било то на плажа или на басейна,защото слънцето активирало този вирус.Може да се къпиш в морето но да се печеш НЕ.Иначе общо взето съм доволна от отношението там,лекарите са мили,отговарят  ти на въпросите,а Чернев го видях само веднъж за целия ми престой.
Това е.Надявам се вече следващия път като ходя в София да е за започване на лечение  ;D
Поздрави на всички! ;)

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007