Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - bereta

Страници: [1]
1
Здравейте, искам до обявя края и на моето лечение. На петия ден след приема на последното хапче Зепатиер постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с фиброскан. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 16.0/15.0 U/l, преди лечението бяха 88.0/184.0 U/l. Фиброскан показа 7.7 фиброза (Ф 1/2) и 323 стеатоза, преди лечението фиброза 11.7 (Ф 3) и стеатоза 343. По думите на лекаря при всички пациенти след приключване на лечението има сериозно намаляване на фиброзата, но после пак се покачва. Реалистично мога да очаквам нормални нива на фиброза след 4 - 5 години, при спазване на правилен режим на хранене и да огранича приема на въглехидрати и тестени изделия, пък дано стеатозата също намалее. И разбира се повече движение и сваляне на поне 15-20 кг. (язък ми за стройната фигура  :smile:). За алкохола ясно, свикнах без аперитив или чаша вино. Доктора пак ме успокои, че чаша вино или 50 мл. концентрат един-два пъти в седмицата не е проблем.
Чуството да си здрав е невероятно, пожелавам го на всички от сърце! В епикризата ми пише: проследяване ехографски през 3 месеца. Преди това ми бяха казали, че на третия, шестия месец и една година след края на лечението трябва пак да постъпвам за изследвания и преглед в Токуда. Като минат трите месеца ще звъня да питам. Ако има вече минали и по този път нека споделят.
Пожелавам на себе си и на всички останали много здраве и късмет, все по-достъпни и високоефективни лекарства и методи на лечение.
Сега вече всичко е само като лош сън, то и за това май доста малко хора споделят след края на лечението.
Успех на всички лекуващи се в момента или чакащи да започнат лечението си.


2
Моята история / И моята история ..........
« -: Октомври 18, 2017, 13:58:37 »
Здравейте. Вече съм регистриран във форума и мога да споделя моя случай с Хепатит С.
Накратко, миналата година септември месец отидох да даря кръв за близък. Месец май отидох да дам отново кръв и не можаха да ме регистрират в компютъра. След кратко суетене и проверка ми съобщиха новината: вирусоносител съм на хепатит С и не мога да дам кръв. Опитаха се да ме успокоят, че няма нищо страшно, едва ли не е нормално и прехвърлиха отговорността за неуведомяването ми към личния лекар. От там директно при личния лекар и мънкането му, че ми нямали тел. номер за да ме уведомят (не съм сменял телефони и адрес)!!! Не знам кое надделя - възпитанието ми или шока от новината, но така и не се стигна до по-сериозен скандал. Виждам, че и при други историята е почти същата - пълно безхаберие или непознаване на проблема и тежките му последствия. Добре, че отидох за втори път да дарявам, защото и до сега нямаше да знам че съм с хепатит С. Получих си направлението за ГЕ и се започна с очакването за неизвестното.
Само да спомена, че най-вероятно съм се заразил края на 80-те години пак при кръводаряване  или при някое от многобройните ми посещения при зъболекар през годините, не съм от т.нар. "рискови групи", нямам татуси и т.н. През последните 1-2 години съм чувствал отпадналост, болки в ставите и отслабване на паметта, но си мислех, че е от възрастта - този месец ставам на 50. Имам и една кашлица от около три години, мислех, че е от алергия, но сега си мисля, че се дължи на васкулит (тук във форума прочетох за него и симптомите му, никога не го бях чувал) причинен от хепатит С.
ГЕ който си избрах направи прегледа, предписа ми Лагоза за подпомагане и укрепване на черния дроб, даде необходимите направления за кръвни изследвания, обясни ми доста неща и след като излязоха и резултатите за типа и подгенотип на вируса (1в) от лабораторията в "Св. Иван Рилски", ме насочи към болница Токуда за биопсия. След 10 дни постъпих, направиха пак кръвни изследвания, ехограф и ФИБРОСКАН. На другия ден веднага биопсия и зачаках резултатите. За съжаление биопсията потвърди резултата от фиброскана - фиброза 3 степен на черния дроб. И така с готовите документи и предписано лечение със ЗЕПАТИЕР към края на юли поех към РЗОК-Благоевград, внесох документите и зачаках. Преди 10 дни решението излезе, поръчах лекарството и вече седем дни го приемам. За сега нямам никакви странични оплаквания, пия го сутрин. Продължавам и с приема на Лагоза, не спазвам диета, освен нещата които са описани и в този форум и естествено от няколко месеца спрях АЛКОХОЛА. Все пак спирането на алкохола е едно от малкото неща с които човек може да помогне на черния си дроб. Сега ми предстоят изследвания на 28 ден и прием 12 седмици на лекарството, дано е успешно. Не съм много на ти с "мединциските термини" и за това и се опитах да не навлизам в подробности, но съм готов да отговоря на всеки ваш въпрос. Имам и много други наблюдения и емоции, които искам да напиша, но за сега се опитах да споделя с вас само най-важното и съществено от моя "опит" с Хепатит С.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007